Τα σημάδια που δείχνουν ότι η ενυδατική σου κρέμα μπορεί να μην λειτουργεί

03.02.2022
Τα σημάδια που δείχνουν ότι η ενυδατική σου κρέμα μπορεί να μην λειτουργεί
Πώς να καταλάβεις ότι ήρθε η ώρα να την αντικαταστήσεις

Τους χειμερινούς μήνες, μπορεί να είναι εξίσου δύσκολο να αποφύγεις την ξηροδερμία όπως και να παραμείνεις ζεστή. Οι δυνατοί άνεμοι και ο κρύος αέρας θέτουν σε κίνδυνο τον φραγμό του δέρματός σου, καθιστώντας το λιγότερο ικανό να συγκρατεί την υγρασία και αφήνει την επιδερμίδα σου επιπλέον διψασμένη. Εάν δεν δίνεις στο δέρμα σου τη τροφή που χρειάζεται, μπορεί ενδεχομένως να δημιουργήσεις μεγαλύτερη ζημιά στη λειτουργία φραγμού του, καθιστώντας το πιο ευαίσθητο σε περιβαλλοντικούς παράγοντες και άλλους ερεθιστικούς παράγοντες.

Το Δέρμα Νιώθει: Τι συμβαίνει στην επιδερμίδα με την απότομη αλλαγή του καιρού;

Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που οι επαγγελματίες του δέρματος προτρέπουν τη διπλάσια χρήση ενυδατικής κρέμας από τώρα μέχρι την άνοιξη. Τα αποφρακτικά συστατικά της τυπικής κρέμας προσώπου βοηθούν στο κλείδωμα της υγρασίας και «μειώνουν την διαεπιδερμική απώλεια νερού, αυξάνουν τις ιδιότητες δέσμευσης νερού του δέρματος και αυξάνουν τα λιπίδια της επιφάνειας του δέρματος», λέει ο David Orentreich, πιστοποιημένος δερματολόγος. Με άλλα λόγια, εφαρμόζοντας σωστά την ενυδατική κρέμα, βελτιώνεις την ενυδάτωση του δέρματος, μειώνεις την ευαισθησία του δέρματος σε ερεθισμούς και αποκαθιστάς τον φραγμό του δέρματος. Για να αποκομίσεις αυτά τα οφέλη, ωστόσο, θα πρέπει να είσαι σίγουρη ότι έχεις τη σωστή ενυδατική κρέμα - και (το πιο σημαντικό) ότι ό,τι κι αν χρησιμοποιείς λειτουργεί σωστά για το δέρμα σου.

Διάβασε παρακάτω τα σημάδια πως η ενυδατική σου δεν είναι κατάλληλη για το δέρμα σου:

Τσούξιμο ή κάψιμο
Ενώ το μυρμήγκιασμα μπορεί μερικές φορές να υποδεικνύει ότι ένα προϊόν περιποίησης του δέρματος λειτουργεί, αυτό δεν ισχύει για τις ενυδατικές κρέμες. Εάν αισθάνεσαι οποιοδήποτε τσούξιμο ή κάψιμο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η ενυδατική κρέμα δεν είναι συμβατή με το δέρμα σου ή ότι έχεις ευαισθησία σε ένα ή περισσότερα από τα συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι νέο. Επίλεξε μια φόρμουλα φιλική προς το ευαίσθητο δέρμα.

Το δέρμα σου "ξεσπάει"
Εάν το δέρμα σας βγάζει σπυράκια ή είναι πιο ευαίσθητο μετά την εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η ενυδατική κρέμα φράζει τους πόρους σου προκαλώντας φλεγμονώδη σπυράκια. Αναζήτησε προϊόντα που αναγράφουν "χωρίς λάδι" στις ετικέτες τους και είναι εμποτισμένα με ενυδατικά όπως γλυκερίνη, μέλι, αλόη βέρα και γαλακτικό οξύ.

Το μακιγιάζ σου μαζεύεται
Η ενυδατική κρέμα θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μια λεία βάση για το μακιγιάζ, οπότε αν παρατηρήσεις ότι το foundation σου είναι πολύ πηχτό, μπορεί να οφείλεται στο ότι η ενυδατική σου κρέμα είναι πολύ παχύρρευστη. Όταν συμβαίνει αυτό, είναι καλύτερο να προτιμήσεις ένα προϊόν με υφή gel για μια πιο λεπτή, αλλά εξίσου ενυδατική εναλλακτική λύση.

Ξηρό δέρμα
Αυτό μπορεί να ακούγεται προφανές, αλλά αν χρησιμοποιείς μια ενυδατική κρέμα για δύο έως τρεις εβδομάδες και δεν βλέπεις θετικές αλλαγές στην υφή του δέρματός σου, ήρθε η ώρα να την αλλάξεις. Αναζήτησε περισσότερα ενυδατικά συστατικά για να να δώσεις στο δέρμα σου τη τροφή που χρειάζεται για να παραμείνει υγιές.