4 βήματα για να επιλέξεις το ιδανικό χρώμα για τα μαλλιά σου

16.01.2024
4 βήματα για να επιλέξεις το ιδανικό χρώμα για τα μαλλιά σου
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ανανεώσεις την εμφάνισή σου από το να δοκιμάσεις ένα νέο χρώμα μαλλιών. ΟΚ, αλλά πώς διαλέγεις τελικά;Επιλέγεις τυχαία μια απόχρωση; Πρέπει να το συζητήσεις με τις φίλες σου; Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που πρέπει να λάβεις υπόψη, που μπορεί να είναι δύσκολο να δεις από πού θα ξεκινήσεις.

Εάν νιώθεις αγχωμένη σχετικά με το τι να κάνεις, όμως, συνέχισε να διαβάζεις και θα βρεις μερικές συμβουλές από hairstylists που θα σου φανούν αρκετά χρήσιμες στο να βρεις το ιδανικό για σένα χρώμα μαλλιών.

Αναζήτησε έμπνευση από celebrities για το χρώμα των μαλλιών σου

Το να εντοπίσεις μια celebrity που έχει παρόμοια χαρακτηριστικά με εσένα είναι μια πολύ καλή αρχή για να κατανοήσεις ποια χρώματα δείχνουν καλύτερα πάνω σου. «Συστήνω πάντα να βλέπετε φωτογραφίες ανθρώπων που σας μοιάζουν, όσον αφορά τον τόνο του δέρματος και το χρώμα των ματιών», λέει στο popsugar η hairstylist Shvonne Perkins.

Φρόντισε να ελέγξεις ότι σου αρέσει το χρώμα της ακόμα και όταν φωτογραφίζεται χωρίς μακιγιάζ ή χωρίς τα μαλλιά της να είναι χτενισμένα από επαγγελματία κομμωτή, καθώς οι διαφορετικές τεχνικές μακιγιάζ μπορούν να τονίσουν το χρώμα των μαλλιών και να μην σου αρέσει στο δικό σου πρόσωπο.

Βρες το καλύτερο χρώμα μαλλιών με βάση τα μάτια σου

Οι κομμωτές είναι εκπαιδευμένοι για να σε βοηθήσουν να επιλέξεις ένα χρώμα μαλλιών με βάση τον τόνο του δέρματος και το χρώμα των ματιών σου. «Τα μπλε μάτια είναι κατάλληλα για να φιλοξενήσουν πιο ζεστές ανταύγειες, ακόμη και χάλκινα χρώματα, ενώ τα πράσινα μάτια ενισχύονται από τα κόκκινα μαλλιά ή πιο καστανόξανθους τόνους», λέει η haistylist Mirza Batanovic. Αν όμως βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι, υπάρχουν πολλές λίστες διαθέσιμες στο διαδίκτυο με επιλογές.

Νέος Χρόνος με νέο χρώμα στα μαλλιά - Τα 5 πιο hot trends για το 2024

Δώσε βάση στον τόνο του δέρματός σου όταν επιλέγεις ένα χρώμα μαλλιών

«Το να αποκτήσεις το τέλειο χρώμα μαλλιών περιλαμβάνει δύο πράγματα: το επίπεδο του χρώματος των μαλλιών (από ανοιχτό σε σκούρο) και τον τόνο του δέρματός σου (ζεστό ή ψυχρό)», λέει ο hairstylist Chuck Bass. «Για ισορροπία, επίλεξε ένα χρώμα μαλλιών αντίθετο από τον τόνο του δέρματός σου». Για παράδειγμα, αν έχεις κόκκινο στον τόνο του δέρματός σου, αναζήτησε ένα ωχρό χρώμα.

Η Batanovic πρoσθέτει ότι όλη η εμφάνισή σoυ (δηλαδή, τα μαλλιά και η επιδερμίδα σου μαζί) μπορεί στην πραγματικότητα να είναι πολύ ζεστή ή ψυχρή εάν οι τόνοι των μαλλιών και του δέρματός σου δεν έχουν ισορροπία. «Για παράδειγμα, εάν το δέρμα σου είναι πολύ χρυσαφένιο, μπορεί να ταιριάζεις καλύτερα με πιο ψυχρούς τόνους στο χρώμα των μαλλιών».

Οι αποχρώσεις του χρυσού είναι γενικά κολακευτικές στα χρώματα των μαλλιών

Εάν θέλεις απλώς μια απλή αλλαγή, οι τύποι μαλλιών και οι αποχρώσεις του δέρματος μπορούν να εξαρτηθούν από έναν συγκεκριμένο τόνο για να φαίνονται όμορφοι: το χρυσό. «Τυπικά οι αποχρώσεις που έχουν λίγο περισσότερο χρυσό είναι καλές επιλογές και προσθέτουν απαλότητα στην επιδερμίδα των ανθρώπων. Τείνουν επίσης να ξεθωριάζουν φυσικά, επειδή τα φυσικά ανθρώπινα μαλλιά έχουν ένα ζεστό στοιχείο», λέει η Perkins.

5 απλές αλλαγές στην εμφάνισή σου που μπορεί να αφαιρέσουν μέχρι και 10 χρόνια από την ηλικία σου

Εάν θέλεις να το πας σε άλλο επίπεδο, μερικοί άνθρωποι μπορούν πραγματικά να παίξουν με πολλές αποχρώσεις. Αφού βρεις ένα χρώμα που να συμπληρώνει τον τόνο του δέρματός σου, «παίξε με τους διαφορετικούς τόνους αυτής της οικογένειας χρωμάτων» λέει η Perkins. Ο πειραματισμός με πιο ανοιχτούς ή πιο σκούρους τόνους μιας συγκεκριμένης απόχρωσης μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για να προσθέσεις μια άλλη διάσταση στη νέα σου εμφάνιση και είναι ένα βήμα παραπάνω από το παραδοσιακό χρώμα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15.01.2024 - 17:54