Η ακριβής σειρά με την οποία πρέπει να ακολουθείς τη ρουτίνα περιποίησης σου

06.10.2021
Η ακριβής σειρά με την οποία πρέπει να ακολουθείς τη ρουτίνα περιποίησης σου
Οι συμβουλές των δερματολόγων για να αποκομίσεις όλα τα οφέλη

Είτε έχεις μια ρουτίνα 10 βημάτων είτε θέλεις να χρησιμοποιήσεις δύο απλά προϊόντα ταυτόχρονα, η σειρά με την οποία εφαρμόζεις τα προϊόντα μπορεί να κάνει τη διαφορά. "Είναι σημαντικό όχι μόνο να επιλέξεις τα σωστά προϊόντα για τον τύπο του δέρματός σου, αλλά και να τα εφαρμόσεις σωστά", λέει η δερματολόγος Michele Farber.

Αναζήτησε αυτό το συστατικό φροντίδας του δέρματος εάν σκέφτεσαι να κάνεις μπότοξ

Ο γενικός κανόνας είναι να εφαρμόσεις τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος με βάση το βάρος. "Συνήθως, τα προϊόντα πρέπει να εφαρμόζονται από το πιο λεπτό στο πιο παχύ", λέει η Farber.

Αυτή είναι η σωστή σειρά με την οποία πρέπει να εφαρμόζεις τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου:

Καθαριστικό

Καμία από τις θεραπείες περιποίησης του δέρματος δεν θα λειτουργούσε αν δεν είχες έναν καθαρό καμβά για να ξεκινήσεις, γι 'αυτό ο καθαρισμός το πρωί και το βράδυ είναι απαραίτητος. Διάλεξε ένα καθαριστικό προσώπου που ωφελεί τον τύπο του δέρματός σου. Αν έχεις ξηρό δέρμα αναζήτησε ένα καθαριστικό προσώπου με συστατικά όπως κεραμίδια και γλυκερίνη για να ενισχύσουν το φράγμα. Οι γυναίκες με πιο λιπαρό δέρμα θα πρέπει να αναζητήσουν μια φόρμουλα με βάση το τζελ. Και παρόλο που το πλύσιμο δύο φορές την ημέρα είναι ιδανικό, η πιο σημαντική στιγμή καθαρισμού είναι το βράδυ, καθώς πρέπει να αφαιρέσεις τη βρωμιά, το λάδι, το μακιγιάζ και τη ρύπανση από το δέρμα που συσσωρεύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Toner
"Με εξαίρεση τις πιο λιπαρές γυναίκες, συνιστώ σε όλες να χρησιμοποιούν toner χωρίς αλκοόλ", λέει η Farber. Το κλειδί για την επιτυχία με τα toner προσώπου είναι να είσαι προσεκτική σχετικά με το πόσο χρησιμοποιείς. Η Farber τονίζει πως αν χρησιμοποιήσεις μεγάλη ποσότητα, μπορεί να στεγνώσεις το δέρμα.

Τι ακριβώς σημαίνει το «ενεργό» συστατικό περιποίησης του δέρματος;

Κρέμα ματιών
Καλύτερα να εφαρμόσεις την κρέμα ματιών πριν από οποιαδήποτε προϊόντα θεραπείας, έτσι ώστε τα ισχυρά συστατικά όπως το γλυκολικό οξύ ή η ρετινόλη να μην τραβηχτούν κατά λάθος στην περιοχή των ματιών. Επειδή το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι πιο ευαίσθητο από το υπόλοιπο πρόσωπό, χρειάζεται προσοχή. Και πάλι, θα πρέπει να επιλέξεις ένα προϊόν με βάση τον τύπο του δέρματός σου: Εάν τα βλέφαρά σου είναι πιο λιπαρά, επίλεξε μια φόρμουλα με βάση το τζελ. Διαφορετικά, αναζήτησε μια ενυδατική φόρμουλα για το ξηρό δέρμα ή ένα με καφεΐνη για να μειώσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Ορός
Σκέψου τους ορούς ως εξειδικευμένες θεραπείες για τις συγκεκριμένες ανάγκες του δέρματός σου, καθώς θα σε βοηθήσουν να στοχεύσεις τυχόν προβλήματα που μπορεί να έχεις, όπως ξηρότητα, σκούρες κηλίδες, θαμπάδα ή ακμή. Το πρωί, αναζήτησε έναν ορό γεμάτο αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C. Το βράδυ χρησιμοποίησε έναν ορού με ρετινόλη για να βοηθήσει το δέρμα σου να αναγεννηθεί καθώς κοιμάσαι. Οι βραδινοί οροί τείνουν να παρέχουν στο δέρμα επανορθωτικά συστατικά και να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου.

Ενυδατική
Ίσως το πιο σημαντικό βήμα, οι ενυδατικές κρέμες βοηθούν όχι μόνο στην ενυδάτωση του δέρματος, αλλά σφραγίζουν όλα τα συστατικά που έχεις εφαρμόσει προηγουμένως. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτίμησε μια ελαφριά λοσιόν και κράτησε τις βαρύτερες φόρμουλες για τη νύχτα.

Αντηλιακό
Θα πρέπει να το θεωρήσεις απολύτως απαραίτητο το πρωί - και να είναι το τελευταίο βήμα της ρουτίνας φροντίδας του δέρματος κατά τη διάρκεια της ημέρας για να προφυλαχθείς από τις βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία.