3 πράγματα που μια brow expert δεν θα έκανε ποτέ στα φρύδια της

14.04.2022
3 πράγματα που μια brow expert δεν θα έκανε ποτέ στα φρύδια της
Για ποιο από αυτά είσαι ένοχη;

Από τα εξαιρετικά λεπτά φρύδια μέχρι τα υπερβολικά σκούρα φρύδια της δεκαετίας του 2010 και έως τα viral soap φρύδια που κατέκτησαν πρόσφατα τα social media, τα φρύδια μας έχουν περάσει πολλά με τα χρόνια. Αλλά ευτυχώς για εμάς (και αυτά), τα φυσικά, αφράτα φρύδια είναι η μεγαλύτερη τάση αυτή τη στιγμή.

Το υποτιμημένο συστατικό που αντιμετωπίζει κάθε ανησυχία του δέρματος

Εκτός από το να βάλεις κάτω το τσιμπιδάκι, υπάρχουν μερικά άλλα πράγματα που προτείνει η διάσημη brow expert Joey Healy για να διατηρήσεις τα φρύδια σου στην πιο καλή τους κατάσταση. Παρακάτω, μοιράζεται τρία πράγματα που αποφεύγει για να διατηρήσει τα φρύδια της σε κορυφαία φόρμα:

1. Κερί
Σύμφωνα με την Healy, το κερί είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους ένοχους για ασύμμετρα φρύδια, ερεθισμό και πρόωρη γήρανση. «Η αποτρίχωση με κερί δεν είναι ακριβής», εξηγεί. Για όσους χρησιμοποιούν προϊόντα με βάση τη ρετινόλη, λέει ότι το κερί μπορεί να «υπερευαισθητοποιήσει το δέρμα και να προκαλέσει εύκολα βλάβη». Εκτός αυτού, «το κερί μπορεί επίσης να σε γεράσει επειδή μπορεί να διασπάσει το κολλαγόνο και την ελαστικότητα στο δέρμα σου». Εξαιτίας αυτών των τριών παραγόντων, η Healy λέει ότι θα πρέπει να προτιμήσεις το τσιμπιδάκι για να διαμορφώσεις τα φρύδια σου και να αφαιρέσεις τυχόν ανεπιθύμητες τρίχες.

2. Μεγεθυντικοί καθρέφτες
Εάν θέλεις να αφαιρέσεις τα φρύδια σου στο σπίτι, είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις τον σωστό καθρέφτη. Η Healy συνιστά να αποφύγεις τον μεγεθυντικό καθρέφτη και να χρησιμοποιήσεις φυσικό φως και λίγη απόσταση. «Νιώθω ότι μπορείς να χαθείς στις λεπτομέρειες και να καταλήξεις να το παρακάνεις», εξηγεί. «Είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείς έναν κανονικό καθρέφτη και καλό, φυσικό φως». Χρησιμοποιώντας τον καθρέφτη που χρησιμοποιείς τακτικά, η Healy λέει ότι μπορείς να δεις το φρύδι σου από όλες τις γωνίες και να αποφύγεις τα υπερβολικά αραιωμένα φρύδια.

3. Μείνε μακριά από χημικά
Αν και τα laminated φρύδια είναι αρκετά δημοφιλή και έχουν αγαπηθεί από πολλές γυναίκες, η Healy λέει ότι αποφεύγει τις χημικές ουσίες που απαιτούνται για αυτή τη διαδικασία. «Δεν μου αρέσει να βάζω σκληρές χημικές ουσίες στα φρύδια μου γιατί θέλω να είναι όσο πιο πυκνά και γεμάτα γίνεται», εξηγεί. Κάνοντας lamination, όχι μόνο καταστρέφεις τις τρίχες με χημικά, αλλά το αποτέλεσμα συνήθως δεν είναι αυτό που θα περίμενες. «Το αποτέλεσμα αφαιρεί τη διάσταση από τα φρύδια, καθιστώντας τα λιγότερο αφράτα», λέει. «Συχνά, το lamination μπορεί να τα κάνει πολύ επίπεδα και λαμπερά, κάτι που δεν φαίνεται φυσικό».

Μπορείς να μιμηθείς το αποτέλεσμα του lamination χρησιμοποιώντας διαφανές τζελ φρυδιών ή σαπούνι. «Σκούπισε τα φρύδια σου με δύο στρώσεις διάφανο τζελ φρυδιών», λέει η Healy. «Όταν το φρύδι είναι ακόμα λίγο υγρό, πάρε το τσιμπιδάκι και τσίμπησε τις μικρές τρίχες σε ομάδες».