Καπουτζίδης: Η καλύτερη απάντηση που δόθηκε στο Notis

13.12.2013
Μέρες τώρα, οι πάντες ασχολούνται με το Notis Σφακιανάκη και τις περιβόητες δηλώσεις του για την Χρυσή Αυγή.

Η ερώτηση: «τι λες για τις δηλώσεις Σφακιανάκη» έχει καταντήσει πιο γραφική κι από εκείνη: «Πιστεύεις ότι είναι ηθοποιός η Ζετα Μακρυπούλια»; Σε πρεμιέρες, σε εκπομπές, σε συνεντεύξεις, παντού, δεν είναι να πετύχουν οι δημοσιογράφοι έναν celebrity και τον ρωτάνε για τον Σφακιανάκη. Και 15 μέρες τώρα, έχουμε ακούσει το μακρύ και το κοντό από τα celebrity του τόπου.

Ωστόσο, ο Γιώργος Καπουτζίδης κάνει τη διαφορά, αφού μέχρι στιγμής είναι η καλύτερη απάντηση που δόθηκε για τις δηλώσεις του τραγουδιστή. Με μεστό, εμπεριστατωμένο και ιστορικό λόγο, βάζει στη θέση του τον Σφακιανάκη κι εξηγεί γιατί ο ίδιος δεν μπορεί να ψηφίσει ναζιστές.

«Θεωρώ τραγικό να μιλάμε 15 μέρες για το τι δήλωσε ο Σφακιανάκης. Είναι κατάντια για την Ελλάδα. Δεν μίλησε και ο Πλάτωνας, ένας λαϊκός τραγουδιστής μίλησε, χωρίς να έχει ιδιαίτερη μόρφωση από όσο ξέρω», είπε αρχικά ο ηθοποιός ως καλεσμένος στο Πρωινό του ΑΝΤ1.

Και συνέχισε: «Είναι ένας άνθρωπος που την άποψή του για το κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι δεν την έλαβα και ποτέ υπόψιν μου. Έχω μια μόρφωση δόξα των Θεώ από μόνος μου και μπορώ να κρίνω τι είναι σωστό, τι είναι λάθος, τι ηθικό και τι ανήθικο. Οπότε δεν με απασχολεί καθόλου αυτό που δήλωσε. Δεν θα τον πάρω σοβαρά. Δεν τον πήρα σοβαρά και δεν νομίζω να τον πάρω και ποτέ στα σοβαρά. Δεν θεωρώ ότι έχει και ιδιαίτερο πολιτικό λόγο. Τι μας είπε; Μας είπε ότι οι πολιτικοί είναι κλέφτες, χαίρω πολύ, το ξέραμε. Σαράντα χρόνια ψηφίζαμε κλέφτες εξαιτίας της αμορφωσιάς μας. Μας είπε ότι η Χούντα έφτιαξε δρόμους. Μας είπε ότι την Ακρόπολη την έχτισαν εξωγήινοι. Γενικά γνωρίζει πράγματα για τις κατασκευές».

Ο Καπουτζίδης συνέχισε με ακόμη πιο αιχμηρό τρόπο: «Εγώ να σου πω την αλήθεια δεν θα έβγαινα δύο μήνες μετά την δολοφονία ενός παιδιού, με την τσίχλα στο στόμα να πω στην Ελλάδα και πιθανότατα στους γονείς αυτού του ανθρώπου που ακόμα θρηνούνε ποιους να στηρίξουμε. Αυτό θεωρώ έλλειψη μόρφωσης. Αυτή την έλλειψη μόρφωσης λοιπόν ο κ. Σφακιανάκης την είχε πάντοτε, θα την έχει πάντοτε, δε θα την χάσει ποτέ».

Αναφέρθηκε και στα ποσοστά που συγκεντρώνει η ΧΑ στις δημοσκοπήσεις, εξηγώντας ότι οι Έλληνες είναι απογοητευμένοι από τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβερνούσαν τόσα χρόνια και δεν είναι ναζιστές.

Ο ίδιος δήλωσε περήφανος Έλληνας και Μακεδόνας και ιδιαίτερα φορτισμένος τόνισε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τους ανθρώπους με τη σβάστικα που σκότωσαν τους προγόνους του.

«Ο καθένας ανάλογα με τον πολιτισμό και την μόρφωση που έχει πράττει. Εγώ έχω συναίσθηση του ποιος είμαι, του ποιοι είναι οι γονείς μου, ποιος είναι ο τόπος που κατάγομαι. Γεννήθηκα στις Σέρρες, 40 χλμ από τα σύνορα, γεννήθηκα στον τόπο, όπου οι Ναζιστές έσφαξαν κόσμο. Η μεγαλύτερη σφαγή στη Β. Ελλάδα έγινε στα Κερδίλια, σκότωσαν 250 ανθρώπους και άφησαν τους γέρους μόνο, τους πατεράδες για να θάψουν τα παιδιά τους. Γεννήθηκα στον τόπο που είναι δίπλα στο Ρούπελ, εκεί που τραυματίες από τον αλβανικό πόλεμο προσπαθούσαν να κρατήσουν τα σύνορα της χώρας μας ανέπαφα και δεν μπορώ να ψηφίζω ανθρώπους που έχουν την σβάστικα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Και μας κάλυψε....