Πώς να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα με τρία εύκολα βήματα

11.03.2022
Πώς να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα με τρία εύκολα βήματα
Ποιος ήξερε ότι ήταν τόσο εύκολο;

Μαζί με τη σμίκρυνση των πόρων και την εξαφάνιση της ακμής, ένας από τους αιώνιους στόχους περιποίησης της επιδερμίδας είναι το ζηλευτά λαμπερό δέρμα. Και δεν εννοούμε τα highlighters ή τα foundation που λειαίνουν το δέρμα, αλλά για μια φυσική λάμψη που έρχεται από μέσα, χωρίς μακιγιάζ.

Το "Slugging" είναι το αγαπημένο hack περιποίησης για απαλό δέρμα

Αποδεικνύεται ότι δεν είναι τόσο δύσκολο να αποκτήσεις τη λάμψη που επιθυμείς. Η πιστοποιημένη δερματολόγος Dr. Karan Lal αναλύει πώς να αποκτήσεις λαμπερό δέρμα σε τρία εύκολα βήματα.

Βήμα 1: Ενυδάτωση
«Το δέρμα μπορεί να φαίνεται θαμπό λόγω αφυδάτωσης, φωτοφθοράς και αυξημένης χαλάρωσης του δέρματος – όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε κακή ανάκλαση του φωτός», λέει η Lal. "Το να βεβαιωθείς ότι ενυδατώνεσαι αρκετά είναι σημαντικό, γιατί χάνουμε νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η καλή σφριγηλότητα του δέρματος ξεκινά με την ενυδάτωση. Μαζί με την κατανάλωση άφθονων υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας, η χρήση μιας εξαιρετικής ενυδατικής κρέμας είναι επίσης σημαντική. Βρες ενυδατικές κρέμες με παράγοντες όπως το υαλουρονικό οξύ ή το πολυγλουταμινικό οξύ, που βοηθούν στη συγκράτηση του νερού».

Βήμα 2: Απολέπιση
Είναι σημαντικό να αφαιρέσεις τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που μπορεί να συμβάλλουν σε αυτό το αίσθημα θαμπάδας, λέει η Lal. «Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς ρετινόλη ή ρετινοειδή κάθε μέρα για να προωθήσεις την ανανέωση του δέρματος, να τονώσεις το κολλαγόνο και να πυκνώσεις το δέρμα σου». Εάν το δέρμα σου είναι πολύ ευαίσθητο στη ρετινόλη, τα απαλά οξέα είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για χημική απολέπιση χωρίς να καταπονείται το δέρμα σου ή να προκαλείται βλάβη.

Βήμα 3: Προστασία
«Το δέρμα είναι ένας γενικός δείκτης της υγείας μας», λέει η Lal. Η προστασία του από τη φωτοφθορά που προκαλείται από τον ήλιο είναι ένα εξαιρετικό προληπτικό μέτρο για να διασφαλίσεις ότι το δέρμα σου παραμένει υγιές και λαμπερό. Ένα αντηλιακό υψηλής προστασίας είναι επίσης απαραίτητο όταν χρησιμοποιείς χημικά απολεπιστικά. «Χρησιμοποίησε αντηλιακό για να αποτρέψεις την ανάπτυξη αποσπασματικής υπερμελάγχρωσης που προκαλείται από τον ήλιο», λέει η Lal. «Όσο νωρίτερα αρχίσεις να χρησιμοποιείς αντηλιακό, τόσο το καλύτερο».