Μαρκουλάκης ο... Ποντικομικρούλης!

03.12.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη, Όταν η ελληνική τηλεόραση έχει όρεξη για χιούμορ, εμείς οι τηλεθεατές πέφτουμε στα πατώματα από το γέλιο. Μην τους βλέπεις έτσι. Ξέρεις πόσα χιουμοράκια κυκλοφορούν στην ελληνική tv; Πολλά.
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


Όταν η ελληνική τηλεόραση έχει όρεξη για χιούμορ, εμείς οι τηλεθεατές πέφτουμε στα πατώματα από το γέλιο. Μην τους βλέπεις έτσι. Ξέρεις πόσα χιουμοράκια κυκλοφορούν στην ελληνική tv; Πολλά. Μόνο, που άλλα προκαλούν γέλιο άθελα τους (δηλαδή αυτοί μιλάνε σοβαρά, αλλά εμείς τρελαινόμαστε στο γέλιο) και άλλα προσπαθούν να κάνουν πλάκα, αλλά τις περισσότερες φορές μάλλον δεν τους βγαίνει.

Αυτό συνέβη και με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, ο οποίος από τη θέση του παρουσιαστή στο Power of Ten, είπε να θυμηθεί την ιδιότητα του ηθοποιού και να πει ένα αστείο να γελάσει το κοινό. Συγκεκριμένα, σε μία ερώτηση «Πόσες Ελληνίδες έχουν δώσει όνομα στο μόριο του φίλου τους» ο Κωνσταντίνος είπε ότι μία φίλη του παλιά εκείνον τον έλεγε... Ποντικομικρούλη!

Νεκρική σιγή στο πλατό. Ούτε καν το ψεύτικο χειροκρότημα (που μου θυμίζει εποχές Νίκου Μαστοράκη) δεν έπεσε για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Σάμπως, θα το κατάλαβε ο floor manager να χτυπήσει παλαμάκια; Ο ηθοποιός εξήγησε αμέσως ότι κάνει πλάκα (μην του βγει το όνομα κιόλας) και τότε μόνο οι παίκτες έκαναν πως γελάνε. Άστα. Δύσκολη η παρουσίαση τηλεπαιχνιδιού. Ο παίκτης εδώ δεν είναι σαν τον θεατή στο θέατρο. Ο άνθρωπος πάει να πάρει τα λεφτά και μέσα στο άγχος του το μόνο που δεν τον ενδιαφέρει είναι να κατανοήσει το χιούμορ του... ποντικομικρούλη! Χο, χο.