Το ανάκτορο του "Μίνωα" Νότη!

10.03.2006
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Σαν πας στον πηγεμό για Βάρκιζα και δεις μπροστά σου το...ανάκτορο της Κνωσού, μην τρομάξεις
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Σαν πας στον πηγεμό για Βάρκιζα και δεις μπροστά σου το...ανάκτορο της Κνωσού, μην τρομάξεις και προς Θεού μην αναζητήσεις τον...Βασιλιά Μίνωα. Ή μάλλον μπορείς να τον αναζητήσεις, αρκεί να χτυπήσεις το κουδούνι...Notis Σφακιανάκης. Μπερδεύτηκες ε; Εγώ να δεις όταν αντίκρισα το νέο σπίτι του αοιδού και δεν ήξερα αν μπήκα σε κάψουλα του χρόνου και βρέθηκα στην αρχαία Κνωσό ή αν όντως ήμουν στην Βάρκιζα!

Ο Notis, λάτρης της αρχαίας Ελλάδας γι ακόμη μία φορά (έχει δώσει στα παιδιά του αρχαιοελληνικά ονόματα) έδειξε το «κόλλημά» του. Το νέο του σπίτι - ανάκτορο είναι εμπνευσμένο από τον Μινωικό πολιτισμό και συγκεκριμένα θυμίζει το παλάτι της Κνωσού με τους κόκκινους κίονες και την ιδίου τύπου αρχιτεκτονική, ενώ στον εξωτερικό χώρο υπάρχουν παντού πιθάρια. Ευτυχώς, που πάνω στην σκεπή υπάρχουν δύο τεράστια δορυφορικά πιάτα και ο περαστικός αμέσως συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται στο 2006 μ. Χ!

Άλλη μία σημαντική λεπτομέρεια (που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στο σπίτι του Νότη με το σπίτι του Λιακόπουλου, αλλά και το παλάτι του...Μίνωα) είναι το μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου που έχει φτιάξει καθώς και η παιδική χαρά που κατασκευάστηκε για τα παιδιά. Α, το σύγχρονο ανάκτορο διαθέτει και πισίνα που είναι τίγκα στο πιθάρι για να θυμίζει κάτι από αρχαία Ελλάδα. Αλήθεια, είχαν και πισίνες με σεζ λόνγκ στα αρχαία χρόνια;


Αν ξέρεις κάτι που δεν ξέρω, πες το μου με ένα e-mail:
[email protected]