Τσαλίκης - Γκλέτσος: "Μάχη" για τη δάδα!

30.07.2004
Αγαπημένε μου Σωτήρη,Ο πιο συνηθισμένος λόγος για να έρθουν δύο άνδρες στα χέρια είναι μία...γυναίκα. Στην Ολυμπιακή Ελλάδα του 2004 δύο άνδρες έρχονται στα χέρια για τη...δάδα!
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Ο πιο συνηθισμένος λόγος για να έρθουν δύο άνδρες στα χέρια είναι μία...γυναίκα. Στην Ολυμπιακή Ελλάδα του 2004 δύο άνδρες έρχονται στα χέρια για τη...δάδα! Και δεν πρόκειται για δύο τυχαίους άνδρες, αλλά για κοτζάμ Απόστολο Γκλέτσο και κοτζάμ Γιώργο Τσαλίκη. Τα παλικάρια της Στυλίδας, σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες, περνούν περίοδο μεγάλης "ψύχρας" - δηλαδή λίγο πριν...σφαχτούν στα μαρμαρένια αλώνια είναι - κι αιτία είναι η λαμπαδηδρομία.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τσαλίκης πρόκειται να τρέξει με τη Φλόγα όταν αυτή βρεθεί στη Λαμία, ως άξιο τέκνο και καμάρι του τόπου. Η τιμή είναι μεγάλη και ο κάθε Λαμιώτης επιθυμεί να βρεθεί στη θέση αυτή. Την ίδια επιθυμία είχε και ο Γκλέτσος, ο οποίος ως παλιά Λαμιώτικη καραβάνα και δημοτικός σύμβουλος Στυλίδας ήτο κάτι παραπάνω από σίγουρος πως αυτός θα κρατούσε τη Φλόγα. Ωστόσο, στο μάταιο τούτο κόσμο τίποτε δεν είναι σίγουρο και λαμπαδηδρόμος θα είναι ο Τσαλίκης.

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ως αοιδός που είναι, μετά την αφή της Φλόγας στην πόλη, θα δώσει μεγάλη συναυλία. Καταλαβαίνεις, όλα τα φώτα θα πέσουν πάνω του και ο νεαρός Τσαλίκης θα είναι η πρώτη....μούρη του τόπου. Άντε τώρα να λέγεσαι Γκλέτσος, να είσαι εσύ το καμάρι της Λαμίας και η παρουσία σου να περνάει...απαρατήρητη. Θυμώνεις και τι κάνεις; Άστα.

Τουλάχιστον δε ζωγραφίζει κάνα πίνακα - που είναι και το νέο του χόμπι - μπας και του φύγουν τα νεύρα;