Ρόδι: To φυσικό σου όπλο για όμορφο δέρμα και λαμπερά μαλλιά

11.07.2022
Ρόδι: To φυσικό σου όπλο για όμορφο δέρμα και λαμπερά μαλλιά
Η κατανάλωση ροδιού μπορεί να είναι εξαιρετική για το δέρμα και τα μαλλιά.

Όχι μόνο είναι ένα νόστιμο φρούτο αλλά παράλληλα προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία και την ομορφιά; Το Ρόδι δεν είναι απλώς γευστικό, αλλά έχει περισσότερα πλεονεκτήματα για το μυαλό, το σώμα και το δέρμα σας από ό,τι θα φανταζόσασταν.

Το δέντρο λέγεται ότι προέρχεται από την Περσία και τους πρόποδες των Ιμαλαΐων της Βόρειας Ινδίας, αν και ευδοκιμεί σε ξηρά περιβάλλοντα επί του παρόντος σε όλη την Ινδία, το Ιράν και την περιοχή της Μεσογείου.

Η κατανάλωση ροδιού μπορεί να είναι ευεργετική για το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πλεονεκτήματα του φρούτου.

Λάδι από σπόρους ροδιού για καθαρισμό
Αν και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να καθαρίσετε το δέρμα σας, το έλαιο από σπόρους ροδιού είναι θα γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας σας. Το έλαιο αυτό το οποίο είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή θρέφει βαθιά το δέρμα σας και του δίνει τη φωτεινότητα που πάντα επιθυμούσατε.

Χυμός ροδιού
Λοιπόν, ναι, το Ρόδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως φυσικό τονωτικό του δέρματος. Αφού καθαρίσετε το δέρμα σας, συνδυάστε λίγο χυμό ροδιού με λίγο μηλόξυδο, ταμπονάρετε με τη βοήθεια ενός βαμβακιού για τέλεια λάμψη.

Απολέπιση με σπόρους ροδιού
Το δέρμα σας χρειάζεται τακτική απολέπιση για να διατηρείται καθαρό και λείο. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι να χρησιμοποιείσετε το κουκούτσι του ροδιού; Για να φτιάξετε ένα scrub με σπόρους ροδιού, απλώς τρίψτε μερικούς σπόρους, προσθέστε λίγο ροδόνερο σε αυτό και εφαρμόστε το στο πρόσωπό σας. Αφού τελειώσετε, πλύντε το απαλά με κρύο νερό.

Κρατήστε μακριά την ακμή με το ρόδι

Τα εξανθήματα στο δέρμα σας μπορεί να προκληθούν από διάφορους παράγοντες, οι πιο συχνοί από τους οποίους είναι οι φραγμένοι πόροι του δέρματος. Η ακμή και τα εξανθήματα συνοδεύονται συχνά από ερυθρότητα του δέρματος. Η παρουσία ισχυρών αντιοξειδωτικών στο ρόδι, όπως οι ανθοκυανίνες και τα φλαβονοειδή, βοηθούν στη θεραπεία τέτοιων δερματικών παθήσεων και ηρεμούν το δέρμα σας.

Ο χυμός ροδιού είναι επίσης το απόλυτο αντιφλεγμονώδες, παρέχοντας ανακούφιση από το πρήξιμο και τον ερεθισμό του δέρματος. Για να απαλλαγείτε φυσικά από την ακμή, δοκιμάστε να προσθέσετε θρυμματισμένους σπόρους ροδιού.

Το ρόδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία ξηρών και φριζαρισμένων μαλλιών.
Όταν πρόκειται για τη θεραπεία φριζαρισμένων και μπερδεμένων μαλλιών, τα οφέλη του ελαίου ροδιού είναι ορατά. Δεδομένου ότι οι περιβαλλοντικοί ρύποι καταστρέφουν σοβαρά τους θύλακες των τριχών σας, το να κάνετε μασάζ με ζεστό λάδι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα έχει καταστεί ανάγκη. Το έλαιο ροδιού περιποιείται απαλά το τριχωτό της κεφαλής και τον άξονα των μαλλιών σας, με αποτέλεσμα να έχετε λεία, λαμπερά και υγιή μαλλιά. Ο χυμός ροδιού μπορεί επίσης να εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής σας κάθε δεύτερη μέρα για να βοηθήσει στην ενυδάτωση του υπερβολικά ξηρού δέρματος.

DIY Μάσκα προσώπου με χυμό ροδιού
Ο χυμός ροδιού μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μάσκα προσώπου για να βελτιώσει την όψη του δέρματός σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδυάσετε τον χυμό με τον πηλό της επιλογής σας και να τον ανακατέψετε καλά. Απλώστε το στο πρόσωπό σας και αφήστε το για μία ώρα. Ξεβγάλτε το απαλά και απολαύστε μία όμορφη επιδερμίδα.

