Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για τα gel extensions

28.04.2022
Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για τα gel extensions
Οι επαγγελματίες τα θεωρούν την "υγιεινή εναλλακτική λύση" στα ακρυλικά

Αν έχεις κυκλοφορήσει οπουδήποτε κοντά σε κάποιο κέντρο αισθητικής τα τελευταία χρόνια, αναμφίβολα θα έχεις ακούσει για τις επεκτάσεις νυχιών με gel. Μοιάζουν κάπως με τα ακρυλικά καθώς είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσποιηθείς ότι τα νύχια σου είναι μακρύτερα και πιο δυνατά.

Ο απόλυτος οδηγός για την αποκατάσταση κατεστραμμένων νυχιών

H nail artist Queenie Nguyen και η πρέσβειρα της μάρκας Mineral Fusion, Brittney Boyce, μοιράζονται όσα αξίζει να ξέρεις για τα gel extensions.

Τι είναι τα gel extensions;
Για να το θέσουμε απλά, τα gel extensions χρησιμοποιούνται για την επιμήκυνση των νυχιών. Αυτό που τα κάνει να διαφέρουν από τα ακρυλικά είναι ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόζονται, χρησιμοποιώντας αυτό που ονομάζεται δομικό gel. «Είναι ένα ολιγομερές, που σημαίνει ότι το μονομερές και το πολυμερές έχουν ήδη αναμειχθεί, και για να κολλήσει στο νύχι σου, πρέπει να «σκληρυνθεί» με μια λάμπα LED ή UV», εξηγεί η Boyce. «Αντί να αναμιγνύεις προϊόντα, βρίσκεται σε ένα μπουκάλι που απλώνεται εύκολα, που σημαίνει ότι η τεχνικός δεν θα χρειαστεί να λιμάρει το επάνω μέρος για να το διαμορφώσει».

Ποια είναι τα οφέλη τους;
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, υπάρχουν πολλά ωφέλη στα gel extensions:

  • Είναι ευέλικτα
  • Προκαλούν μικρότερη ζημιά στα νύχια
  • Αφαιρούνται ευκολότερα
  • Δεν έχουν μυρωδιά

Ποιος μπορεί να κάνει gel extensions;
«Εφόσον η βάση των νυχιών σου είναι υγιής, μπορείς να κάνεις gel extensions», λέει η Boyce. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Εάν τα νύχια σου είναι μολυσμένα ή πολύ λεπτά, μπορεί να θέλεις να το αποφύγεις. Είναι επίσης χρήσιμο να έχεις ήδη κάποιο μήκος πριν κάνεις extensions.

Πόσο διαρκούν τα gel extentions;
«Μπορούν να διαρκέσουν από δύο έως τέσσερις εβδομάδες, ανάλογα με την ικανότητα του τεχνικού νυχιών καθώς και από το πόσο φυσικά λιπαρά είναι τα νύχια σου», λέει η Boyce.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των gel extentions και των ακρυλικών;
Τα gel extentions γενικά θεωρούνται η πιο υγιεινή εναλλακτική λύση στα ακρυλικά. «Τα gel extensions είναι ελαφριά και φαίνονται πιο φυσικά από τα ακρυλικά νύχια», λέει η Nguyen. Και εκτός από το ότι είναι λιγότερο επιβλαβή, «Εφαρμόζονται εύκολα και δεν έχουν έντονη μυρωδιά όπως τα ακρυλικά».