Πώς να διαλέξεις άρωμα

24.02.2009
Aκόμα και όσες γυναίκες δεν είναι φανατικές του μακιγιάζ ή της περιποίησης, δύσκολα θα πουν όχι σε ένα ολοκαίνουργιο, σαγηνευτικό άρωμα που θα τις κάνει να νιώθουν μοναδικές.

Aκόμα και όσες γυναίκες δεν είναι φανατικές του μακιγιάζ ή της περιποίησης, δύσκολα θα πουν όχι σε ένα ολοκαίνουργιο, σαγηνευτικό άρωμα που θα τις κάνει να νιώθουν μοναδικές. Ετσι κι εσύ, πιθανώς να έχετε το δικό σου αγαπημένο, το οποίο δεν έχεις αλλάξει εδώ και χρόνια, όμως, μια βόλτα στα μαγαζιά για να δοκιμάσεις τα καινούργια αρωματικά διαμαντάκια των μεγάλων οίκων ίσως σου βάλει ιδέες!

Προς αναζήτηση του τέλειου αρώματος
Είτε βγεις για ψάξιμο επειδή αποφάσισες να αλλάξεις άρωμα είτε απλώς έχεις διάθεση για μια βόλτα στα stands με τα καινούργια αρώματα της αγοράς, υπάρχουν μερικοί κανόνες για να επιλέξεις ή να απολαύσεις χωρίς να βρεθείς στα όρια λυποθυμικής κρίσης από ΥΔΑ (Υπερβολική Δόση Αρώματος):

Μη φορέσεις τα πάντα
Δεν υπάρχει λόγος να δοκιμάσεις το άρωμα που φορούσε κάποια γνωστή σου τις προάλλες και δεν σου άρεσε καθόλου, απλώς και μόνον επειδή είναι καινούργιο. Επίσης, αν έχεις βγει για αρωματικές δοκιμές μαζί με κάποια φίλη και φορέσει εκείνη ένα άρωμα που δεν σου αρέσει, απόφυγε να το φορέσεις κι εσύ, απλώς από περιέργεια.

Κάνε έρευνα αγοράς
Σίγουρα γνωρίζεις ήδη τις βασικές κατηγορίες αρωμάτων (λουλουδάτα, ανατολίτικα κ.λπ.) και έχεις προτιμήσεις, αλλά και αντιπάθειες. Πριν βγεις στα μαγαζιά, αλλά και όταν βρεθείς επί τόπου, μη διστάσεις να αναζητήσεις τις νέες αφίξεις μόνο στον τομέα που σ' ενδιαφέρει. Μέσω περιοδικών, internet ή με τη βοήθεια των υπεύθυνων στα stands θα βρεις αυτά που είναι πιθανότερο να σου αρέσουν και θα αποφύγεις όσα δεν είναι στο στυλ σου.

Ποτέ την ίδια μέρα.
Ακόμα και αν νομίζεις πως βρήκες το απόλυτο, συγκρατήσου. Είναι πολύ πιθανό η οσφρητική σου ικανότητα να έχει μπλοκάρει από την υπερβολική ποσότητα πληροφοριών και να μη σου δίνει ακριβή εικόνα για το άρωμα που έχεις βαφτίσει τέλειο. Επίστρεψε μια ή δυο μέρες αργότερα και φόρεσε μόνο αυτό. Αν και τότε συνεχίζει να σε ξετρελάνει, με 'γεια σου!