Ήττα για Λυμπέρη χωρίς Ελένη, αλλά πάντα... πρώτη φορά αριστερά!

21.03.2015
Κι ενώ η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Ελένη Μενεγάκη και την Έλενα Μακρή Λυμπέρη βρίσκεται στην κορύφωση της και τα εξώδικα δίνουν και παίρνουν, είπα να κάνω μία μικρή... έρευνα.

Χωρίς ίχνος κακίας ή εμπάθειας για καμία από τις δύο πλευρές, αλλά ορμώμενη από το "εμπάργκο" της Ελένης στο Hello, είπα να ψάξω και να βρω πώς είναι τα πράγματα για το περιοδικό στη μετά... Μενεγάκεια εποχή. Εξάλλου, και η παρουσιάστρια σε μία από τις ανακοινώσεις της στη Λυμπέρη την είχε προκαλέσει να μην την βάλει ξανά στο περιοδικό της και να μην αναφερθεί ούτε καν στο όνομά της.

Πόσα απίδια, λοιπόν, πιάνει ο σάκος χωρίς το Λενιώ; Και κυρίως, πόση "πέραση" έχει το... πρώτη φορά αριστερά (που δείχνει να έχει υιοθετηθεί τις τελευταίες εβδομάδες από το περιοδικό) στο ιλουστρασιόν εξώφυλλο;

Τα νούμερα είναι ενδιαφέροντα. Και δείχνουν ότι χωρίς Ελένη Μενεγάκη, σχεδόν δεν πας πουθενά. Γιατί καλός, αλλά πλέον... μαϊντανός ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά της συζύγου Δανάης Στράτου (μέχρι σε κοτζάμ Paris Match φωτογραφήθηκαν). Καλή και η Ζωή Κωνσταντοπούλου και βεβαίως ακόμη καλύτερο το πρωθυπουργικό ζεύγος, αλλά σαν Ελένη με Ματέο, δεν έχει. Τι να λέμε.

Και τα νούμερα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο "πόλεμος" με τη Μενεγάκη έχει φέρει πτώση! Το λες και μία πρώτη ήττα της Λυμπέρη στην κόντρα της με τη "βασίλισσα". Εξάλλου, το.... λαϊκό περιοδικό, όπως απαξιωτικά χαρακτήρισε η εκδότρια σε ένα από τα editorial της, που ασχολείται με την Ελένη, είναι σταθερά στην πρώτη θέση (και με διαφορά) στις κυκλοφορίες των εβδομαδιαίων περιοδικών στην Αττική.

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Την Τετάρτη (11/2) κυκλοφόρησε το περιοδικό με τη φωτογραφία των παιδιών της Ελένης Μενεγάκη και του Γιάννη Λάτσιου, που στάθηκε η αφορμή για να ξεσπάσει η άγρια κόντρα. Την εβδομάδα εκείνη (9/2-15/2) το περιοδικό πούλησε 7.951 τεύχη, έχοντας από την προηγούμενη εβδομάδα (που για πρώτη φορά είχε φιλοξενήσει το... άγουρο τότε ζεύγος Βαρουφάκη) πτώση 8%

Την επόμενη εβδομάδα (16/2-22/2) πήρε την πρωτοβουλία και για πρώτη φορά δεν έπαιξε καθόλου (ούτε στο εξώφυλλο, ούτε στο εσωτερικό) την παρουσιάστρια. Έπαιξαν, όμως, για πρώτη φορά... πρώτη φορά αριστερά, με Τσίπρα, Βαρουφάκη και Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρακαλώ. Αποτέλεσμα; Έκλεισε με πτώση 11,7%, πουλώντας 7.022 τεύχη.

Μετά (23/2 -1/3) ακολούθησε η πρόκληση της Ελένης να μην την παίξουν, όπερ κι εγένετο για δεύτερη συνεχή εβδομάδα. Έπαιξε, όμως, το ζεύγος Βαρουφάκης - Στράτου στο μισό εξώφυλλο. Αποτέλεσμα; Άνοδος κατά 13,9% και 7.996 τεύχη.

Την επόμενη εβδομάδα, (2/3-8/3) πάντα χωρίς Ελένη, το εξώφυλλο μονοπώλησε η Κριστίνα Αγκιλέρα που σύστησε στο παγκόσμιο κοινό της, την κόρη της. Το ελληνικό κοινό, φευ, δε συγκινήθηκε με αποτέλεσμα το περιοδικό να σημειώσει πτώση 25,8%!

Την προηγούμενη εβδομάδα (9/3-15/3) "σπάει" κατά κάποιο τρόπο το... εμπάργκο και για πρώτη φορά μετά από έναν μήνα περίπου παίζει στο εξώφυλλο το όνομα της Μενεγάκη! Η Φαίη Σκορδά τη διαδέχεται στην καμπάνια γνωστής εταιρείας ένδυσης και το περιοδικό φιλοξενεί backstages της φωτογράφισης. Και η "διάδοχος" της Ελένης τα πήγε περίφημα, αφού σημειώθηκε άνοδος στα τεύχη ( 6.507) κατά 9,7%.

Συμπέρασμα: Η Ελένη πουλάει... Έτσι, απλά!

Υ.Γ. Τα ίδια ισχύουν και σε πανελλαδικό επίπεδο

πηγή κυκλοφοριών: europenet.gr