Οι βιταμίνες που κάθε γυναίκα μετά τα 35 χρειάζεται

20.03.2021
Οι βιταμίνες που κάθε γυναίκα μετά τα 35 χρειάζεται
"Όπλισε" την υγεία σου

Πολλές γυναίκες έχουν έλλειψη σε πολλές βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ο οργανισμός τα έχει μεγάλη ανάγκη - πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια της τέταρτης δεκαετίας της ζωής.

Πώς να κάνεις lifting ματιών στο σπίτι

Δες παρακάτω τις βιταμίνες που κάθε γυναίκα άνω των 35 χρειάζεται:

Βιταμίνη D
Στην ηλικία των 30, η οστική πυκνότητα των γυναικών φτάνει στα ανώτερα επίπεδα και στη έπειτα αρχίζει να φθίνει. Για να αποφύγεις την οστεοπόρωση μετά την εμμηνόπαυση, θα χρειαστείς βιταμίνη D, η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου, στην οποία παρουσιάζουν έλλειψη 25% των γυναικών, ακόμα και στην Ελλάδα.

Βιταμίνη C
Μετά τα 35, η λειτουργία των ωοθηκών αρχίζει να φθίνει, που σημαίνει ότι ο οργανισμός παράγει λιγότερη προγεστερόνη, την ορμόνη που βοηθάει στη διατήρηση της ηρεμίας. 750 με 1000mg βιταμίνης C είναι απαραίτητη για να διατηρήσεις ψηλά τα επίπεδα της προγεστερόνης.

Μαγνήσιο
Μετά τα 35, είναι σημαντικό για τις γυναίκες να έχουν επαρκή επίπεδα μαγνησίου, καθώς η έλλειψή του προκαλεί πόνους κατά την περίοδο, προβλήματα ύπνου και συμπτώματα άγχους. Βάλε στόχο τα 200 έως 400 mg την ημέρα.

Ωμέγα 3
Τα ωμέγα-3 είναι τα καλά λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων της κορτιζόλης στο αίμα και την αντιμετώπιση των φλεγμονών, που προκαλούν στρες ή και η κατάθλιψη που αυξάνονται ιδιαίτερα στις ηλικίες 40-59.