Τα tips που θα κάνουν τα μαλλιά σου να μη γίνονται λιπαρά τόσο γρήγορα

04.11.2022
Τα tips που θα κάνουν τα μαλλιά σου να μη γίνονται λιπαρά τόσο γρήγορα
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα λιπαρά μαλλιά - Από το τι τα προκαλεί μέχρι πώς μπορείς να μειώσεις τη λιπαρότητα τους

Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο κοινά προβλήματα ομορφιάς είναι σίγουρα τα λιπαρά μαλλιά. Το τριχωτό της κεφαλής παράγει λάδι και σμήγμα, και έτσι τα λιπαρά μαλλιά μπορεί να είναι αναπόφευκτα, ειδικά στα άτομα με πιο λεπτή υφή. Συχνά είναι το αποτέλεσμα της παράλειψης λουσίματος, του υπερβολικού λουσίματος ή της άσκησης, αλλά ο καιρός μπορεί επίσης να παίξει ρόλο.

«Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ότι η λιπαρότητα είναι χειρότερη τους θερμότερους μήνες. Με την αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος, η εφίδρωση αυξάνεται, επιτρέποντας στον ιδρώτα να αναμειχθεί με το σμήγμα στο τριχωτό της κεφαλής, με αποτέλεσμα να σκορπίζει περισσότερη λιπαρότητα», λέει ο Dominic Roach, Creative Director of Color στο Butchers Salon. Και πέρα ​​από μια γενική αύξηση της ποσότητας που ιδρώνουμε, ο ίδιος ο καιρός μπορεί να συμβάλει στο θέμα επίσης. «Με αυξημένη υγρασία, υπάρχει περισσότερη υγρασία στον αέρα και επομένως περισσότερη υγρασία στα μαλλιά μας», προσθέτει ο Dominic.

7 τρόποι να απαλλαγείς οριστικά από τη ψαλίδα

Τι μπορεί να κάνεις λοιπόν για να βοηθήσεις το ζήτημα; Οι ειδικοί μοιράζονται μερικές από τις κορυφαίες συμβουλές τους για λιπαρά μαλλιά.

Τι προκαλεί τα λιπαρά μαλλιά;
Τα λιπαρά μαλλιά είναι το αποτέλεσμα των σμηγματογόνων αδένων στο τριχωτό της κεφαλής που παράγουν λάδι.
Το λάδι στη συνέχεια απορροφάται από τα μαλλιά και πάρα πολύ από αυτό μπορεί να δώσει μια λιπαρή όψη. Το λάδι από μόνο του δεν είναι κακό για τα μαλλιά - στην πραγματικότητα, κάνει τα μαλλιά λαμπερά, υγιή και δυνατά, αλλά η υπερβολική λιπαρότητα μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση που αφήνει τα μαλλιά να φαίνονται χαλαρά και υπερβολικά λεία.

Γιατί τα μαλλιά λαδώνουν τόσο γρήγορα;
Διαφορετικοί τύποι μαλλιών θα φαίνονται λιπαροί μετά από διαφορετικά χρονικά διαστήματα
– όσοι έχουν χοντρά μαλλιά ή με έντονη υφή μπορεί να αφήσουν τα μαλλιά τους άλουστα για μια εβδομάδα και να εξακολουθούν να φαίνονται φρέσκα. Όσοι έχουν λεπτά μαλλιά, ωστόσο, μπορεί να βρουν τα μαλλιά τους λιπαρά μετά από μόλις μία ημέρα. Όλα έχουν να κάνουν με την ποσότητα λαδιού που παράγει το τριχωτό της κεφαλής σου, καθώς και με το πόσο καλά τα μαλλιά σου μπορούν να μεταφέρουν αυτό το λάδι. Ο πειρασμός όταν έχεις λιπαρές ρίζες είναι να λούζεις τα μαλλιά σου πιο τακτικά, αλλά το να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα μπορεί πραγματικά να συμβάλει στη δημιουργία λιπαρών ριζών.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μόλις εκπαιδεύσεις τα μαλλιά σου στο συχνό λούσιμο, μπορεί να αισθάνονται λιπαρά αν προσπαθήσεις να αφαιρέσεις μια επιπλέον μέρα. Είναι το ίδιο με τον υπερβολικό καθαρισμό του δέρματός σου και την απομάκρυνσή του από τα φυσικά έλαια – όσο περισσότερο καθαρίζεις τα μαλλιά σου, τόσο περισσότερη λιπαρότητα παράγει το τριχωτό της κεφαλής σου για να το αντισταθμίσει. Εάν συνήθως λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά, θα χρειαστεί χρόνος για να προσαρμοστείς στο να τα λούζεις κάθε λίγες μέρες. Ωστόσο, μόλις προσαρμοστούν τα μαλλιά, θα παρατηρήσεις μια δραματική διαφορά με το να μην τα λούζεις καθημερινά.

