Καρβέλας: "Μου είπαν... κατεβα κάτω ρε"!

14.11.2008
Αγαπημένε μου Σωτήρη,«Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ, πώς με λένε και η σκούφια μου από πού κρατάει. Ρε ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Αυτό είχε γράψει ο Νίκος Καρβέλας πριν κάτι χρόνια για την Άννα Βίσση, αλλά στο σκηνικό της αστυνομικής
Αγαπημένε μου Σωτήρη,


«Ρε, ξέρεις ποιος είμαι εγώ, πώς με λένε και η σκούφια μου από πού κρατάει. Ρε ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Αυτό είχε γράψει ο Νίκος Καρβέλας πριν κάτι χρόνια για την Άννα Βίσση, αλλά στο σκηνικό της αστυνομικής καταδίωξης που έζησε το βράδυ της Τετάρτης με την Αννίτα Πάνια, ο συνθέτης δεν χρειάστηκε να πει κάτι τέτοιο στους αστυνομικούς, που τον σταμάτησαν. Το έκαναν αυτοί αντί για εκείνον!

Σύμφωνα με τον Καρβέλα, οι τρεις νεαροί αστυνομικοί τους φέρθηκαν πολύ σκληρά, δε σεβάστηκαν την ανθρώπινη αξία τους, ενώ ένας εξ’ αυτών είπε στον συνθέτη: «Κατέβα κάτω ρε και θα δεις τι θα πάθεις. Ποιος νομίζεις ότι είσαι». Ποια νομίζεις πως είσαι? Άσχετο, είναι από άλλο τραγούδι αυτό. Τέλος πάντων, οι αστυνομικοί ήταν απαράδεκτοι και αυτά που περιέγραψε το διάσημο ζευγάρι με τρομάζουν. Θα ακούω «ιου», θα κάνω στην άκρη, θα κατεβαίνω μόνη μου από το αυτοκίνητο και με τα χέρια σηκωμένα θα λέω: «Παραδίνομαι, παραδίνομαι». Τι να αφήσω να πάθω ότι ο Καρβέλας; Να με τραβήξουν από τον ώμο και να μου φερθούν σαν κακοποιό στοιχείο; Ξέρεις τι τρόμος είναι το τράβηγμα του ώμου; Σε πιάνει η κλειστοφοβία σου στο άψε σβήσε.

Γι’ αυτό και ο συνθέτης έβαλε μπροστά κι έφυγε την πρώτη φορά. Πανικοβλήθηκε. Και ναι, ένας νεαρός αστυνομικός κάνει ακόμη κι έναν Καρβελα να πάθει πανικό. Θες να είναι η στολή; Ποτέ δεν το εξήγησα αυτό, με το συγκεκριμένο Σώμα. Μετά αυτοί ξαναπήγαν δίπλα τους κι εκεί να δεις κρίση κλειστοφοβίας για τον Καρβέλα. Μέχρι που πίστεψε ότι δεν θα τη βγάλει καθαρή. Χειρότερος εφιάλτης κι από το να κλειστεί σε ασανσέρ. Γενικά, τους φέρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο κι εκείνος με την Αννίτα, χωρίς να έχουν καταλάβει ακόμη το λόγο, από φόβο κλείστηκαν στο αυτοκίνητο, που ήταν και το μόνο τους άσυλο, αλλά εκείνοι άρχισαν να κλοτσάνε το τζιπ.

Πάντως, ο τρόπος που τους ακινητοποίησαν τη δεύτερη φορά ήταν απαράδεκτος και το παραδέχτηκε στου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου ένας αστυνομικός διευθυντής, λέγοντας ότι το να σταματήσουν μπροστά από το τζιπ είναι επικίνδυνο για όλους. Το ζευγάρι επιμένει ότι σε καμία περίπτωση δεν εκμεταλλεύτηκαν την επωνυμία τους και ποτέ δεν τους είπαν ότι «Είμαι ο Καρβέλας και δεν κατεβαίνω». Βέβαια, κάποια γαλλικά τα αντάλλαξαν και μάλλον έπεσαν πάνω στον πανικό. Αννίτα και Καρβέλας αν και πέρασαν δύσκολα ? πάντα σύμφωνα με αυτούς ? δεν έκαναν μήνυση στους αστυνομικούς, αλλά πήγαν στον Μάκη για να τους καταγγείλουν. Τέλος πάντων, μετά από όλα αυτά ένα συμπέρασμα μπορώ να βγάλω εγώ: ποτέ μην οδηγείς με τη μουσική στο διαπασών. Ή που θα σε πουν «κάγκουρα» ή που θα σε κυνηγά η αστυνομία κι εσύ δεν θα πάρεις χαμπάρι τι γίνεται!