Η ιδανική μέθοδος αποτρίχωσης.

27.11.2008
Η ιδανική μέθοδος εξαρτάται από το μέρος του σώματος που θέλεις να αποτριχώσεις. Η κάθε μία έχει τα μυστικά, τα υπέρ και τα κατά της, γι αυτό κι εμείς θα σε βοηθήσουμε να βρεις αυτήν που σε βολεύει περισσότερο...

Η ιδανική μέθοδος εξαρτάται από το μέρος του σώματος που θέλεις να αποτριχώσεις. Η κάθε μία έχει τα μυστικά, τα υπέρ και τα κατά της, γι αυτό κι εμείς θα σε βοηθήσουμε να βρεις αυτήν που σε βολεύει περισσότερο...

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ:

  • Ταινίες κεριού ή χαλάουα
  • Κρέμα αποτρίχωσης
  • Τσιμπιδάκι
  • Ξυραφάκι και αφρό ξυρίσματος ή
  • Ξυριστική μηχανή
  • Λίγη κλωστή
  • Ραντεβού με δερματολόγο ή κέντρο αισθητικής

    ΞΥΡΑΦΑΚΙ: για πόδια και μασχάλες προτίμησε το ξύρισμα που είναι μία γρήγορη, οικονομική και ανώδυνη μέθοδος. Πρώτα, πρέπει να κάνεις απολέπιση ή να τρίψεις με μία πετσέτα προσώπου ώστε να σηκωθούν οι τρίχες (στην κυριολεξία!) και να είναι το ξύρισμα πιο βαθύ. Με αφρό ξυρίσματος, θα διευκολυνθείς περισσότερο και το ξυραφάκι θα γλιστράει πιο εύκολα! Αφού τελειώσεις, βάλε λίγη υδατική λοσιόν για να μαλακώσει το δέρμα.

    ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ: εάν θες να ξενοιάσεις για περισσότερο καιρό από τις ανεπιθύμητες τρίχες, χρησιμοποίησε ξυριστική μηχανή. Απευθύνεται σε όλα τα είδη δέρματος και μπορείς να το κάνεις και μόνη σου στο σπίτι. Εκτός του μεγαλύτερου κόστους σε σχέση με το ξυραφάκι, το μειονέκτημα της είναι ότι πρέπει να περιμένεις μέχρι να ξαναμεγαλώσουν οι τρίχες αρκετά, όπως και στο κερί.

    ΚΕΡΙ ή ΧΑΛΑΟΥΑ: για το μπικίνι και τα χέρια, η καλύτερη μέθοδος είναι αποτρίχωση με κερί, είτε στην αισθητικό σου, είτε και μόνη σου. Μπορεί να πονέσει λίγο, αλλά θα κάνεις αρκετό καιρό να ξαναδείς τρίχες στην ανάλογη περιοχή! Επίσης, το κερί είναι καλό και για το μουστάκι. Το απλώνεις προς την κατεύθυνση που βγαίνουν οι τρίχες και μετά τραβάς την ταινία στην αντίθετη φορά. Προσοχή, όμως: αν οι τρίχες σου έχουν την τάση να γυρνάνε προς τα μέσα, διάλεξε μια άλλη μέθοδο γιατί μπορεί να μολυνθούν και να έχεις κακά ξεμπερδέματα.

    ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΙ: για τα φρύδια, το ιδανικό εργαλείο είναι το τσιμπιδάκι. Η περιοχή των φρυδιών πρέπει να είναι υγρή, ή μπορείς να βάλεις λίγη κρέμα ματιών για να μειώσεις τον πόνο. Την ίδια δουλειά κάνει και ένα παγάκι που θα ακουμπήσεις επάνω για λίγα λεπτά. Θα χρειαστείς ένα καλό μεγενθυντικό καθρεφτάκι και αρκετή... υπομονή!

    ΚΡΕΜΑ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗΣ: κατάλληλη για πόδια, μπικίνι και μασχάλες, η κρέμα αποτρίχωσης λειτουργεί κάπως σαν ξυραφάκι, "κόβοντας" την τρίχα λίγο πιο κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Λειτουργεί μέσα σε λίγα λεπτά και το αποτέλεσμα κρατάει περισσότερο από το ξυραφάκι και αφήνει το δέρμα πιο απαλό. Στα αρνητικά της είναι η ενοχλητική μυρωδιά την ώρα της εφαρμογής, η ακριβότερη τιμή από το ξυραφάκι και η αυξημένη πιθανότητα να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση και ερεθισμούς, λόγω των δραστικών συστατικών της.

    ΚΛΩΣΤΗ: είναι πολύ διαδεδομένη μέθοδος στη Μέση Ανατολή και όλη την Ασία με πολλά πλεονεκτήματα, αφού διαρκεί όσο και το κερί ή η χαλάουα, αλλά είναι σαφώς πιο γρήγορη, πιο "καθαρή" και πιο οικονομική. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κομμάτι κλωστή με το οποίο μπορείς να αποτριχώσεις όλο το σώμα και το πρόσωπο. Ωστόσο θέλει αρκετή εξάσκηση μέχρι να πάρεις τον αέρα της.

    ΛΕΪΖΕΡ: το λέιζερ αποτελεί την πιο αποτελεσματική και σίγουρη μέθοδο για όλο το σώμα και το πρόσωπο εκτός από τα φρύδια! Έχει μεγαλύτερη διάρκεια από κάθε άλλη, είναι λιγότερο επώδυνη από το κερί, αλλά και η πιο ακριβή απ' όλες. Το αποτέλεσμα φαίνεται από την πρώτη εφαρμογή, αλλά η μόνιμη αποτρίχωση επιτυγχάνεται γύρω στη δέκατη συνεδρία, ανάλογα με την περιοχή, το χρώμα και την ποιότητα της τρίχας. Αν σκέφτεσαι να δοκιμάσεις, πριν καταλήξεις σε κάποιον δερματολόγο ή κέντρο αισθητικής κάνε μια έρευνα αγοράς ανάμεσα στις γνωστές σου, γιατί κυκλοφορούν και πολλά μηχανήματα που κάνουν πολύ λιγότερα απ' ότι υπόσχονται.