Κ. Παπαχρόνης: «Η ζωή είναι ζήτημα γούστου"!

02.12.2008
«Η ζωή είναι ζήτημα γούστου. Το δικό μου γούστο είναι οι φίλοι μου. Αυτοί είναι εγώ» έλεγε πριν λίγο καιρό σε συνέντευξή του ο αδικοχαμένος ηθοποιός, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης.
«Η ζωή είναι ζήτημα γούστου. Το δικό μου γούστο είναι οι φίλοι μου. Αυτοί είναι εγώ» έλεγε πριν λίγο καιρό σε συνέντευξή του ο αδικοχαμένος ηθοποιός, Κωνσταντίνος Παπαχρόνης. Και πράγματι, ο ίδιος στον δύσκολο χώρο του θεάτρου και της τηλεόρασης είχε κάνει καλούς φίλους. Αυτοί καλούνται τώρα να πιστέψουν τα τραγικά νέα που άκουσαν το πρωί της Τρίτης ότι ο Κωνσταντίνος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της ίδια μέρας, σε τροχαίο δυστύχημα. Και ήταν μόλις 31 ετών.

Ανάμεσα στους επιφανείς φίλους του ηθοποιού ήταν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με τον οποίο συνεργάστηκαν στην τηλεοπτική σειρά, «Έτσι ξαφνικά», αλλά και πέρυσι στη θεατρική παράσταση, «Ο Δον Ζουάν στο Σόχο». Οι δυο τους είχαν άριστες σχέσεις και ο ένας εκτιμούσε τον άλλον. Ακόμη, καλός φίλος υπήρξε και με τον Αιμίλιο Χειλάκη, με τον οποίο επίσης έπαιξαν μαζί στο σήριαλ της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, «Έτσι ξαφνικά». Μάλιστα, για τον Αιμίλιο Χειλάκη είχε πει σε συνέντευξή του ο 31χρονος ηθοποιός: «Στην Ελλάδα ώσπου να ασπρίσεις, ως τα 40-45 σου, θεωρείσαι "ανερχόμενος" και "πρωτοεμφανιζόμενος". Κάποια στιγμή το είχα διαβάσει για τον Αιμίλιο Χειλάκη που είμαστε και φίλοι και έβαλα τα γέλια. Έλεγα "μα για πόσα χρόνια ακόμη θα ανέρχεται αυτός ο άνθρωπος; Έχει βρει το κεφάλι του στο ταβάνι...».

Ο Παπαχρόνης είχε εμφανισθεί σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές και όλοι είχαν να λένε για το ταλέντο του στην υποκριτική. Χαρακτηριστικό είναι το σκηνικό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς «Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα», όπου ο Κωνσταντίνος υποδυόταν - γι’ ακόμη μία φορά - ένα νεαρό με ψυχολογικά προβλήματα. Ήταν τόσο πειστικός στο ρόλο του που η μακιγιέρ της σειράς φοβόταν να τον πλησιάσει. Είδε κι έπαθε το συνεργείο μέχρι να την πείσει ότι δεν είναι τρελός στην πραγματικότητα.

Συνελήφθη ο οδηγός του αυτοκινήτου

Το τροχαίο που κόστισε τη ζωή του 31χρονου ηθοποιού έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Ξενοφώντος. Ο Παπαχρόνης επέβαινε στη μηχανή του, όταν ενεπλάκη σε τροχαίο με διερχόμενο αυτοκίνητο. Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Ο οδηγός του ΙΧ συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα για ανθρωποκτονία από αμέλεια.