Δώσε ζωή στα ταλαιπωρημένα καλλυντικά σου

09.07.2009
Κάθε κορίτσι μπορεί να ξεχνιέται πού και πού και να μην έχει συνεχώς το μυαλό του στη συχνή ανανέωση καλλυντικών. Γι' αυτό μην νιώθεις ενοχές αν τα δικά σου καταλήγουν συχνά σπασμένα ή ξεραμένα.

Κάθε κορίτσι μπορεί να ξεχνιέται πού και πού και να μην έχει συνεχώς το μυαλό του στη συχνή ανανέωση καλλυντικών. Γι' αυτό μην νιώθεις ενοχές αν τα δικά σου καταλήγουν συχνά σπασμένα ή ξεραμένα. Για όλα τα προβλήματα υπάρχει λύση και μάλιστα σε χρόνο dt! Προτού πανικοβληθείς, ρίξε μια ματιά σ' αυτές τις περιπτώσεις και διόρθωσε το πρόβλημά σου!

Νο1: δεν ανοίγει το βερνίκι νυχιών! Δεν είναι μόνο αυτό. Μα να μην μπορείς να ανοίξεις τα μπουκάλια αναψυκτικών, τη μαρμελάδα ή τη μαγιονέζα; Τουλάχιστον στο βερνίκι, από δω και στο εξής δεν θα χρειάζεσαι αντρική βοήθεια! Κάνε το εξής απλό. Βύθισε το μανό σε μία κούπα με καυτό νερό και άφησέ το για ένα ή δύο λεπτά. Όχι μόνο θα ‘χαλαρώσει’ το πώμα και θα ανοίξει ευκολότερα αλλά θα μαλακώσει και το ξεραμένο περιεχόμενο. Συνεπώς, δεν θα χρειαστεί να πάρεις καινούριο. Έχεις ήδη κερδίσει το μισό βερνίκι.

Νο2: σπασμένο κραγιόν. Επειδή φτιάχνεται από κερί και παρόμοια συστατικά, χαλάει πολύ εύκολα αν δεν διατηρηθεί σε ιδανικές θερμοκρασίες. Αν σπάσει πολύ, υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε το αφήνεις στη θέση του και με ένα πινελάκι ‘διορθώνεις’ το σχήμα, είτε παίρνεις αυτό που έμεινε, το βάζεις σε συσκευασία λιπ-γκλος και το στεγνώνεις με πιστολάκι. Αυτό θα το λιώσει και voila! Έχεις καινούριο λιπ-γκλος! Προσοχή: μπορείς και να προλάβεις το κακό! Αν δεις ότι αρχίζει να λιώνει, βάλε το στο ψυγείο για 20 λεπτά ώστε να ανακτήσει το αρχικό του σχήμα.

Νο3: διαλυμένη σκιά ή ρουζ. Δυστυχώς, τα προϊόντα σε μορφή σκόνης θρυμματίζονται εύκολα κι αυτό γιατί δεν είναι πολύ πυκνής υφής. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις λίγες σταγόνες οινόπνευμα πάνω στην ‘καταστροφή’. Ανακάτεψέ τα με ένα μικρό μαχαιράκι και περίμενε να στεγνώσει καλά. Αλλά να δεις ότι δεν γίνεται τίποτα, πάρε τη σκόνη που απέμεινε και βάλτην μέσα σε ένα μικροσκοπικό βαζάκι. Ακόμα κι έτσι, το προϊόν θα κάνει τη δουλειά του.

Νο4: βουλωμένο σπρέι. Δεν μπορεί να μην σου έχει τύχει να πατάς τη λακ και να μην βγάζει τίποτα. Να έχει κολλήσει το μπουκαλάκι με το άρωμα και να μην ψεκάζει πλέον. Κάνε λοιπόν το εξής: βγάλε την αντλία, βάλτην κάτω από καυτό νερό και με μία οδοντογλυφίδα καθάρισέ την όσο καλύτερα μπορείς. Αν το πρόβλημα δεν διορθώνεται και η αντλία είναι για πέταμα, μετακίνησε το περιεχόμενο σε ένα άλλο μπουκαλάκι με αντλία ψεκασμού που θα βρεις στα μεγάλα καταστήματα καλλυντικών.