Η Μαντόνα στο Ισραήλ για ιερό προσκύνημα!

16.09.2004
Αγαπημένε μου Σωτήρη Η διάσημη ντίβα της ποπ, Μαντόνα, βρίσκεται στο Ισραήλ για πνευματικό προσκύνημα στους Αγίους Τόπους με την ευκαιρία του εβραϊκού Νέου Ετους.
Αγαπημένε μου Σωτήρη

Η διάσημη ντίβα της ποπ, Μαντόνα, βρίσκεται στο Ισραήλ για πνευματικό προσκύνημα στους Αγίους Τόπους με την ευκαιρία του εβραϊκού Νέου Ετους. 
Στο αρχικό πρόγραμμα της Μαντόνα περιλαμβάνεται προσκύνημα στη Βηθλεέμ, η οποία βρίσκεται στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη. Χιλιάδες αστυνομικών έχουν αναπτυχθεί για την προστασία των προσκυνητών, ενώ η Μαντόνα και η οικογένεια της φρουρούνται στενά για λόγους ασφαλείας.

Η Μαντόνα αναμένεται να επισκεφθεί τους τάφους ιουδαίων σοφών στο βόρειο Ισραήλ, το Δυτικό Τείχος της Ιερουσαλήμ και τον τάφο της Ραχήλ, το παραδοσιακό χώρο ταφής της γυναίκας που θεωρείται η βιβλική Μητέρα καθώς και τη Βηθλεέμ.
Στο μεταξύ, Φιλοπαλαιστινιακές οργανώσεις ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εάν η Μαντόνα επισκεφθεί το ναό της Βηθλεέμ.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο Ισραήλ, η Μαντόνα θέλει να μιλήσει σε παιδιά Ισραηλινών και Παλαιστινίων σε κοινή εκδήλωση, την οποία υποστηρίζει ο σπουδαστής της Καμπάλα Μάικλ Μπεργκ. Ο Μπέργκ δήλωσε χαρακτηριστικά " Απαιτείται να τιμήσουμε αυτά τα ηρωικά και γενναία παιδιά. Μια συγκέντρωση τέτοιας έκτασης έχει τη δύναμη να ελαχιστοποιήσει το εκρηκτικό κενό μεταξύ των ισραηλινών και αραβικών κοινοτήτων και να βοηθήσει τους ανθρώπους να κατανοήσουν ότι η αγάπη είναι ισχυρότερη από το μίσος και η ειρήνη είναι ο μόνος στόχος για το μέλλον".

Την Κυριακή ο υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Γκιντεόν Εζρα αναμένεται να δώσει στη Μαντόνα μια αρχαία λάμπα ελαίου και ένα νόμισμα της βυζαντινής περιόδου. " Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η επίσκεψη διασήμων αστέρων στη χώρα μας αποτελεί έναν εξαίρετο τρόπο να δείξουμε στον Κόσμο τα θαύμα του έθνους μας", δήλωσε ο Ραμί Λεβί στέλεχος του υπουργείου Τουρισμού του Ισραήλ