Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την κρέμα ματιών

12.04.2022
Πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την κρέμα ματιών
Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει:

Ένα βασικό στάδιο σε κάθε ρουτίνα ομορφιάς. Οι απλές ρουτίνες του παρελθόντος έχουν αντικατασταθεί από περίπλοκα τελετουργικά περιποίησης που περιλαμβάνουν τα πάντα, από εργαλεία gua sha μέχρι και πολύ εξειδικευμένες κρέμες. Σε όποια περίοδο και αν κοιτάξετε, όμως, η κρέμα ματιών υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και θα αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία της ρουτίνας περιποίησης. Ιδού πέντε πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν.

Είναι απαραίτητη η κρέμα ματιών;

Το δέρμα και οι στόχοι του καθενός είναι διαφορετικοί. Όμως, όποιος και αν είναι ο στόχος ή ο τύπος του δέρματός σας, η κρέμα ματιών (πρέπει να) είναι βασικό μέρος μιας ισορροπημένης, θρεπτικής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας.

Υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία για το ξεκίνημα της χρήσης της;

Μία κρέμα ματιών, όπως και μία κρέμα προσώπου, εκτός από αντιγήρανση (όταν αυτή περιέχει τα κατάλληλα συστατικά) κάνει και ενυδάτωση για μια λαμπερή και ανανεωμένη επιδερμίδα. Οπότε, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία για να ξεκινήσετε τη χρήση της, αρκεί να βρείτε την κατάλληλη για την ενίσχυση των δικών σας αναγκών, ανάλογα με την ηλικία σας.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής;

Όπως και σε κάθε άλλο προϊόν περιποίησης, η τρόπος εφαρμογής της κρέμας ματιών παίζει καθοριστικό ρόλο. Το συγκεκριμένο σημείο του προσώπου είναι πολύ ευαίσθητο, λόγω της λεπτής επιδερμίδας, επομένως η εφαρμογή απαιτεί πολλή προσοχή. Ακολουθήστε κυκλικές κινήσεις απλώνοντας την κρέμα γύρω από τα μάτια και έχοντας σαν «οδηγό» το κοκαλάκι γύρω από τα μάτια.

Ποια είναι τα συστατικά που πρέπει να περιέχει;

Αν θέλετε μία κρέμα ματιών με πιο ενισχυμένα αποτελέσματα θα πρέπει να δώσετε βάση στα συστατικά. Η βιταμίνη Ε και το υαλουρονικό οξύ είναι δύο συστατικά που δε θα πρέπει να λείπουν από αυτήν.

Πόσο κοντά στο μάτι μπορώ να φτάσω;

Όπως προαναφέθηκε, το κόκκαλο των ζυγωματικών, κάτω από το μάτι, θα πρέπει να είναι ο όριό σας για την κρέμα. Αποφύγετε να φτάσετε πιο κοντά στο μάτι, διότι η περιοχή είναι πολύ ευαίσθητη και, ενδεχομένως, να προκληθούν ερεθισμοί.