Πέντε φυσικά συστατικά για υπέροχη επιδερμίδα

13.04.2022
Πέντε φυσικά συστατικά για υπέροχη επιδερμίδα
​Προσθέστε τα στη ρουτίνα ομορφιάς σας και δείτε τη διαφορά.

Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει:

Η λαμπερή όψη της επιδερμίδας, η σφριγηλότητά της αλλά και η αντιμετώπιση των ρυτίδων, απαιτούν μια σωστή ρουτίνα περιποίησης σε καθημερινή βάση, που θα αποτελείται από τα απαραίτητα βήματα. Εκτός από αυτή την τακτική ωστόσο, καθοριστικής σημασίας είναι η επιλογή των καλλυντικών που θα κάνετε. Ποια συστατικά περιέχει η κάθε κρέμα σας και, διαβάζοντας μια ετικέτα ενός προϊόντος, ποια θα πρέπει να επιλέξετε; Παρακάτω θα βρείτε πέντε φυσικά συστατικά για να προτιμήσετε στις συνθέσεις των καλλυντικών σας, αλλά και τις εξειδικευμένες ονομασίες τους για να τα αναγνωρίσετε.

Βιταμίνη C

Η καθαρή Βιταμίνη C (L-ασκορβικό οξύ) είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες στην επιδερμίδα. Με τη χρήση της ενισχύετε την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, βελτιώνετε τον τόνο και την ομοιομορφία στο χρώμα του δέρματος αλλά και μειώνετε τις φλεγμονές. Επειδή ο οργανισμός μας δεν έχει τη δυνατότητα να συνθέσει βιταμίνη C, φροντίζουμε να την προσλαμβάνουμε με άλλους τρόπους, όπως η χρήση προϊόντων που την περιέχουν στα συστατικά τους.

Θα τη βρείτε σε ετικέτες ως: L-Ascorbic Acid, Αscorbic Αcid, Αscorbate και Αscorbyl Palmitate.

Ενεργός άνθρακας

Ο ενεργός άνθρακας είναι ένας «μαγνήτης» των ρύπων και άλλων ουσιών που κλείνουν τους πόρους του δέρματος. Καθαρίζει την επιδερμίδα σε βάθος, μικραίνοντας το μέγεθος των πόρων με αποτέλεσμα ένα πιο λείο και λαμπερό δέρμα. Είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους επιδερμίδων.

Θα τον βρείτε σε ετικέτες ως: Charcoal, Activated Charcoal ή Charcoal Powder.

Υαλουρονικό οξύ

Πρόκειται για ένα από τα βασικότερα συστατικά για μία νεανική επιδερμίδα. Αυτός είναι και ο λόγος άλλωστε που το συγκεκριμένο συστατικό είναι απόλυτα διαδεδομένο και σε προϊόντα όσο και σε θεραπείες. Πώς συμβαίνει αυτό; Ένα γραμμάριο υαλουρονικού καταφέρνει να συγκρατεί μεγάλες ποσότητες νερού με αποτέλεσμα να ενισχύει πολύ δυναμικά την υγρασία στην επιδερμίδα.

Θα το βρείτε σε ετικέτες ως: Ηyaluronic Αcid, Glycoaminoglycane, Sodium Hyaluronate, Hyaluran, Hyaluronan, Hyaluronate Sodium ή Ηyalu.

Βιταμίνη Ε

Είναι ένας από τους πιο ισχυρούς αντιοξειδωτικούς παράγοντες που θωρακίζουν τα κύτταρα ενάντια στην περιβαλλοντική μόλυνση και κατ’ επέκτασιν ενάντια στην πρόωρη γήρανση, τις ρυτίδες και τα σημάδια του χρόνου. Επιπλέον επιδιορθώνει τις φθορές και βελτιώνει την όψη του ταλαιπωρημένου από τον ήλιο δέρματος.

Η ισχυρή δράση της την έχει καταστήσει ένα από τα δημοφιλέστερα συστατικά. Τη συναντάμε συχνά σε καλλυντικά με αντιγηραντικές και μαλακτικές ιδιότητες. Πλούσια σε βιταμίνη Ε είναι διάφορα έλαια όπως καστορέλαιο που δυναμώνει και χαρίζει λάμψη στα μαλλιά, το αμυγδαλέλαιο, το αργκανέλαιο και φυσικά το ελαιόλαδο.

Θα τη βρείτε σε ετικέτες ως: τοκοφερόλη (tocopherol).

Tea Tree Oil

Αν ταλαιπωρείστε από ακμή, ουλές ή άλλα σημάδια στο δέρμα σας, το συγκεκριμένο συστατικό είναι αυτό που χρειάζεστε στα προϊόντα περιποίησής σας. Το έλαιο αυτό έχει αντισηπτικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα παραπάνω προβλήματα, καθώς αναπλάθει την επιδερμίδα.