Τα μυστικά που αποκαλύπτει το πρόσωπό σου για εσένα στους άντρες (Μέρος Α')

27.10.2016
Πολλές φορές δεν χρειάζεται να μιλήσουμε σε κάποιον άντρα για να καταλάβει πολλά για εμάς και αυτό συμβαίνει γιατί το πρόσωπό μας μιλάει από μόνο του... Παρακάτω θα μάθεις τι λέει για εσένα το πρόσωπό σου στους άντρες χωρίς καν να πεις κουβέντα.

Η φράση πως δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία να διορθώσεις την πρώτη εντύπωση είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα κλισέ και οι επιστήμονες μπορούν να το αποδείξουν. Με το που θα κοιτάξουμε έναν άνθρωπο έχουμε ήδη σχηματίσει μια άποψη για εκείνον και μπορούνα ναβγάλουμε συμπεράσματα μέχρι και για την οημοσύνη του ή τις ηγετικές του ικανότητες.

Σε μια μελέτη οι φοιτητές είχαν λίγα λεπτά για να παρατηρήσουν τους συμφοιτητές τους και να καταγράψουν τα συμπεράσματά τους. Μετά από εννιά εβδομάδες οι φοιτητές εκείνοι που είχαν καταγράψει θετικές πρώτες εντυπώσεις ο ένας για τον άλλον είχαν αναπτύξει κάποια σχέση ενώ οι υπόλοιποι δεν συνέχισαν μια φιλία. Οπότε αν και η μητέρα σου μπορεί να σου το λέει πως δεν πρέπει να κρίνει από την πρώτη ματιά, οι επιστήμονες πιστεύουν το αντίθετο!

Οι μελαχρινές έχουν φουσκωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς! Μπορεί οι ξανθές να περνάνε καλύτερα, οι μελαχρινές όμως δεν αποκλείεται να κερδίσουν περισσότερα χρήματα. Όταν 136 άτομα έδωσαν πανομοιότυπο βιογραφικό και μέσα από διαφορετικές φωτογραφίες έκριναν πως θα είχε μεγαλύτερο μισθό η μελαχρινή υποψήφια χωρίς μακιγιάζ, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια του Σαν Μάρκος.

Τα μάτια δείχνουν την ηλικία.

Αλλά όχι όπως νομίζεις.

H σκοτεινή περιοχή γύρω από την άκρη της ίριδας των ματιών, γίνεται λιγότερο αισθητή με την ηλικία ή στην περίπτωση που η υγεία μας δεν είναι καλή. Όσοι και όσες είχαν πιο ξεκάθαρο βλέμμα

τόσο σκοτεινά αυτά μπορεί να υποδηλώνουν τη ζωτικότητα. Θέματα που κρίνονται πρόσωπα με ευδιάκριτη επιχείλιο δαχτυλίδια ως πιο ελκυστικές από πανομοιότυπα πρόσωπα χωρίς δαχτυλίδια σε 2011 το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Irvine της μελέτης. Acuvue έχει μια σειρά από φακούς επαφής που σκουραίνει το δαχτυλίδι.

Τα γαλάζια μάτια

Ο πληθυσμός της Αγγλίας με ποσοστό 48% με γαλάζια μάτια μπορεί να χαίρεται! Σύμφωνα με έρευνες για τα μάτια που έγιναν το 2014 τα γαλάζια μάτια δεν προσφέρουν σε όσους τα έχουν κάποιο άλλο πλεονέκτημα πέρα του ότι εξασφαλίζουν σε όσες έχουν γαλάζια μάτια περισσότερους συντρόφους.

Και τα καστανάμάτια έχουν τα πλεονακτήματά τους:

Οι άντρες αλλά και οι γυναίκες με καστανά μάτια βαθμολογήθηκαν ανάμεσα στους πιο αξιόπιστους σε σχέση με εκείνους με γαλάζια μάτια. Όπως φαίνεται ακόμη τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με τα καστανά μάτια κάνουν εντύπωση άσχετα με το χρώμα των ματιών.

Στο ελαφρύ μακιγιάζ λέμε "ναι":

Οι γυναίκες που φορούν μακιγιάζ με χρώμα δεν αποκλείεται να κερδίσουν την αντρική προσοχή αλλά δείχνουν και πιο αγαπητές και αξιόπιστες από εκείνες που δεν φοράνε καθόλου μακιγιάζ αν και πρόσωπα με έντονα και πολλά χρώματα δεν είχαν πολύ θετικές αντιδράσεις , σύμφωνα με μελέτη του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης.

Ξέρουμε τι θέλουμε

Σίγουρα η ομορφιά παίζει καθοριστικό ρόλο στη ζωή μας και είναι κάτι που γενικά μοιραζόμαστε με τους συναναθρώπους μας αν κάποιος είναι όμορφος ή όχι. Εθελοντές στους οποίους είχαν πει πως πρόκειται να δουν ένα ωραίο πρόσωπο, έδωσαν την απάντηση τους πάρα πολύ γρήγορα.