"Μαϊμού" απαλλαγή Βαλάντη!

12.01.2005
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Αυξάνονται τα κρούσματα «Χριστόφορου Παπακαλιάτη» στο στρατό και στο φως βγαίνουν η μία μετά την άλλη παράνομη απαλλαγή. Η περίπτωση του αοιδού Βαλάντη
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Αυξάνονται τα κρούσματα «Χριστόφορου Παπακαλιάτη» στο στρατό και στο φως βγαίνουν η μία μετά την άλλη παράνομη απαλλαγή. Η περίπτωση του αοιδού Βαλάντη είδε το φως της δημοσιότητας και πρόκειται να μας απασχολήσει τις επόμενες μέρες, αφού και αυτός πήρε παράνομη απαλλαγή από το Στρατό, το 1997, επικαλούμενος προβλήματα υγείας.

Ο Βαλάντης, μάλιστα, ήταν κομμάτι περισσότερο παράνομος από τον Παπακαλιάτη, αφού η γνωμάτευση που έδωσε για την απαλλαγή αφορούσε άλλο πρόσωπο (μούτρο ο Χρυσοβαλάντης) και δεν εκδόθηκε από την Επιτροπή Απαλλαγών Αθηνών. Εξάλλου, η εν λόγω Επιτροπή ουδέποτε έκρινε τον Βαλάντη για τη σωματική του ικανότητα. Με λίγα λόγια, απλά και κατανοητά: ο αοιδός δεν πέρασε ποτέ περιοδεύων και για την απαλλαγή χρησιμοποίησε το όνομα κάποιου άλλου, που είχε περάσει. (Νομίζω πως εδώ πάει το...μούτρο ο Βαλάντης. Με την καλή έννοια, μη με πάει και μέσα και δεν έχω να πληρώνω για εγγυήσεις)

Τώρα, που αποκαλύφθηκε η υπόθεση, δυστυχώς για τον αοιδό, η «καμπάνα» του νόμου θα είναι...βαριά. Πρώτον, μέσα στον Φεβρουάριο θα αφήσει γυναίκα και παιδί και θα καταταγεί στον Στρατό. Δεύτερον, θα κηρυχθεί ανυπότακτος, οπότε και θα του υποβληθεί σχετική μηνυτήρια αναφορά από τον Εισαγγελέα Στρατοδικείου. Τρίτον, θα κάνει επιπλέον έξι μήνες θητείας ως διοικητικές κυρώσεις. Τέταρτον, θα γίνει έρευνα για να βρεθεί ποιοι τον βοήθησαν στην παράνομη απαλλαγή και Πέμπτον....Βαλάντη πιάσε το άσμα «Ακροβατώ σε ένα σχοινί» γιατί πάει με την περίσταση!