7 μέθοδοι για ανανέωση εξπρές!

07.12.2015
Το δέρμα «διψά» για περιποίηση. Χάρισέ του, λοιπόν, τη φροντίδα που του αξίζει και διώξε το χρόνο από το πρόσωπό σου με νέες μη επεμβατικές τεχνικές που... κρατούν τις υποσχέσεις τους.

Το πρόσωπο είναι ίσως το σημαντικότερο όπλο της γοητείας μας. Και ευτυχώς σήμερα με τις νέες μη επεμβατικές τεχνικές της ιατρικής αισθητικής μπορούμε να αποκτήσουμε όμορφο, νεανικό πρόσωπο, χωρίς νυστέρι, σε λίγες μόνο ώρες. Νέες θεραπείες ιατρικής αισθητικής υπόσχονται να μας χαρίσουν λάμψη και φρεσκάδα σε λίγες μόνο ώρες. Ας τις γνωρίσουμε με τη βοήθεια των ειδικών.

Ραδιοσυχνότητες (RF)

...και το δέρμα ξανανιώνει!

Πρόκειται για ένα σύστημα που εφαρμόζεται με επιτυχία στην ιατρική αισθητική, προσφέροντας θεαματικά αποτελέσματα στη σύσφιξη της επιδερμίδας, στην αντιγήρανση και στη μείωση των ρυτίδων.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Όπως μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός κ. Σωτήρης Πήττας, «το σύστημα ραδιοσυχνοτήτων RF δημιουργεί διαθερμικά κύματα, τα οποία επιταχύνουν την παραγωγή κολλαγόνου, ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος». Στην ουσία πρόκειται για μια μέθοδο που βρίσκει εφαρμογή τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, καθώς η τεχνολογία RF διευκολύνει και ενισχύει τη διάσπαση του λιπώδους ιστού μη επεμβατικά. «Συγκεκριμένα στις θεραπείες σώματος η RF διεισδύει έως και 20 χιλ. στο εσωτερικό του ιστού, φτάνοντας στα επίπεδα του επιφανειακού παγιδευμένου λίπους (κυτταρίτιδα), αλλά και στα εν τω βάθει επίπεδα λιπώδους μάζας. Διεγείροντας θερμικά αυτά τα επίπεδα βελτιώνονται η τοπική κυκλοφορία και η ινώδης κατάσταση του ιστού, ενώ βοηθά και τις οιδηματώδεις περιοχές, παροχετεύοντας τα κατακρατημένα υγρά και τις τοξίνες».

Δερμοαπόξεση & δερμολείανση

...για πρόσωπο χωρίς ψεγάδι

Χαρίζει λάμψη και ανανέωση σε κάθε τύπο επιδερμίδας, καθώς απομακρύνει τις μικρές ρυτίδες –όχι όμως τις πολύ βαθιές–, τις αχνές πανάδες και τις μικρές ουλές. Επίσης είναι αποτελεσματική και στη μείωση της σμηγματόρροιας στο πρόσωπο.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Η μέθοδος αυτή πραγματοποιείται με την εκτόξευση μικροκρυστάλλων στο δέρμα μας και μάλιστα στο επιφανειακό στρώμα, την επιδερμίδα. Οι θερμαινόμενοι κρύσταλλοι, πέφτοντας με μεγάλη ταχύτητα και υπό πίεση, «ξύνουν» τα επιφανειακά στρώματα κυττάρων της και έτσι «αποκαλύπτεται» μια πιο φρέσκια και πιο νεανική επιδερμίδα. Επίσης η μηχανική κρούση του κρυστάλλου φτάνει και στο χόριο, ενεργοποιώντας τους ινοβλάστες, δηλαδή τα κύτταρα που παράγουν το κολλαγόνο και τις ελαστικές ίνες και τα οποία σχετίζονται με την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Η διέγερση αυτή των ινοβλαστών οδηγεί σε παραγωγή νέου κολλαγόνου, το οποίο παρέχει σφριγηλό πρόσωπό και είναι η αιτία εξάλειψης των μικρών ρυτίδων.

Μεσοθεραπεία!

