Μήπως χρησιμοποιείς ληγμένα... καλλυντικά;

04.06.2009
Τί νόμιζες; Ότι τα καλλυντικά θα πεθάνουν μαζί σου; Ότι κρατάνε για πάντα σε οποιαδήποτε θερμοκρασία ή κατάσταση κι αν βρίσκονται; Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε ένα μίνι οδηγό για σωστή χρήση των καλλυντικών σου. Εφόσον

Τί νόμιζες; Ότι τα καλλυντικά θα πεθάνουν μαζί σου; Ότι κρατάνε για πάντα σε οποιαδήποτε θερμοκρασία ή κατάσταση κι αν βρίσκονται; Εμείς είμαστε εδώ για να σου δώσουμε ένα μίνι οδηγό για σωστή χρήση των καλλυντικών σου. Εφόσον έχουν ημερομηνία λήξης, οφείλεις να τα τσεκάρεις αν δεν θες να εκτεθείς σε δερματικές αλλεργίες ή ανάλογες μολύνσεις.

Αντηλιακό: συνήθως αναγράφεται η ημερομηνία λήξης επάνω. Αλλά αν το έχεις μονίμως εκτεθειμένο στον ήλιο, μην περιμένεις να αντέξει για μεγάλο διάστημα.

Άρωμα: αν δεν βάζεις τόνους καθημερινά και δεν τελειώνει στον ένα μήνα, μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια. Καλό είναι να διατηρείται σε σκοτεινά και δροσερά μέρη για να μην εξατμιστεί.

Βερνίκι νυχιών: ένα χρόνο (αν και κάθε μάρκα διαφέρει αφού άλλα είναι πιο αραιά και άλλα πιο πυκνά).

Έλαια για μπάνιο: ένα χρόνο.

Θεραπεία για ακμή και αντιγήρανση: συνήθως κρατάνε από 3 μήνες έως 1 χρόνο. Ειδικά τα αντιοξειδωτικά προϊόντα φθείρονται γρήγορα γι αυτό να έχεις το νου σου για τυχόν αλλαγές στο χρώμα τους.

Κραγιόν και λιπ-γκλος: εξαρτάται από το πόσο τα χρησιμοποιείς. Έχουμε ήδη πει πώς διπλασιάζεις τη ζωή των γκλος, αρκεί να τα κρατάς σε ιδανικές θερμοκρασίες.

Κρέμα ξυρίσματος και αποσμητικό: δύο χρόνια (ελπίζουμε ότι ανανεώνεις το αποσμητικό συχνότερα εφόσον τελειώνει πιο γρήγορα με τη συχνή χρήση!)

Λοσιόν σώματος: δύο, ίσως και τρία χρόνια. Παίζει ρόλο και η συσκευασία. Μεγαλύτερη διάρκεια έχουν αυτές που είναι σε μπουκάλια με αέρα.

Μάσκαρα και άι-λάινερ: τρεις με τέσσερις μήνες. Μην κάνεις τσιγκουνιές στα προϊόντα μακιγιάζ γιατί η συχνή αλλαγή αποτρέπει μολύνσεις.

Μολύβι ματιών και χειλιών: τρία έως πέντε χρόνια, αν και δεν υπάρχει περίπτωση να αντέξουν τόσο. Αν τα χρησιμοποιείς καθημερινά, ξύνοντάς τα, θα τελειώσουν πολύ γρηγορότερα.

Πούδρα: από τη στιγμή που είναι σε μορφή σκόνης, αντέχει και δύο χρόνια. Υπό την προϋπόθεση να μην μένει με ανοιχτό καπάκι.

Προϊόντα μαλλιών: τρία-πέντε χρόνια. Αυτό συμβαίνει γιατί βασικό συστατικό τους είναι το αλκοόλ, το οποίο διατηρεί τη φόρμουλα.

Σαμπουάν, μαλακτικό και τζελ για ντους: περίπου τρία χρόνια.