Τα 4 αντιγηραντικά συστατικά που θα έπρεπε να γίνουν μέρος της καθημερινής σου περιποίησης

11.08.2021
Τα 4 αντιγηραντικά συστατικά που θα έπρεπε να γίνουν μέρος της καθημερινής σου περιποίησης
Εάν αναζητάς ένα πιο υγιές δέρμα, δηλαδή μια επιδερμίδα ξεκούραστη, λαμπερή και απαλή, να είσαι σίγουρη ότι μπορείς να το έχεις. Απλώς πρέπει να δώσεις στο δέρμα σου την υποστήριξη που χρειάζεται, ειδικά καθώς μεγαλώνεις.

Το να γνωρίζεις τους διαφορετικούς παραγόντες που μπορούν να προκαλέσουν τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και τη θαμπή επιδερμίδα, είναι ζωτικής σημασίας και μπορείς να εντάξεις στο οπλοστάσιό σου όλα τα προϊόντα που χρειάζεσαι για να αποκτήσεις την ονειρική όψη που θέλεις. Διάβασε παρακάτω τι θα χρειαστείς, σύμφωνα με τη βοήθεια των ειδικών.

Πώς να κάνεις τα δόντια σου να φαίνονται πιο λευκά

Υαλουρονικό οξύ

Σίγουρα γνωρίζεις ότι το να παραμένεις ενυδατωμένη είναι καλό για την υγεία σου, γι 'αυτό λάβε υπόψη τα επίπεδα ενυδάτωσης του δέρματός σου. «Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες επιδεινώνονται όταν το δέρμα είναι πολύ ξηρό», εξηγεί στο Goodhousekeeping, ο χημικός καλλυντικών Ron Robinson. Ένα από τα πιο γνωστά ενυδατικά συστατικά περιποίησης της επιδερμίδας είναι το υαλουρονικό οξύ, δηλαδή το HA, ένα μόριο σακχάρου που βρίσκεται στη φυσική του μορφή, στο σώμα. «Το HA είναι ένα υγραντικό, που σημαίνει ότι λειτουργεί για να τραβήξει υγρασία στην επιφάνεια του δέρματος», λέει ο Robinson.

Βιταμίνη C

Μία από τις μεγαλύτερες πηγές βλάβης του δέρματος είναι οι ελεύθερες ρίζες, δηλαδή ασταθή μόρια (που δημιουργούνται από παράγοντες όπως το φως UV και το στρες) τα οποία βλάπτουν το υγιές δέρμα, προκαλώντας γήρανση γρηγορότερα. Η βιταμίνη C είναι ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες. Το συστατικό της έχει επίσης αποδειχθεί κλινικά ότι βοηθά στην αποφυγή σκούρων κηλίδων, με αποτέλεσμα μια πιο ομοιόμορφη επιδερμίδα.

Τα 5 οφέλη που μπορείς να έχεις αν σταματήσεις να χρησιμοποιείς μακιγιάζ

Ρετινόλη

Εάν έχεις στο παρελθόν κάνει κάποια έρευνα για την αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος, πιθανότατα έχεις ακούσει για τη ρετινόλη. Είναι «η πιο αγνή μορφή της βιταμίνης Α», λέει ο Robinson, καθώς και ένα από τα μόνα συστατικά που είναι κλινικά αποδεδειγμένα ότι εξομαλύνουν την εμφάνιση των γραμμών και των ρυτίδων.

Η ρετινόλη είναι μια πιο ήπια μορφή των ρετινοειδών που συνταγογραφούν οι δερματολόγοι , για να βοηθήσουν στην τόνωση της παραγωγής κολλαγόνου (για πιο στιβαρή επιδερμίδα) και του κυτταρικού κύκλου παραγωγής (για να βοηθήσουν στην επανεμφάνιση). Η μόνη διαφορά είναι ότι το σώμα σoυ πρέπει να μετατρέψει ρετινόλη σε ρετινοϊκό οξύ, ενώ τα ρετινοειδή είναι ήδη σε αυτήν την ενεργή, εξαιρετικά ισχυρή κατάσταση.

Γλυκολικό οξύ

Η ρετινόλη λειτουργεί για την εξομάλυνση των ρυτίδων από το δέρμα - συμβάλλοντας στην παραγωγή κολλαγόνου. Αν θέλεις να βελτιώσεις την εμφάνιση των σκούρων κηλίδων, της τραχιάς υφής και του θαμπού, νεκρού δέρματος, χρειάζεσαι μια θεραπεία που να λειτουργεί στην επιφάνεια του δέρματος. Το γλυκολικό οξύ είναι ένα άλφα-υδροξυ οξύ (AHA) που εμφανίζεται φυσικά στο ζαχαροκάλαμο. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, βοηθά στη διάλυση των δεσμών μεταξύ των νεκρών κυττάρων και του υγιούς δέρματος, επιτρέποντάς τα να αποβληθούν πιο εύκολα και να αποκαλύψουν μια πιο φρέσκια, λαμπερή επιδερμίδα που κρύβεται από κάτω.