Αυτό που θέλει η επιδερμίδα

Ενυδατώνει και ανανεώνει την επιδερμίδα προσφέροντάς της όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Κι όσο για την εφαρμογή της, δεν έχει... ηλικία, αφού μπορεί να αποτελέσει ένα καλό όπλο για την πρόληψη της γήρανσης σε νεαρές ηλικίες αλλά και για την καταπολέμησή της, όταν έχει ήδη εμφανιστεί.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Με αυτήν τη μέθοδο η ενυδάτωση γίνεται ενέσιμα, κατευθείαν στο υποδόριο, με αποτέλεσμα τα βιταμινούχα ιχνοστοιχεία και μέταλλα (συστατικά αναγκαία για το δέρμα και τον οργανισμό γενικότερα) να μη χάνονται και να μη διασπώνται. Όπως μάλιστα αυτό το «κοκτέιλ» βιταμινών και απαραίτητων στοιχείων προσφέρει: αντίσταση στη φωτογήρανση, δερματική αναδόμηση, αύξηση του ενδογενούς υαλουρονικού οξέος, δεσμευτική δράση ενάντια στις ελεύθερες ρίζες και υπερδιέγερση της ινοβλαστικής λειτουργίας.

Erbium pixel laser

για ανάπλαση!

Λειαίνει λεπτές γραμμές & ρυτίδες, βελτιώνει σημαντικά τις ουλές από ακμή ή τραυματισμούς και γενικά χαρίζει μια πιο νεανική και σφριγηλή όψη στο κουρασμένο πρόσωπο.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: «Η μέθοδος βασίζεται στην επιλεκτική καταστροφή του στόχου με μικροακτίνες που εισχωρούν τμηματικά στην επιδερμίδα, αφήνοντας ανέπαφα τα σημεία όπου οι ιστοί είναι υγιείς», μας εξηγεί ο κ. Απόστολος Γαϊτάνης, πλαστικός χειρουργός, MD CCST Diplomat EBOPRAS, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. «H δράση του pixel βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών που έχουν υποστεί ζημιά και στην αφαίρεση της εξωτερικής στιβάδας του δέρματος. Το laser “χαρτογραφεί” την επιδερμίδα σαν ένα πλέγμα αποτελούμενο από πολλά μικρά μικρά τμήματα (pixels) και στοχεύει μόνο σε αυτά που παρουσιάζουν την ένδειξη προβλήματος, όπως π.χ. ουλές, χαλάρωση ή λεπτές γραμμές. Έτσι, με τη διατήρηση του περιβάλλοντος ιστού ανέπαφου η ανάρρωση είναι ταχύτατη. Ο οργανισμός απομακρύνει διά της λεμφικής οδού μόνο τα σωματίδια που “χτυπά” η ακτίνα του pixel και η όψη του δέρματος αποκαθίσταται πολύ πιο γρήγορα. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 15-30 λεπτά, η θεραπεία είναι ανώδυνη και δεν απαιτεί αναισθησία».

Ecopeel

για λαμπερή και απαλή επιδερμίδα

Η μέθοδος με μικροκρυστάλλους (Ecopeel) δρα ως peeling, κάνοντας βαθύ καθαρισμό. Έτσι επιτυγχάνει την εξάλειψη των λεπτών ρυτίδων και μειώνει τη λιπαρότητα του δέρματος. Επίσης μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη ουλών από ακμή, δυσχρωμιών και κηλίδων, καθώς και σε μελαχρωματικά προβλήματα.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Το Ecopeel λειτουργεί με τη βοήθεια μιας συσκευής η οποία εφαρμόζει σε συγκεκριμένα σημεία υψηλή αναρρόφηση, θερμική δράση και ισχυρή κινητική ενέργεια μικροκρυστάλλων. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η μικροκυκλοφορία, καθώς και η υφή του δέρματος, και παράγονται νέα κύτταρα. Η εφαρμογή πραγματοποιείται με την χρήση ειδικής συσκευής, η οποία λειτουργεί με ισχυρή διπλή αντλία παροχής κενού και πίεσης. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία το δέρμα είναι αισθητά απαλότερο και το τελικό αποτέλεσμα είναι ορατό στο τέλος της θεραπείας. Ο συνολικός αριθμός συνεδριών εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος και το μέγεθος του προβλήματος που εμφανίζει η κάθε επιδερμίδα.

