Beauty Smoking free

11.07.2008
Καπνίζετε ή, ακόμη καλύτερα, καπνίζατε και θέλετε να δώσετε στην επιδερμίδα σας ξανά τη χαμένη της λάμψη και φρεσκάδα; Μπορείτε

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΟΥΛΑ, ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΟ-ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ

Καπνίζετε ή, ακόμη καλύτερα, καπνίζατε και θέλετε να δώσετε στην επιδερμίδα σας ξανά τη χαμένη της λάμψη και φρεσκάδα; Μπορείτε, και μάλιστα κάνοντας τον εχθρό σας «σύμμαχο»! Τo αποφασίσατε, βάλατε χρονικό όριο και είστε έτοιμες να το κόψετε. Ο λόγος για το κάπνισμα φυσικά, που εκτός από τον οργανισμό καταστρέφει και την επιδερμίδα σας. Τώρα όμως μπορείτε να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας και να βοηθήσετε το δέρμα να ξαναβρεί τη λάμψη του με απλές φυσικές λύσεις. Ακολουθήστε την κούρα που σας προτείνουμε, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως υλικό σε κάποια συνταγή σας τον... καπνό!

Πίλινγκ με λεμόνι

Θα χρειαστείτε:

*1 κουταλάκι λάδι ελιάς

*1 κουταλάκι ζάχαρη

*1 κουταλάκι φρέσκο χυμό λεμονιού

Ανακατεύετε τα υλικά όλα μαζί και κάνετε ελαφρύ μασάζ στην επιδερμίδα για 2 περίπου λεπτά, μία φορά την εβδομάδα. Για καλύτερα αποτελέσματα είναι προτιμότερο να κάνετε τη διαδικασία βραδινές ώρες και την επόμενη μέρα να αποφεύγετε τον ήλιο. Επίσης, μην ξεχνάτε να φοράτε πάντα την αντιηλιακή σας κρέμα.

Αντιοξειδωτική κρέμα

Θα χρειαστείτε:

*1 κουταλάκι κερί μέλισσας

*100 ml λάδι ελιάς

*10 σταγόνες αιθέριο έλαιο μανταρινιού

*10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

*10 σταγόνες αιθέριο έλαιο περγαμόντου

*5 κάψουλες βιταμίνης Ε

Λιώνετε το κερί μέλισσας σε μπεν μαρί και προσθέτετε το λάδι ελιάς ανακατεύοντας για ένα λεπτό. Κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά και, αφού κρυώσει λίγο, προσθέτετε τα αιθέρια έλαια και τις κάψουλες βιταμίνης Ε. Περιμένετε για 1 ώρα και αποθηκεύετε το μίγμα σε καθαρό, γυάλινο βαζάκι. Χρησιμοποιείται καθημερινά σαν κρέμα νυκτός.

Μάσκα για τοπικό αδυνάτισμα

Θα χρειαστείτε:

*100 ml γλυκερίνη

*3 κουταλάκια καπνό

*2 κουταλάκια δεντρολίβανο

*10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ

Ζεσταίνετε τη γλυκερίνη και προσθέτετε τον καπνό και το δεντρολίβανο. Περιμένετε λίγο να κρυώσει το μίγμα και προσθέτετε το αιθέριο έλαιο από γκρέιπφρουτ. Στραγγίζετε και αποθηκεύετε σε καθαρό, γυάλινο μπουκάλι. Χρησιμοποιείτε τη μάσκα 3-4 φορές την εβδομάδα τοπικά στις προβληματικές περιοχές, αφήνοντάς τη για 30 λεπτά. Καλό θα είναι να τυλίξετε την περιοχή και με μια διάφανη μεμβράνη, ώστε να δράσει καλύτερα η μάσκα.

Μην ξεχνάτε:

Η νικοτίνη υπάρχει σε πάρα πολλά καλλυντικά σκευάσματα αδυνατίσματος, καθώς δημιουργεί υπεραιμία (αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, ενεργοποιώντας τη διαδικασία της λιπόλυσης).