Αναρωτιέσαι τι τύπο μαλλιών έχεις; Οι ειδικοί μοιράστηκαν τις καλύτερες συμβουλές τους

Πώς να μειώσεις τη λιπαρότητα των μαλλιών σου

Μην τα λούζεις υπερβολικά
Καθώς τα μαλλιά γίνονται πιο λιπαρά, μπορεί να είναι δελεαστικό να αυξήσεις τη συχνότητα με την οποία τα λούζεις, αλλά όπως αναφέρθηκε, οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. «Αν αρχίσεις να λούζεις τα μαλλιά σου κάθε μέρα, το τριχωτό της κεφαλής σου νιώθει ότι πρέπει να υπερπαράγει σμήγμα», λέει ο κομμωτής διασημοτήτων και συνιδρυτής της Percy & Reed, Paul Percival. Εάν νιώθεις ήδη ότι έχεις πέσει στην παγίδα του υπερβολικού λουσίματος, προσπάθησε να το μειώσεις. «Μείωσε σιγά σιγά τον αριθμό των φορών που λούζεσαι και προτίμησε προϊόντα χωρίς θειικά άλατα», λέει ο Dominic.

Επένδυσε σε ένα καθαριστικό σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά
Εάν έχεις λιπαρά μαλλιά, ο Mark πιστεύει ότι είναι πιο πιθανό να οφείλεται σε λιπαρό τριχωτό της κεφαλής παρά σε λιπαρά μαλλιά. Ενώ τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα είναι ωραία και απαλά για κάθε δεύτερη μέρα, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείς ένα καθαριστικό σαμπουάν μία φορά την εβδομάδα για βαθύτερο καθαρισμό. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση τυχόν υπερβολικής συσσώρευσης λαδιού. «Χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν καθαρισμού σε εβδομαδιαία βάση και ακολούθησε με το σαμπουάν και το μαλακτικό που προτιμάς για να ταιριάζει καλύτερα στον τύπο των μαλλιών σου», λέει.

Εφάρμοσε conditioner μόνο στις άκρες των μαλλιών
Αν σου τελειώσει το conditioner πιο γρήγορα από το σαμπουάν, το χρησιμοποιείς με λάθος τρόπο. Πολλές γυναίκες με ξηρά ή βαμμένα μαλλιά πέφτουν στην παγίδα να το εφαρμόζουν όλο και πιο ψηλά, μέχρι να φτάσεις ουσιαστικά στις ρίζες τους. Αλλά όσο πιο ψηλά το απλώσεις, τόσο πιο γρήγορα τα μαλλιά σου θα γίνουν λιπαρά.

Απόφυγε την κατανάλωση λιπαρών τροφών
Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες πτυχές της ρουτίνας ομορφιάς μας, αυτό που βάζουμε στο σώμα μας μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε. Ο Mark Woolley, ιδρυτής της Electric Hair, λέει ότι η διατροφή σου μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατάσταση των μαλλιών σου, επομένως προσπάθησε να αποφύγεις τα λιπαρά στην καθημερινή σου διατροφή και να αυξήσεις την ημερήσια πρόσληψη φρούτων και λαχανικών.

Τελευταία τροποποίηση στις 12.03.2024 - 16:09