Δώσε σωστό σχήμα στα φρύδια σου

12.06.2009
Η αποτρίχωση στη συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιαίτερα επίπονη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα αφήσεις στην τύχη τους θυμίζοντας την ‘Φρίντα’ (δηλαδή τα δύο φρύδια γίνονται ένα!) Ούτε χρειάζεσαι να τρέχεις και στην αισθητικό σου κάθε φορά που πρέπει να τα βγάλεις, επειδή νιώθεις ότι θα τα ξεριζώσεις

Η αποτρίχωση στη συγκεκριμένη περιοχή είναι ιδιαίτερα επίπονη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα τα αφήσεις στην τύχη τους θυμίζοντας την ‘Φρίντα’ (δηλαδή τα δύο φρύδια γίνονται ένα!) Ούτε χρειάζεσαι να τρέχεις και στην αισθητικό σου κάθε φορά που πρέπει να τα βγάλεις, επειδή νιώθεις ότι θα τα ξεριζώσεις. Κάποιες από εσάς χρειάζεται απλά να δώσετε το σωστό σχήμα στα φρύδια σας ,ε εύκολο τρόπο. Ανάλογα με το είδος του φρυδιού, υπάρχει και η ανάλογη μέθοδος. Δες σε ποιά από τις 5 παρακάτω κατηγορίες ανήκεις και απόκτησε τέλεια φρύδια!

Αραιά ή πολύ ανοιχτόχρωμα: τα φρύδια σου είναι λεπτά αλλά έχουν πολλά κενά και σίγουρα δεν ‘φωτίζουν’ το βλέμμα σου αφού είναι πολύ ανοιχτά. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιήσεις χρωματιστό κερί φρυδιών. Με τη βοήθεια ενός λεπτού μυτερού πινέλου, γέμισε τα σημεία που δεν έχουν τρίχες. Μην χρησιμοποιήσεις γκρι χρώμα γιατί θα ξεφτίσει’ πολύ γρήγορα. Μετά με το πινέλο, πέρασε ελαφρά όλο το φρύδι για να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα με τις τρίχες.

Σκληρά και ‘κοντά’ φρύδια: ξεκίνα κάνοντας μία λεπτή γραμμή σε όλο το πάνω μέρος του φρυδιού. Κάνε το ίδιο και μέσα στο φρύδι ώστε να δείχνει χρωματικά ίδιο με τη γραμμή που μόλις έκανες. Αφού δώσεις σχήμα στα άγρια φρύδια σου, πέρασέ τα με τζελ φρυδιών ώστε να κρατηθούν στην ίδια θέση και να φαίνονται πιο μαλακά.

Γκρι τρίχες! Ψυχραιμία! Δεν έρχονται σε συγκεκριμένη ηλικία, αλλά ακόμα κι αν είσαι νέα, είναι πιθανό να παρατηρήσεις μερικές γκρι τριχούλες. Μην τολμήσεις να τις αφαιρέσεις με το τσιμπιδάκι γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να βγάλεις ακόμα περισσότερες! Χτένισέ τις προς τα πάνω και με ένα μικρό (ειδικό κατά προτίμηση) ψαλιδάκι, ψαλίδισέ τις. Εάν είναι πολύ κοντές δεν θα φαίνονται πλέον. Αλλά αν ακόμα νιώθεις άσχημα και νομίζεις ότι φαίνονται, χρησιμοποίησε τζελ φρυδιών με χρώμα.

Πυκνά φρύδια: φτιάξε μία γραμμή με το χτενάκι φρυδιών ώστε να δεις μέχρι πού θες να φτάνει και βγάλε με το τσιμπιδάκι όσες περισσεύουν. Αν κάποιες είναι μακριές, καλύτερα να τις ψαλιδίσεις. Ο σκοπός δεν είναι να τα ξεριζώσεις, αλλά να τους δώσεις ένα όμορφο σχήμα. Εξάλλου, μην ξεχνάς ότι τα πολύ λεπτά φρύδια είναι out of fashion εδώ και καιρό. Αν χρειαστεί να τα βγάλεις αρκετά, είναι πιθανό να κοκκινίσει η συγκεκριμένη περιοχή. Προμηθεύσου μία καλή λοσιόν που θα σε ανακουφίσει.

Τα ξερίζωσες! Το παράκανες και τώρα νιώθεις πελαγωμένη. Η λύση δεν είναι να τα εξαφανίσεις, αλλά να αναπληρώσεις τα σημεία που με τόσο μίσος ξερίζωσες! Διάλεξε ένα μολύβι φρυδιών που να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό σου χρώμα και κάλυψε τα κενά. Μετά, με ένα λεπτό πινελάκι, πέρασε όλο το φρύδι για ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Μετά από 1-2 εβδομάδες, θα ξαναβγούν κι εσύ να θυμάσαι ότι κρατάμε μια απόσταση από τον καθρέφτη όταν τα βγάζουμε για να είναι όμοια και φυσιολογικά!