Μαύροι κύκλοι: Γιατί έχεις, τι να κάνεις μόνη σου και τι με τον γιατρό σου

04.05.2022
Μαύροι κύκλοι: Γιατί έχεις, τι να κάνεις μόνη σου και τι με τον γιατρό σου
Αν θέλεις καθαρό βλέμμα χωρίς panda eyes, κράτησε σημειώσεις.

Η εμφάνιση των μαύρων κύκλων «κρύβει» κάποιους βασικούς ενόχους, μεταξύ των οποίων είναι η κληρονομικότητα, η μείωση του κολλαγόνου και η κακή κυκλοφορία του αίματος καθώς και πολλών άλλων ιατρικών διαταραχών. Φυσικά, η λανθασμένη φροντίδα του δέρματος της ευαίσθητης περιοχής των ματιών, η κακή διατροφή, η αφυδάτωση, το στρες και η έλλειψη ύπνου έρχονται να κάνουν το πρόβλημα ακόμα πιο έντονο.

Τι μπορείς να κάνεις μόνη σου: Μερικές επιλογές που, ίσως, βελτιώσουν το πρόβλημα, αλλά δεν θα δώσουν οριστική λύση.

1. Εφάρμοσε μια κρέμα ματιών με βιταμίνη Κ, η οποία θα απαλύνει τους μαύρους κύκλους

2.Κοιμήσου σε ύπτια θέση. Έτσι, το οίδημα και οι μαύροι κύκλοι θα πάψουν να αποτελούν πρόβλημα στην καθημερινή σου ρουτίνα.

3. Απόφυγε το έντονο ντεμακιγιάζ και ο,τιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα ή τραυματισμό της περιοχής. Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή.

4. Προτίμησε να μη βάζεις μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες και μαύρο μολύβι στο εσωτερικό των ματιών, αφού έτσι θα δώσεις περισσότερη έμφαση στο προβληματικό σημείο κάτω από τα μάτια.

5. Τοποθέτησε κρύα επιθεμάτα στα μάτια. Στο φαρμακείο υπάρχουν και ειδικές τζελ συσκευές.

Τι θα κάνεις με τον ιατρό σου: 4 προτάσεις για δραστική και άμεση λύση στο πρόβλημα των μαύρων κύκλων.

Μεσοθεραπεία ματιών

Ένα «κοκτέιλ» βιταμινών, αντιοξειδωτικών παραγόντων και υαλουρονικού οξέος θα βοηθήσει στον αποχρωματισμό των μαύρων κύκλων, ενώ παράλληλα θα ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

Υαλουρονικό οξύ

Εγχέεται γύρω από τα μάτια και διορθώνει τους μαύρους κύκλους. Πώς; Το υαλουρονικό οξύ έχει υδρόφιλο χαρακτήρα που δεσμεύει την υγρασία και ενυδατώνει την περιοχή.

Fractional laser

Η εν λόγω τεχνολογία αναπλάθει και συσφίγγει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, δημιουργώντας μικροτραυματισμούς κάτω από την επιδερμίδα (δεν αφήνει σημάδια, πέρα από μία ελαφριά ερυθρότητα).

Ρετινοειδή

Η σωστή χρήση προϊόντων με ρετινοειδή προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση τους πρέπει να γίνεται με ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσοχή και έπειτα από συζήτηση με τον ιατρό σας.

Tip: Είναι σημαντικό να γνωρίζεις την αιτία των μαύρων κύκλων, πριν επιλέξεις θεραπεία. Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικές ανάγκες. Χρειάζεται πλήρες ιατρικό ιστορικό και κλινική εξέταση πριν γίνει η διάγνωση και πριν προβείς στις κατάλληλες ενέργειες.

Photo by Amanda Dalbjörn on Unsplash