Ολική επαναφορά ενόψει Χριστουγέννων!

03.12.2008
Δεν υπάρχει καταλληλότερη εποχή από τα Χριστούγεννα για... πλήρη ανανέωση! Δες το ως μια ευκαιρία για να κάνεις τις αλλαγές που τόσο καιρό σκεφτόσουν. Ακόμα και αν οι υποχρεώσεις σου δεν σου αφήνουν και πολύ

Δεν υπάρχει καταλληλότερη εποχή από τα Χριστούγεννα για... πλήρη ανανέωση! Δες το ως μια ευκαιρία για να κάνεις τις αλλαγές που τόσο καιρό σκεφτόσουν. Ακόμα και αν οι υποχρεώσεις σου δεν σου αφήνουν και πολύ χρόνο, μπορείς να ξεκλέψεις μία ημέρα και να την αφιερώσεις σε εσένα και μόνο! Θα δεις ότι θα διασκεδάσεις και θα ανέβεις ψυχολογικά! Πριν... ξεχυθείς στα μαγαζιά, πάρε συμβουλές από περιοδικά και ειδικούς για τις φετινές τάσεις στη μόδα, τα μαλλιά και το μακιγιάζ.

Μαλλιά: ως γυναίκα, αποκλείεται να μην επισκεφθείς το κομμωτήριο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων! Εάν εμπιστεύεσαι τον κομμωτή σου, συζήτησε μαζί του τις ιδέες που έχεις για να κάνεις αλλαγές. Φρόντισε το χρώμα να ταιριάζει με την επιδερμίδα σου (για να μην ‘την πατήσεις’ χρονιάρες μέρες!) και το μήκος να ταιριάζει με το σχήμα του προσώπου σου. Εάν δεν έχεις υπόψη κάποιον κομμωτή, θα σε βοηθήσει η τεχνολογία! Μπες στο ίντερνετ και ψάξε για επώνυμους στυλίστες και τις προτάσεις που κάνουν για τις φετινές γιορτές. Επίσης, υπάρχουν ιστοσελίδες στις οποίες μπορείς να βάλεις μία φωτογραφία σου δοκιμάζοντας (εικονικά) διαφορετικά μαλλιά. Όταν βρεις αυτό που σε αντιπροσωπεύει και δεν είναι πολύ εξτρίμ για εσένα, μην φοβηθείς να το τολμήσεις! Μαλλιά είναι και μακραίνουν!

Περιποίηση δέρματος: ποτέ να μην ξεχνάς ότι δεν είναι όλα τα καλλυντικά για όλες τις γυναίκες. Κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική και πρέπει να ψάξεις προτού δοκιμάσεις. Τα ακριβά καλλυντικά δεν είναι κατ’ ανάγκη ασφαλή, αφού μπορεί να είσαι αλλεργική σε κάποια συστατικά. Το ίδιο ισχύει και για τα βιολογικά ή φυτικά προϊόντα, ακόμα και αν πωλούνται σε φαρμακεία. Μπορείς κάλλιστα να επισκεφθείς έναν δερματολόγο για να ελέγξεις τον τύπο του δέρματός σου(ξηρό, λιπαρό ή μικτό) αλλά και αν είσαι αλλεργική στο οτιδήποτε. Εάν μάλιστα είσαι έφηβη ή απλά αντιμετωπίζεις πρόβλημα ακμής, ένας λόγος παραπάνω να είσαι πιο προσεκτική στην επιλογή καλλυντικών. Το πιο βασικό είναι να έχεις μία καλή, ελεγμένη ενυδατική κρέμα που σε προστατεύει από το μέικ-απ. Ακόμα καλύτερα, αν έχεις δύο διαφορετικές και τις εναλλάσσεις για να ανανεώνεται το δέρμα και να μην συνηθίζει σε ένα είδος μόνο. Εάν έχεις την οικονομική άνεση, επισκέψου μία αισθητικό για περιποίηση και καθαρισμό(πίλινγκ).

Μέικ-απ: προτίμησε τα γνωστά μεγάλα καταστήματα καλλυντικών, όπου εκεί σε περιμένουν αισθητικοί για να κάνεις δοκιμές στο πρόσωπό σου, βλέποντας ποιες αποχρώσεις σου πηγαίνουν περισσότερο και με ποια καλλυντικά νιώθεις καλύτερα. Η απόχρωση του μέικ-απ βοηθά στη λάμψη του προσώπου αλλά μπορεί και να σε καταστρέψει αν το χρώμα δεν έχει καμία σχέση με την επιδερμίδα σου! Άκου λοιπόν τη συμβουλή των ειδικών! Στην ανάγκη, πάρε μαζί μια φίλη σου που να είναι πιο... σχετική από εσένα!

Ρούχα: ήρθε η ώρα να αλλάξεις στυλ και να τολμήσεις να δοκιμάσεις σχέδια και χρώματα που μέχρι τώρα ούτε καν σκεφτόσουν! Εξάλλου, Χριστούγεννα είναι!(καλά, μην θυμίζεις και καλικάντζαρο!) Σημασία έχει να έχεις επίγνωση του τι σου πηγαίνει με κριτήριο το σωματότυπο, το ύψος αλλά και την ηλικία σου. Ξεφύλλισε περιοδικά μόδας για να πάρεις μια ιδέα για τις φετινές τάσεις και κάνε μια έρευνα αγοράς στις βιτρίνες τσεκάροντας τις τιμές. Εάν δεν εμπιστεύεσαι την κρίση σου, πήγαινε για ψώνια με ένα άτομο που είναι ειλικρινής μαζί σου και που διαθέτει γούστο. Δοκίμασε διαφορετικούς συνδυασμούς και χρώματα μέχρι να καταλήξεις σε αυτό που σου ταιριάζει ‘γάντι’. Για τα ρεβεγιόν, πάντως, προτίμησε κάτι σε φόρεμα(όχι απαραίτητα μαύρο) για έξτρα θηλυκότητα!

Παπούτσια: τέλος στην αγορά παπουτσιών που φοράς μόνο μια φορά και τα πετάς (είτε για να κάνεις εντύπωση, είτε επειδή σε χτυπάνε απίστευτα!). Κατά βάση, αγόρασε άνετα πρακτικά παπούτσια που συνδυάζουν τη μόδα με τη θηλυκότητα. Μία τέτοια επιλογή είναι οι ίσιες μπαλαρίνες που τις βρίσκεις σε όλα τα χρώματα και σχέδια. Καλό είναι να έχεις σε ουδέτερα χρώματα (μαύρο, καφέ, γκρι) αλλά πάρε κι ένα πιο... εκκεντρικό χρώμα! Το κόκκινο φέτος φλερτάρει με την πρωτιά αλλά και το μπλε ηλεκτρίκ! Το ίδιο ισχύει και για τις γόβες!

Για σένα νοιάσου και γυμνάσου: εντάξει, ξέρω τι σκέφτεσαι! Μα, χριστουγεννιάτικα θα αρχίσω γυμναστήριο; Μα γι αυτό ακριβώς! Επειδή θα την ‘πέσεις’ σίγουρα στα μελομακάρονα και τις δίπλες, μπορείς να κάνεις λίγο ποδήλατο ή διάδρομο για να μην αποκτήσεις τις δικές σου... δίπλες! Εξάλλου, αν γυμνάζεσαι συχνά, μπορείς να τρως ανενόχλητη(τώρα αν φας όλα τα ζαχαροπλαστεία, μην περιμένεις προκοπή!)

Από την Κλέλια Φατούρου