5 δημοφιλείς μύθοι για το σώμα σου που δεν ισχύουν στην πραγματικότητα

11.09.2021
5 δημοφιλείς μύθοι για το σώμα σου που δεν ισχύουν στην πραγματικότητα
Ένας πολύ γνωστός μύθος που έχει καταρριφθεί είναι ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόνο το 10% του εγκεφάλου τους. Αν και αυτό μπορεί να είναι ήδη πολύ γνωστό, υπάρχουν πολλοί ακόμα μύθοι που αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν μέχρι σήμερα -ενώ δεν θα έπρεπε, όμως! Παρακάτω θα διαβάσεις 5 από αυτές τις περιπτώσεις και... πράξε αναλόγως.

Το ξύρισμα των ποδιών σου κάνει τις τρίχες σου πιο παχιές και μεγαλώνουν πιο γρήγορα

Η αλήθεια: Όταν οι τρίχες σου αρχίσουν να μεγαλώνουν, μπορεί να αισθάνεσαι ότι οι άκρες είναι πιο μυτερές και πιο σκούρες από το συνηθισμένο. Και αυτό γιατί οι νέες τρίχες δεν έχουν ακόμη εκτεθεί σε φυσικά στοιχεία, όπως το φως του ήλιου και χημικές ουσίες που φωτίζουν το χρώμα τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα ξυράφια θα κάνουν τις τρίχες σου πιο σκούρες, πιο παχιές και θα μεγαλώσουν γρήγορα. Επομένως, δεν πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου να βρεις άλλη μέθοδο αποτρίχωσης εάν με το ξυράφι είσαι ικανοποιημένη.

Όλοι οι άνθρωποι καταπίνουν κατά μέσο όρο 8 αράχνες στον ύπνο τους κάθε χρόνο

Η αλήθεια: Οι αράχνες δεν ενδιαφέρονται για τους ανθρώπους και δεν ενδιαφέρονται να σκαρφαλώσουν στο κρεβάτι σου και να φτάσουν στο στόμα σου όταν κοιμάσαι. Και αυτό γιατί η βαριά αναπνοή και το ροχαλητό του κάθε ανθρώπου είναι πολύ βαρύ για να πλησιάσουν. Είσαι επίσης πολύ μεγάλη για αυτές – σε βλέπουν πραγματικά ως μέρος του τοπίου τους και τίποτα περισσότερο. Επιπλέον, θα ήταν πολύ δύσκολο να μην ξυπνήσεις αν μια αράχνη περιπλανιόταν στο πρόσωπό σου και έμπαινε στο στόμα σου.

Το smoothie της Jennifer Aniston για λαμπερό και νεανικό δέρμα

Τα καρότα μπορούν πραγματικά να βελτιώσουν την όρασή σου

Η αλήθεια: Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, η οποία είναι γνωστό ότι βελτιώνει τη νυχτερινή όραση. Ωστόσο, ένα άτομο δεν χρειάζεται να τρώει τεράστιες ποσότητες καρότων για να πάρει τη βιταμίνη Α, καθώς μπορεί να τη λάβει από διάφορα άλλα τρόφιμα. Είναι σημαντικό, ωστόσο, να συνδυάσεις τα καρότα με κάποιο είδος λίπους για να απορροφήσεις όλη τη βιταμίνη Α που μπορείς. To συμπέρασμα είναι ότι τα καρότα θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την όρασή σου σε καλή κατάσταση, αλλά δεν μπορούν να τη βελτιώσουν.

Τα λευκά δόντια σημαίνουν υγιή δόντια

Η αλήθεια: Τα δόντια όλων είναι διαφορετικά και το κιτρινωπό χρώμα τους δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι χαλασμένα. Μπορεί απλά να σημαίνει ότι το πάχος του σμάλτου τους είναι ασθενέστερο, κάτι που είναι απολύτως φυσιολογικό. Επίσης, άλλοι παράγοντες όπως η γήρανση και το κάπνισμα μπορούν να μειώσουν το σμάλτο ή να το λεκιάσουν, αφαιρώντας το λευκό. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε τα γονίδια, τα οποία μπορούν να κάνουν τα δόντια κάποιου να σχηματιστούν με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο.

Πώς να διατηρήσεις τα μαξιλάρια σου φρέσκα και καθαρά

Η καρδιά σου σταματά να χτυπά όταν φτερνίζεσαι

Η αλήθεια: Όταν εισπνέεις πριν φτάσεις να φτερνιστείς, η πίεση στην καρδιά σου αυξάνεται και μετά το φτέρνισμα μειώνεται. Έτσι φυσικά, ο καρδιακός σου ρυθμός αλλάζει κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, δίνοντάς σου την ιδέα ότι η καρδιά σου σταματά στιγμιαία. Μπορεί να είσαι σίγουρη ότι η ηλεκτρική δραστηριότητα στην καρδιά σου επαναλαμβάνεται κανονικά και δεν σταματά κάθε φορά που η μύτη σου ερεθίζεται.