5 εύκολοι τρόποι να βοηθήσεις το πρόσωπό σου να ξεπρηστεί

30.05.2022
5 εύκολοι τρόποι να βοηθήσεις το πρόσωπό σου να ξεπρηστεί
Βρες τον ένοχο πίσω από το πρησμένο σου πρόσωπο και ακολούθησε τα απαραίτητα βήματα για την καλύτερη εικόνα του

Σε ένα αεροπλάνο, το πρωί μετά τo ξύπνημα, μια καυτή μέρα του καλοκαιριού ή λίγο μετά την κατανάλωση μιας αλμυρής τροφής… όλα αυτά είναι σενάρια που συνήθως συνδέονται με το επίφοβο πρησμένο πρόσωπο. Ένας από τους κοινούς ένοχους πίσω από το πρήξιμο, είναι η αφυδάτωση και στη συνέχεια η κατακράτηση νερού, γεγονός που εξηγεί γιατί ένα βράδυ που έχεις καταναλώσει αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση του προσώπου σου το επόμενο πρωί.

Λάθη στην περιοχή των ματιών που προκαλούν ρυτίδες

«Το πρήξιμο προκαλείται από διάφορους παράγοντες», συμφωνεί η ειδικός προσώπου Katharine Mackenzie Paterson. «Εκτός από το αλάτι και το αλκοόλ, αυτά περιλαμβάνουν επίσης ένα αργό λεμφικό σύστημα, έλλειψη ύπνου και συμφόρηση – ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι αλλεργίες έρχονται στο προσκήνιο». Η ειδικός στο δέρμα Jasmina Vico συνιστά να προσδιορίσεις πρώτα την αιτία του πρηξίματος, για να αποτρέψεις την επανειλημμένη εμφάνιση του.

Διάβασε παρακάτω πέντε συμβουλές για το πώς να ξεφουσκώσεις το πρόσωπό σου:

Κάνε μασάζ
Εκτός από το ότι είναι εξαιρετικά χαλαρωτική, η χρήση κινήσεων μασάζ στο πρόσωπό σου μπορεί να βοηθήσει στην ενθάρρυνση της λεμφικής ροής και στην απομάκρυνση του πρηξίματος από το πρόσωπο, εξηγεί η Mackenzie Paterson. Ενώ το να επισκεφθείς έναν επαγγελματία είναι πάντα η ιδανική επιλογή, είναι επίσης αρκετά εύκολο να το κάνεις στο σπίτι. «Συγκεντρώσου στις κινήσεις σε μερικούς από τους λεμφαδένες του προσώπου που βρίσκονται μπροστά και πίσω από το αυτί, γύρω από τη γραμμή της γνάθου και κάτω από το λαιμό πάνω στην κλείδα», συμβουλεύει. «Μου αρέσει να το κάνω αυτό με ένα λάδι μασάζ προσώπου».

Κοιμήσου ανάσκελα
Η νυχτερινή κατακράτηση υγρών είναι φυσιολογική, αλλά αν συνήθως ξυπνάς με πολύ πρησμένο πρόσωπο, ίσως θελήσεις να αναθεωρήσεις τη θέση του ύπνου σου. Απόφυγε να κοιμάσαι μπρούμυτα και επένδυσε σε ένα καλό μαξιλάρι, κρατώντας το κεφάλι σου ελαφρώς ανυψωμένο για να επιτρέψεις την ευκολότερη αποστράγγιση του υγρού τη νύχτα. Για να προάγεις τον καλό ύπνο, η θερμοκρασία του δωματίου πρέπει να είναι περίπου 18C.

Δοκίμασε το gua sha
«Το Gua sha βοηθά στο να ξεπρηστεί το πρόσωπο σου, να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος, να ενισχύσει τα επίπεδα οξυγόνου του δέρματος και να ρυθμίσει την εσωτερική ισορροπία, ενώ απομακρύνει τις τοξίνες και τη στασιμότητα»
, λέει η Ada Ooi, ιδρύτρια της 001 Skincare. «Βοηθά επίσης να ξεκολλήσει η περιτονία και η ένταση των μυών, απελευθερώνοντας μπλοκαρισμένα υγρά σε συγκεκριμένα σημεία του προσώπου – με τη σειρά του, το πρόσωπο είναι λιγότερο πρησμένο και πολύ πιο ελαφρύ».

Κρυοθεραπεία
Η κρυοθεραπεία είναι ένας πολύ καλός τρόπος να μειώσεις το πρήξιμο γιατί, όπως εξηγεί η Ooi, «παρέχει ένα ψυχρό σοκ στην επιφάνεια του δέρματος, το οποίο στέλνει μια αναγεννητική ροή φρέσκου αίματος στην περιοχή. Αυτή η φρέσκια ροή αίματος είναι πλούσια σε οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, τα οποία ενισχύουν τον μεταβολισμό του δέρματος, ενώ απομακρύνουν τις τοξίνες και μειώνουν την κατακράτηση νερού». Το κρύο επίσης συστέλλει τους μύες, δημιουργώντας μια ανυψωμένη και σφριγηλή εμφάνιση.

Υπάρχουν πολλά εργαλεία που είναι διαθέσιμα για να κάνουν ευκολότερη τη διαδικασία, από ειδικές μπάλες κρυοθεραπείας μέχρι μάσκες πάγου – απλώς βάλε τις στο ψυγείο (ή στην κατάψυξη, σύμφωνα με τις οδηγίες) και χρησιμοποίησε τις όποτε τις χρειάζεσαι. Μπορείς επίσης να κρατήσεις δροσερά κουτάλια πάνω από περιοχές που χρειάζονται.

Ενυδάτωση
Σταμάτησε το πρήξιμο στα ίχνη του διατηρώντας τα επίπεδα ενυδάτωσής σου συνεχώς ψηλά. Το να πίνεις πολύ νερό είναι απαραίτητο όλο το χρόνο, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό το καλοκαίρι, όταν οι θερμοκρασίες αυξάνονται.