Ο απόλυτος οδηγός για την αποκατάσταση κατεστραμμένων νυχιών

26.04.2022
Ο απόλυτος οδηγός για την αποκατάσταση κατεστραμμένων νυχιών
Πέντε συμβουλές που πρέπει να ακολουθήσεις, εγκεκριμένες από τους ειδικούς

Υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι που καταστρέφονται τα νύχια. Ίσως φταις που ξεφλουδίζεις το βερνίκι σου ή έχεις δαγκώσει τα πετσάκια σου. Ή, αντί να χρησιμοποιείς κοπίδι, χρησιμοποιείς τα νύχια σου για να κόψεις τις συσκευασίες. Ανεξάρτητα από τις...αμαρτίες των νυχιών σου, υπάρχει ακόμα ελπίδα όταν πρόκειται για τη θεραπεία των εύθραυστων, αδύναμων νυχιών.

Τι πρέπει να αναζητήσεις σε μια κρέμα χεριών, σύμφωνα με τους δερματολόγους

Παρακάτω θα δεις τις συμβουλές των ειδικών του κλάδου για το πώς να επιδιορθώσεις τα κατεστραμμένα νύχια στο σπίτι.

Φόρεσε γάντια
Το να φοράτε επαναχρησιμοποιήσιμα γάντια ενώ πλένεις πιάτα ή χρησιμοποιείς αναλώσιμα καθαρισμού είναι ένας εύκολος τρόπος για να προστατεύσεις τα νύχια σου από τη ζημιά, λέει η celebrity nail artist Deborah Lippmann. Συνιστά επίσης να αλλάξεις το σαπούνι των χεριών σου. Τα συμβατικά σαπούνια μπορούν να απογυμνώσουν το δέρμα σου και να αποδυναμώσουν τα νύχια σου. Επίλεξε ένα μη ερεθιστικό σαπούνι χεριών με καταπραϋντικά συστατικά.

Ενυδάτωσε τα νύχια σου
Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα, είναι να κάνεις μια θεραπεία που μαλακώνει και ενυδατώνει τα νύχια και τα πετσάκια. Αν δεν έχεις μια ρουτίνα περιποίησης νυχιών, μπορείς να ξεκινήσεις με ένα λάδι επιδερμίδας και κρέμα χεριών. Εφάρμοσε τα προϊόντα στην πρωινή και βραδινή σου ρουτίνα και φρόντισε να τα εφαρμόσεις μετά το πλύσιμο των χεριών σου. Αναζήτησε ένα έλαιο επιδερμίδας με σύνθεση με ενυδατική βιταμίνη Ε για την προώθηση της υγιούς ανάπτυξης των νυχιών.

Σπρώξε πίσω τα πετσάκια σου
Τα πετσάκια σου υπάρχουν για κάποιο λόγο - είναι ένα εμπόδιο για να κρατήσει έξω τα βακτήρια και τις λοιμώξεις. Σπρώξε την επιδερμίδα πίσω αντί να σκίσεις το δέρμα. Αφού φροντίσεις τα πετσάκια σου, τρίψε μερικές σταγόνες λάδι επιδερμίδας στη βάση του νυχιού για να τα ενυδατώσεις.

Λίμαρε τα νύχια σου προς μία κατεύθυνση
Οι άνθρωποι τείνουν να σκέφτονται πως πρέπει να κινηθούν μπρος-πίσω σε ό,τι αφορά το λιμάρισμα. Αντίθετα, θα πρέπει η λίμα να είναι ευθεία και μετά κάθετο όταν λιμάρεις την άκρη του νυχιού σου, και να λιμάρεις προς μια κατεύθυνση.

Χρησιμοποίησε ένα ενισχυτικό μανό βάσης
Αν τα νύχια σου είναι ταλαιπωρημένα, κράτησέ τα γυμνά, εκτός ίσως από μια ενισχυτική επίστρωση για την προστασία του νυχιού.