Ποια είναι τα βήματα της ιδανικής καθημερινής ρουτίνας για τη φροντίδα του δέρματος σου

17.07.2021
Ποια είναι τα βήματα της ιδανικής καθημερινής ρουτίνας για τη φροντίδα του δέρματος σου
Αν ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που δεν ξέρουν πώς ακριβώς να φροντίσουν το πρόσωπό τους και μπερδεύονται με τα τόσα πολλά προϊόντα, διάβασε τις συμβουλές που δίνει στο Goodhousekeeping η Aμερικανίδα δερματολόγος Δρ. Αshley Magovern για την πρωινή και τη βραδινή ρουτίνα σου και κάνε μια δοκιμή.

Η καθημερινή σου ρουτίνα φροντίδας δέρματος:

1. Καθαρισμός

Ο καθαρισμός είναι το πρώτο βήμα κάθε καλής ρουτίνας φροντίδας του δέρματος. Ο τύπος του καθαριστικού που χρησιμοποιείς έχει μεγαλύτερη σημασία από ότι νομίζεις καθώς οι απαλές πλύσεις προσώπου είναι ο τρόπος που πρέπει να ακολουθήσεις, ειδικά εάν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις πιο δραστικά συστατικά.

2. Τόνερ

Το τόνερ είναι ένα προαιρετικό βήμα, αλλά αν έχεις ένα τόνερ που σου αρέσει, θα πρέπει εννοείται, να το χρησιμοποιήσεις. Η Dr. Αshley Magovern λέει ότι το τόνερ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξισορροπήσεις το pH του δέρματός σου.

3. Ορός βιταμίνης C

Όσον αφορά τους ορούς, η Dr Magovern συνιστά τη χρήση ορού βιταμίνης C κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν χρησιμοποιείς ορό βιταμίνης C, καλύτερα να αναζητήσεις έναν που να περιέχει μια σταθερή μορφή βιταμίνης C, έτσι ώστε το μόριο να μπορεί πραγματικά να διεισδύσει στο δέρμα σου.

Τι συμβαίνει στο δέρμα σου τις εβδομάδες πριν την περίοδο

4. Κρέμα ματιών

Οι κρέμες ματιών εμπίπτουν στην κατηγορία «θεραπεία». Πίεσε ελαφρά την κρέμα ματιών χρησιμοποιώντας το μικρό σου δάχτυλο, ώστε να μην προκαλέσεις καταλάθος ζημιά στην περιοχή των ματιών σου.

5. Ενυδατικό

Αφού περιποιηθείς το δέρμα σου, ήρθε η ώρα να το ενυδατώσεις. Η ενυδατική κρέμα διατηρεί το δέρμα σου ενυδατωμένο και βοηθά στην ενίσχυση του φραγμού του δέρματος.

6. Αντηλιακό

Αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σου. Ο ήλιος είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο το δέρμα των ανθρώπων γερνάει πρόωρα.

Η νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης δέρματος

1. Καθαρισμός

Η δερματολόγος εξακολουθεί να προτείνει να χρησιμοποιείς ένα απαλό καθαριστικό, αλλά τη νύχτα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα καθαριστικό που βοηθά να αφαιρέσεις το μακιγιάζ σου, όπως ένα καθαριστικό λάδι.

2. Τόνερ

Εάν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τόνερ, εφάρμοσέ το με τον ίδιο τρόπο που θα έκανες το πρωί. Αυτό θα πρέπει να το κάνεις προτού αρχίσεις να εφαρμόζεις ορούς και θεραπείες.

5 καθημερινές συνήθειες που μπορεί να προκαλέσουν ξηρότητα στο δέρμα σου

3. Οροί και Θεραπείες

Η Dr Magovern είναι μεγάλη οπαδός της χρήσης άλφα υδροξυοξέων (AHA) για να βοηθήσουν στη λεύκανση του δέρματος απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Βοηθούν στη δημιουργία κολλαγόνου και βελτιώνουν τη λάμψη.

4. Κρέμα ματιών

Στην Dr Magovern αρέσει να λέει στους ασθενείς της να μαθαίνουν την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια τους, να λαμβάνει πιο δραστικά συστατικά (όπως η ρετινόλη) για να αποκομίσει τα οφέλη τους.

5. Θεραπεία ακμής

Εάν έχεις ένα σπυράκι που θέλεις να φύγει νωρίτερα και όχι αργότερα, αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να εφαρμόσεις θεραπείες ακμής. Αλλά αντί να εστιάζεις στα σπυράκια όταν εμφανίζονται, η δερματολόγος σε συμβουλεύει να ακολουθείς τη ρουτίνα φροντίδας του δέρματος ως προληπτικό μέτρο.

6. Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι πραγματικά σημαντική τη νύχτα, καθώς δημιουργεί ένα φράγμα που σφραγίζει μέσα του ενεργά συστατικά και ενυδάτωση.

7. Λάδι προσώπου

Τo λάδι προσώπου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κλειδώσεις την υγρασία ενώ κοιμάσαι. Ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείς δραστικά συστατικά όπως ρετινόλη και άλφα- υδροξυοξέα, τo λάδι προσώπου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσεις μια επιπλέον ώθηση στην υγρασία.