Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη μεταμόσχευση φρυδιών

11.06.2022
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τη μεταμόσχευση φρυδιών
Η τάση που δοκίμασε το μοντέλο και μπορείς να δοκιμάσεις και εσύ

Η Chrissy Teigen κυριαρχεί τακτικά στο διαδίκτυο – και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τις beauty επιλογές της. Η τελευταία τάση που δοκίμασε το μοντέλο, είναι η μεταμόσχευση τριχών φρυδιών, αφού πρόσφατα μοιράστηκε την εμπειρία της από το χειρουργείο.

Παρακάτω θα δεις όλα όσα αξίζει να γνωρίζεις για αυτήν την επέμβαση:

Για ποιον είναι κατάλληλη η επέμβαση μεταμόσχευσης φρυδιών;
- Αυτοί που θέλουν καθαρά μια αισθητική αλλαγή:
«Συνήθως κάνουμε μεταμόσχευση τριχών των φρυδιών σε όσες έχουν προηγουμένως υπερβολικά μαδήσει και τώρα θέλουν πιο φαρδιά και πυκνά φρύδια, ή εκείνες που έχουν φυσικά αραιές τρίχες στα φρύδια και θέλουν μια πιο γεμάτη εμφάνιση και καλύτερο σχήμα».

- Όσοι έπασχαν από τριχοτιλλομανία στο παρελθόν: «Η τριχοτιλλομανία είναι μια ψυχαναγκαστική διαταραχή όπου οι άνθρωποι βγάζουν τις τρίχες τους. Μπορούμε να εργαστούμε σε αυτούς τους ασθενείς για να αντικαταστήσουμε τις χαμένες τρίχες των φρυδιών τους αφού σταματήσουν να τραβούν τα μαλλιά τους για τουλάχιστον ένα χρόνο, που σημαίνει ότι έχουν αναρρώσει και είναι απίθανο να βγάλουν νέα φρύδια».

- Όσοι έχουν υποστεί σωματικό τραύμα στην περιοχή του φρυδιού ή χειρουργικές θεραπείες που προκαλούν τριχόπτωση: «Επίσης, συνεργάζομαι με όσους έχουν υποστεί τραυματισμούς που οδηγούν σε ουλές στην περιοχή των φρυδιών, συμπεριλαμβανομένων των θυμάτων εγκαυμάτων με οξύ. Επιπλέον, οι χειρουργικές θεραπείες μπορούν να οδηγήσουν στην αφαίρεση των ωοθυλακίων των φρυδιών, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας του καρκίνου που μπορεί να προκαλέσει απώλεια τριχών στα φρύδια».

- Μια διεξοδική συζήτηση με έναν χειρουργό θα σε βοηθήσει να επιβεβαιώσεις εάν είσαι κατάλληλη για τη χειρουργική επέμβαση ή εάν μια άλλη θεραπεία μπορεί να είναι καλύτερη επιλογή, όπως το microblading, μια τεχνική τατουάζ που προσθέτει χρωστική ουσία στο δέρμα, που συνήθως εκτελούνται από αισθητικό.

Αποφάσισε το σωστό σχήμα φρυδιών
Όπως με κάθε καλλυντική περιποίηση φρυδιών, η επίτευξη του τέλειου σχήματος για εσένα είναι επιβεβλημένη και πιθανότατα θα είναι μια συλλογική απόφαση.

Πώς λειτουργεί το χειρουργείο;
Όπως και η χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών, κατά τη διάρκεια μιας μεταμόσχευσης φρυδιών η τρίχα λαμβάνεται από μια θέση δότριας και μεταφέρεται στην περιοχή του φρυδιού.

«Παίρνω τρίχες από το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής, όπου τα μαλλιά δεν υποχωρούν φυσικά», εξηγεί ο ειδικός μεταμόσχευσης τριχών, Dr. Asim Shahmalak. Η διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία - που σημαίνει ότι οι ασθενείς είναι ξύπνιοι για όλη τη διαδικασία - ο Dr. Shahmalak χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται Εκχύλιση Θυλακικής Μονάδας (FUE). «Μουδιάζουμε την περιοχή των φρυδιών και εισάγουμε τις νέες τρίχες μία προς μία». Το κλειδί εδώ, εξηγεί, είναι η τοποθέτηση των τομών. Αν κοιτάξεις στον καθρέφτη θα παρατηρήσεις ότι υπάρχουν τρεις ή τέσσερις τρόποι με τους οποίους οι τρίχες των φρυδιών έχουν φυσική γωνία. Αν γίνει λάθος, τα αποτελέσματα μπορεί να μοιάζουν με βούρτσα τουαλέτας.

Σε γενικές γραμμές, η διαδικασία είναι σχετικά ανώδυνη. "Απαιτούνται δύο έως τρεις ενέσεις στο τριχωτό της κεφαλής και στο μέτωπο, οι οποίες θα είναι άβολες για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, η διαδικασία θα διαρκέσει από τρεις έως τέσσερις ώρες σε έμπειρα χέρια". Ανάλογα με την έκταση της τριχόπτωσης των φρυδιών, μπορεί να χρειαστούν περισσότερες από μία συνεδρίες.

Σε γενικές γραμμές, ο Dr. Shahmalak λέει ότι η χειρουργική επέμβαση είναι πολύ ασφαλής και έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας, από 95 έως 98 τοις εκατό – «εκτός εάν υπάρχουν υποκείμενες δερματικές παθήσεις ή προβλήματα, τα οποία μπορούν να εξεταστούν τη στιγμή της διαβούλευσης ".

Τι συμβαίνει μετά το χειρουργείο
Ο Dr. Shahmalak εξηγεί ότι μόλις εισαχθούν οι νέες τρίχες στα φρύδια, η περιοχή χρειάζεται έως και τέσσερις ημέρες για να επουλωθεί, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν πρέπει να βραχεί η περιοχή. «Μετά από αυτό, τα μοσχεύματα θα ενσωματωθούν πλήρως», λέει.

Αλλά σημείωσε ότι τα νέα φρύδια δεν είναι οπτικά εκεί από την αρχή. «Σκέψου τη χειρουργική επέμβαση σαν κάποιος να έχει φυτέψει τον βολβό ενός λουλουδιού το φθινόπωρο, το οποίο θα βγει την άνοιξη». Έτσι, μόλις η περιοχή επουλωθεί, οι τρίχες στη συνέχεια πέφτουν μετά από δύο έως τέσσερις εβδομάδες, πριν μεγαλώσουν ξανά από έξι μήνες και μετά.