Θεραπεία Energylift

για νέα εμφάνιση

Πρόκειται για ένα νέο αντιγηραντικό σύστημα που εντάσσεται στις μη επεμβατικές θεραπείες και έρχεται να προσφέρει ανανέωση στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Η θεραπεία Energylift, η οποία άρχισε πρόσφατα να εφαρμόζεται στη χώρα μας, έχει ως στόχο την απομάκρυνση των γλυκοτοξινών από το σώμα και τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας. Όπως μας εξηγεί ο κ. Σπύρος Β. Ιωαννίδης, πλαστικός χειρουργός, F.R.C.S., υφηγητής του Πανεπιστημίου Witwatersrand «Οι γλυκοτοξίνες και οι ελεύθερες ρίζες επιταχύνουν τη γήρανση των ιστών του σώματός μας, και κυρίως του δέρματος. Η θεραπεία Energylift, λοιπόν, χρησιμοποιεί το πατενταρισμένο σκεύασμα BIOAGE, με βάση την κατιονική ρητίνη, πλούσια σε ιόντα ασβεστίου (Ca++), το οποίο απομακρύνει τις γλυκοτοξίνες και βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία. Η θεραπεία, που συνδυάζει τη μέθοδο με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων, είναι απολύτως ανώδυνη και δεν έχει αντενδείξεις». Όσο για τα αποτελέσματά της, είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία, με φυσικό αποτέλεσμα ανόρθωσης του προσώπου, δέρμα πιο ροδαλό, με πιο υγιή εμφάνιση.

Οξυγονοθεραπεία

για αναζωογόνηση εδώ και τώρα

Ιδανική για το θαμπό, άτονο, ξηρό και αφυδατωμένο δέρμα, που έχει χάσει τη λάμψη και τη φρεσκάδα του, η οξυγονοθεραπεία επαναφέρει άμεσα τη λάμψη και την υγιή εικόνα του δέρματος.

ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ: Πρόκειται για μια θεραπεία αναζωογόνησης, η οποία έρχεται από τις ΗΠΑ και την εταιρεία PCA Skin. Όπως εξηγεί η κ. Ελένη Σκούρα, διευθύνουσα σύμβουλος των SkourasMed: «Η οξυγονοθεραπεία, προσφέροντας καθαρό οξυγόνο στο δέρμα, το βοηθά να αναπνεύσει βελτιώνοντας έτσι όλες του τις λειτουργίες. Οι διεσταλμένοι πόροι εξυγιαίνονται και αποκαθίσταται η λάμψη καθώς και η υγιής όψη του δέρματος. Η θεραπεία εφαρμόζεται σε 3 στάδια:

  • Αύξηση δραστηριότητας και αιμάτωσης του δέρματος.
  • Εισαγωγή τεχνητής αιμοσφαιρίνης.
  • Προσφορά οξυγόνου.

Έτσι, επιτυγχάνεται αύξηση του μεταβολισμού και βελτίωση των λειτουργιών των επιδερμικών κυττάρων, μπλοκάρεται η δράση των ελευθέρων ριζών και απομακρύνονται οι τοξίνες».
Η εφαρμογή της θεραπείας βασίζεται στα ιατρικά προϊόντα PCA Skin, τα οποία είναι 100% φυσικά, φιλικά σε κάθε τύπο δέρματος, μη φαγεσωρογόνα και ελεύθερα από αρώματα, χρωστικές και άλλα συστατικά που προκαλούν ερεθισμούς και αντιδράσεις ευαισθησίας. Κι όσο για το αποτέλεσμα; «Το δέρμα ακτινοβολεί από υγεία, ανακτά το φυσικό, ροδαλό του χρώμα κι όταν εφαρμόζεται σε βάθος χρόνου, αποτελεί μία εξαιρετική προληπτική, αντιγηραντική θεραπεία, καθώς το περίγραμμα του προσώπου ανορθώνεται και οι ρυτίδες απαλύνονται».


ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΝΤΟΥ

Πρώτη δημοσίευση: Περιοδικό Αρμονία, τεύχος 143

Update: Δεκέμβριος 2015