Πώς να προστατεύσεις το δέρμα σου από την ακμή και τους ερεθισμούς που προκαλούνται από τη μάσκα

24.07.2020
Πώς να προστατεύσεις το δέρμα σου από την ακμή και τους ερεθισμούς που προκαλούνται από τη μάσκα
Συνήθως κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου ψάχνουμε για τα καλύτερα καλοκαιρινά προϊόντα ομορφιάς, αλλά ας πούμε ότι το 2020 θέλει πραγματικά να μας κρατήσει προσγειωμένες. Το νέο δίλημμα ομορφιάς που αντιμετωπίζουμε τώρα είναι κάτι που ποτέ προηγουμένως δεν είχαμε σκεφτεί ότι θα συνέβαινε : «maskne» ή «μασκακμή» ή αλλιώς τα σπυράκια που δημιουργούνται από τη χρήση μάσκας προσώπου η οποία συνιστάται αυστηρά για την προστασία του εαυτού μας και των άλλων.

Λόγω του COVID-19, οι μάσκες προσώπου έχουν γίνει απαραίτητες στο κοινό. Αν και οι μάσκες είναι σημαντικές για την προστασία, μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος και σπυράκια γύρω από τα μάγουλα, τη γνάθο και το πηγούνι σου. Σύμφωνα με την δερματολόγο Dr. Elizabeth Mullans, το maskne συμβαίνει για δύο λόγους. Το πρώτο είναι επειδή η αναπνοή σoυ δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον που παγιδεύει τον ιδρώτα και τη λιπαρότητα του δέρματος. Το δεύτερο είναι επειδή οι άνθρωποι δεν πλένουν τις επαρκώς τις μάσκες τους.

Είναι σημαντικό να τηρείς τόσο τις ρουτίνες καθαρισμού του δέρματος όσο και της μάσκας, για να αποφύγεις τα ενοχλητικά σπυράκια, ειδικά αυτά που προκαλούνται από σκληρές χημικές ουσίες και υπολείμματα. «Οι μάσκες ήρθαν για να μείνουν, οπότε είναι σημαντικό οι ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας μας να τροποποιούνται ώστε να ελαχιστοποιούνται οι εξάρσεις της ακμής και ο ερεθισμός του δέρματος που προκαλούνται από τη χρήση μάσκας», λέει η δερματολόγος στο She knows.

Διάβασε παρακάτω μερικές βασικές συμβουλές για να διατηρήσεις το δέρμα σου υγιές και λαμπερό (ακόμη και κάτω από τη μάσκα).

Διάβασε και αυτό: Πώς μπορώ να αποφύγω το θόλωμα των γυαλιών μου όταν φοράω μάσκα;

Επίλεξε να είναι από βαμβακερό ύφασμα.

Είναι γνωστό ότι κάνει καλό να φοράς μάσκα σε δημόσιους χώρους. Το 100% βαμβάκι είναι το καλύτερο επειδή απορροφά την υγρασία και είναι πολύ λιγότερο ερεθιστικό για το δέρμα από άλλα υλικά.

Πλύνε τη μάσκα σου κάθε μέρα

Πλύνε τη μάσκα σου καθημερινά με ζεστό νερό με απορρυπαντικό πλυντηρίου και λευκό ξύδι (το οποίο έχει αντιβακτηριακές, αντιιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες). Δεδομένου ότι η μάσκα στηρίζεται στο πρόσωπό σου, οι σκληρές χημικές ουσίες και το αλκοόλ μπορούν να προκαλέσουν δερματική αντίδραση. Εάν έχεις εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα, χρησιμοποίησε υποαλλεργικό και απορρυπαντικό χωρίς άρωμα.

Πλύνε το πρόσωπό σου δύο φορές την ημέρα

Χρησιμοποίησε ένα απαλό καθαριστικό δύο φορές την ημέρα, τόσο πριν όσο και μετά τη χρήση μάσκας. Τώρα δεν είναι η ώρα να κάνεις απολέπιση στο δέρμα σου που είναι σκληρή, καθώς μπορεί να το βλάψει ακόμη περισσότερο. Τα άτομα που είναι επιρρεπή στην ακμή ενδέχεται να επωφεληθούν από καθαριστικά που περιέχουν σαλικυλικό οξύ.

Αυτό το διάβασες; Κορονοϊός: Μπορεί να μεταδοθεί μέσω των ρούχων;

Χρησιμοποίησε μια ελαφριά, χωρίς άρωμα ενυδατική κρέμα

Φρόντισε να είναι καλά ενυδατωμένο το δέρμα σου. Οι ενυδατικοί παράγοντες που περιέχουν υαλουρονικό οξύ ή / και ceramides μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της ξηρότητας και στην επιδιόρθωση του προστατευτικού φράγματος του δέρματος αλλά απόφυγε βαριά συστατικά όπως λάδι καρύδας ή βούτυρο κακάο.

Απόφυγε το μακιγιάζ

Εάν μπορείς, βάλε ελάχιστο μακιγιάζ για να επιτρέψεις στο δέρμα σου να αναπνέει και να μειώσεις τους φραγμένους πόρους.