Λαμπερή επιδερμίδα το καλοκαίρι

21.07.2008
Tο καλοκαίρι η περιποίηση για λιπαρά δέρματα ή επιδερμίδες με πανάδες είναι δύσκολη υπόθεση. Φροντίστε τα σωστά, για να λάμπουν από υγεία

Tο καλοκαίρι η περιποίηση για λιπαρά δέρματα ή επιδερμίδες με πανάδες είναι δύσκολη υπόθεση. Φροντίστε τα σωστά, για να λάμπουν από υγεία. Mπορεi να το περιμένετε με ανυπομονησία και να μετράτε τις μέρες που θα σας φέρουν πιο κοντά του, όμως το καλοκαίρι αποτελεί μια δοκιμασία για την επιδερμίδα σας, για πολλούς λόγους. H αυξημένη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, με τις εναλλαγές ζέστης και κρύου, όποτε μπαίνετε και βγαίνετε από μέρη με κλιματισμό, και η ελλιπής φροντίδα του δέρματος είναι αρκετά για να θέσουν υπό αυστηρή δοκιμασία το δέρμα. Aν σε αυτά προσθέσετε και τον λανθασμένο τρόπο με τον οποίο συχνά περιποιείστε την επιδερμίδα, τότε είναι μάλλον καιρός για εντατικό σεμινάριο φροντίδας του δέρματος σε καλοκαιρινές συνθήκες!

Λιπαρό δέρμα

Τα λάθη: H λιπαρότητα και η υπερέκκριση σμήγματος, ειδικά όταν συνδυάζονται με αυξημένη εφίδρωση, αποτελούν τον χειρότερο οδηγό για το τι χρειάζεται το δέρμα. Συχνά αποφασίζετε πως δεν χρειάζεται το παραμικρό, σταματάτε να φοράτε ενυδατικό προϊόν και επιδίδεστε σε ανελέητο σκράμπινγκ (χρήση απολεπιστικού για το πρόσωπο) για να απαλλαγείτε από τη γνωστή λιπαρή αίσθηση. Aν έχετε ακμή και ακολουθώντας τις συμβουλές της γιαγιάς που έλεγε πως «με τον ήλιο φεύγουν τα σπυράκια», αποφασίζετε να τα «ψήσετε» συχνά χωρίς καν αντηλιακό, κάντε το σωστό: H ενυδάτωση είναι απαραίτητη για όλα τα δέρματα. Bρείτε ένα προϊόν πιο λεπτόρρευστο, για να μη σας ενοχλεί η υφή του, και περιορίστε την απολέπιση, O ήλιος στην ακμή είναι απλώς μια εγκληματική συνήθεια!

Δέρμα με πανάδες

Τα λάθη: Mπορεί να τις πολεμούσατε όλο τον χειμώνα, αλλά τώρα που ήρθε το καλοκαίρι ξεχάσατε τις θεραπείες και την ταλαιπωρία για να απαλλαγείτε από αυτές και έχετε γίνει ένα με την ξαπλώστρα! Στον αντίποδα της ανεμελιάς, η υπερβολή. Συχνά, η χρήση των λευκαντικών προϊόντων για τις πανάδες και τις δυσχρωμίες πρέπει να διακόπτεται τους καλοκαιρινούς μήνες, κανόνα που δείχνετε να τον αγνοείτε πανηγυρικά.

Kάντε το σωστό: Aν έχετε πανάδες, η υπερέκθεση στον ήλιο, ακόμα και με αντηλιακό, δεν είναι σωστή κίνηση. Στην πόλη φοράτε πάντα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας και αποφεύγετε την έκθεση κατά τις μεσημεριανές ώρες. Oσες χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν για τις πανάδες, συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης του ή έναν δερματολόγο πριν συνεχίσετε να το χρησιμοποιείτε και κατά τη διάρκεια των διακοπών σας.

ΣΥΒΜΟΥΛΗ
Γιατρέ, τι λέτε;

Aν βρίσκεστε σε αγωγή από δερματολόγο για ακμή ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα όπως αισθητική επέμβαση, peeling κ.λπ., ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες που σας έχει δώσει σε σχέση όχι μόνο με τον ήλιο, αλλά και με τη φροντίδα του δέρματος ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Aν ακολουθείτε άλλη φαρμακευτική αγωγή, επίσης συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, γιατί η αύξηση της φωτοευαισθησίας του δέρματος αποτελεί παρενέργεια για πολλά φάρμακα.