Κάνε το χτένισμα σου να κρατήσει όλη μέρα

24.04.2012
Το πρωί που φεύγεις από το σπίτι σου, κοιτάζεις στον καθρέφτη και θαυμάζεις το υπέροχο χτένισμα σου αλλά λίγες ώρες μετά αναρωτιέσαι πώς είναι δυνατόν να βλέπεις τα μαλλιά σου σε αυτή τη ...χάλια- κατάσταση; Ψυχραιμία!

Η υγρασία αλλά και μια δύσκολη μέρα στη δουλειά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να κλαις τις ώρες που έχασες από τη ζωή σου προσπαθώντας να ισιώσεις την απείθαρχη κόμη σου. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και δες το χτένισμα σου να διατηρείται σούπερ για πολύ περισσότερο!

Βήμα πρώτο: το λούσιμο και τα μάτια σου! Δώσε όγκο στα άτονα μαλλιά, τα οποία είναι εκείνα που "πέφτουν" πολύ πιο γρήγορα. Επίλεξε ένα σαμπουάν και μαλακτικό για έξτρα όγκο για το λούσιμο, ειδικά αν έχεις λεπτά μαλλιά. Λούσε τα μαλλιά σου και αφού τελειώσεις και ενώ είναι ακόμη βρεγμένα κάνε μασάζ με τον αφρό ή το τζελ σου στις ρίζες των μαλλιών σου. Μην ξεχνάς ότι ένα καλό λούσιμο είναι η βάση του καλού χτενίσματος.

Βήμα δεύτερο: στέγνωσε σωστά! Αν έχεις λεπτά και άτονα μαλλιά, χρειάζεται να τους δώσεις έξτρα όγκο. Ακόμη και αν έχεις χοντρή τρίχα, οφείλεις να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία αν θέλεις να διατηρήσεις το χτένισμα σου! Πάρε το πιστολάκι των μαλλιών σου και στέγνωσε αρχικά τις ρίζες των μαλλιών σου ή για ακόμη πιο άμεσο αποτέλεσμα γύρισε το κεφάλι σου ανάποδα και άρχισε να στεγνώνεις τα μαλλάκια σου.

Βήμα τρίτο: αφού τα στεγνώσεις άπλωσε στα μαλλιά σου- με έμφαση στις ρίζες και στις άκρες- ένα προϊόν από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο, όπως ένα τζελ με βάση τη σιλικόνη που προστατεύει τα μαλλιά σου από τη θερμότητα αλλά ταυτόχρονα θα κάνει το χτένισμα σου να κρατήσει περισσότερο. Όταν τελειώσεις, άρχισε να φορμάρεις τα μαλλιά σου.

Βήμα τέταρτο: ένα καλό προϊόν στάιλινγκ θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το χτένισμα σου ακόμη περισσότερο, μόνο αν ακολουθήσεις τη σωστή τεχνική! Με μια λακ για δυνατό κράτημα ανά χείρας άρχισε να ψεκάζεις πρώτα τις ρίζες των μαλλιών σου και στη συνέχεια στο υπόλοιπο κεφάλι. Με αυτόν τον τρόπο το χτένισμα σου θα κρατήσει πολύ περισσότερο ενώ έτσι ελαχιστοποιείς τις πιθανότητες να "πέσει" πολύ γρήγορα.

Αν αναρωτιέσαι τι δεν πρέπει να κάνεις για τα διατηρήσεις το χτένισμα σου διάβασε παρακάτω, έτσι ώστε να έχεις υπέροχα μαλλιά για πολύ περισσότερο:

1. Μη βάφεις τα μαλλιά σου σε χρώματα από την άλλη μεριά τη χρωματικής παλέτας!Προτίμησε ένα χρώμα για τα μαλλιά σου όσο πιο κοντά γίνεται στους φυσικούς σου τόνους για να περιορίσεις λιγάκι τις συχνές σου επισκέψεις στο κομμωτήριο αλλά και να αποφύγεις τις βλαβερές συνέπειες που προκαλούν στα μαλλιά σου οι τεχνικές εργασίες.

2. Το βράδυ μην πέφτεις για ύπνο αν δεν τυλίξεις τα μαλλιά σου! Τυλίγοντας τα, τα προστατεύεις και έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να τα δεις το επόμενο πρωί ακριβώς όπως τα άφησες. Μόνο έτσι ο ιδρώτας, η ζέστη ή το κρύο δε θα έχουν καμία επίδραση στα μαλλάκια σου. Βασική προϋπόθεση να κοιμάσαι μόνη τα βράδια που θα τυλίξεις τα μαλλιά σου!

3. Προσπάθησε να αποφεύγεις το πιστολάκι όσο μπορείς! Αν δηλαδή φροντίζεις να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά και χρησιμοποιείς το πιστολάκι μόνο όταν θέλεις να φορμάρεις τα μαλλιά σου, τότε έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να διατηρήσεις το χτένισμα σου πολύ περισσότερο!Και αφού έμαθες όλα τα μυστικά για το πώς θα κάνεις το χτένισμα σου να κρατήσει όλη μέρα, δεν έχεις παρά να τα εφαρμόσεις!

Ελένη Αναστασάκη

Από την Ελένη Αναστασάκη

Από την Ελένη Αναστασάκη