Ο καρπός της νεότητας:

Ελβετοί επιστήμονες από την Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάννης μετά από έρευνα στο πεδίο της αντιγήρανσης, ανακάλυψαν ότι ένα συστατικό του φρούτου δυναμώνει τους μυς και χαρίζει μακροζωία.Η θετική του επίδραση οφείλεται στο γεγονός ότι διατηρεί υγιή για περισσότερο χρόνο τα μιτοχόνδρια, τα «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» των κυττάρων. Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Nature Medicine, χημικές ουσίες που βρίσκονται στο ζουμερό ρόδι μετατρέπονται από τους μικροοργανισμούς που ζουν φυσιολογικά στο έντερο σε μια σύνθετη ουσία με την ονομασία ουρολιθίνη Α. Η ουρολιθίνη Α προωθεί την «ανακύκλωση» των μιτοχονδρίων ώστε να γίνει «επαναφόρτιση» των κυττάρων και να καθυστερήσει η διαδικασία της γήρανσης.

Στο πλαίσιο πειραμάτων σε πρότυπους οργανισμούς (ποντίκια και σκώληκες), διαπιστώθηκε ότι η ουρολιθίνη Α μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής και βελτιώνει τις επιδόσεις. Συγκεκριμένα, οι σκώληκες που έλαβαν τη σύνθετη ουσία έζησαν σχεδόν κατά 50% περισσότερο, ενώ τα ηλικιωμένα ποντίκια μπορούσαν να καλύψουν κατά 42% μεγαλύτερη απόσταση τρέχοντας.

Με την πάροδο των ετών, τα μιτοχόνδρια λειτουργούν λιγότερο αποδοτικά, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται οι μύες και να αυξάνεται η ευπάθεια του οργανισμού. Κρατώντας τους μυς νέους μέσω της ενίσχυσης των μιτοχονδρίων μπορεί να παραταθεί σημαντικά η περίοδος λειτουργικότητας και ανεξαρτησίας ενός ατόμου αλλά και να περιοριστούν σημαντικά τα περιστατικά πτώσης και τραυματισμού στους ηλικιωμένους.

Τα καλύτερα προιόντα ροδιού:

ΩΔΗ ΣΤΟ ΡΟΔΙ - Βιολογικά Ρόδια Ελασσόνας - Κτήμα Πούτα - www.ode.global

Ο Στέφανος Πούτας καλλιεργεί τις ροδιές του από τις οποίες παράγει μια πλειάδα εξαιρετικών προϊόντων για το ράφι. Οι καλλιέργειές βρίσκονται στην Ελασσόνα, στους πρόποδες του Ολύμπου: Κτήμα Πούτα. Είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, στις οποίες καλλιεργείται Βιολογικά με φροντίδα και μεράκι η παγκόσμια ποικιλία ροδιού Wonderfull, η οποία μπορεί να καταναλώνεται επιτραπέζια αλλά και να χυμοποιείται. Τα κτήματα είναι απαλλαγμένα από εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα και χημικά λιπάσματα. Χρησιμοποιούνται μόνο οργανικά λιπάσματα όπως αυτό προβλέπεται από τους κανόνες της Βιολογικής Γεωργίας. Έτσι φτάνουν στον καταναλωτή φρέσκα, γευστικά, αυθεντικά τρόφιμα, με σεβασμό στο περιβάλλον και τον φυσικό κύκλο ζωής των οικοσυστημάτων. Οι καλλιέργειές ελέγχονται και πιστοποιούνται ως Βιολογικές από την Q-check Bio.

ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ:

  1. Παραγωγή βιολογικών ροδιών
  2. Παραγωγή βιολογικού χυμού ροδιού σε συσκευασίες των 250 ml, 500 ml, και 1 lit, χωρίς ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά
  3. Παραγωγή μαρμελάδων ρόδι-μήλο και ρόδι-σταφύλι 100% φρούτο χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 240 gr και 810 gr
  4. Παραγωγή μαρμελάδας ρόδι-σταφύλι, 24Κ βρώσιμο χρυσό, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 35 gr και 240 gr
  5. Παραγωγή BBQ-SAUCE ρόδι-σταφύλι 100% φρούτα, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 230 gr και 780 gr
  6. Παραγωγή Chatney ρόδι-μήλο, ροδι-λαχανικά πορτοκάλι, ρόδι-καρότο, 100% φρούτα και λαχανικά, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 230 gr και 780 gr
  7. Παραγωγή dressing και σιροπιού ροδιού-σταφυλιού 100% φρούτα, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, χωρίς πρόσθετα, χωρίς συντηρητικά, σε συσκευασίες 250 ml και 750 ml.

info:

Όλα τα προϊόντα με ένα κλικ ΕΔΩ

Βρείτε την ΩΔΗ και στο Facebook και στο Instagram

"Ωδή στο Ρόδι". Πούτας Στέφανος, Ελασσόνα, Λάρισα.
Τ: (+30) 2493401018, Κ: (+30) 6974550563

Τελευταία τροποποίηση στις 06.03.2023 - 12:23