Το καστανό θα είναι το απόλυτο χρώμα για τα μαλλιά σου τον χειμώνα

31.10.2022
Το καστανό θα είναι το απόλυτο χρώμα για τα μαλλιά σου τον χειμώνα
Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από το να ξεκινήσεις μια νέα εποχή με ένα ολοκαίνουργιο χρώμα μαλλιών. Ενώ υπάρχουν πολλές μοντέρνες επιλογές για να διαλέξεις, όπως το ξανθό κασμίρ και το πλούσιο καστανόξανθο, υπάρχει κάτι τόσο σικ στο να επιλέξεις ένα κλασικό χρώμα όπως το καστανό μαλλί. Μια κλασική φθινοπωρινή απόχρωση, θα δώσει στην εμφάνισή σου μια απαραίτητη αλλαγή για τους κρύους μήνες που έρχονται. Για να μάθεις όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το καστανό χρώμα πριν πας στο κομμωτήριο, συνέχισε να διαβάζεις.

Back to Brunette: Η Charlize Theron και πέντε ακόμη διάσημες κυρίες που απαρνήθηκαν το ξανθό για μια πιο σκούρη απόχρωση

Πώς περιγράφονται τα καστανά μαλλιά;

Το καστανό είναι μια απόχρωση του καφέ που είναι δημοφιλής για γυναίκες μελαχρινές (σε μέτριο έως σκούρο τόνο), αλλά πώς ακριβώς περιγράφεται αυτό το χρώμα; «Το καστανό καφέ είναι ένα ζεστό μπρονζέ ή ουδέτερο καφέ», λέει στο Popsugar η κομμώτρια και color expert της Kérastase, Shelley Gregory. Για αυτό το look, το καφέ χρώμα της βάσης συνήθως τονίζεται ή φωτίζεται σε συνδυασμό με την τεχνική balayage.

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του καστανού, από το δροσερό καστανό, το οποίο είναι πιο ωχρό, μέχρι το μελί καστανό, το οποίο είναι πιο χάλκινο ή χρυσό. Αυτό καθιστά εύκολη την προσαρμογή του, επιτρέποντάς σου να αποκτήσεις την τέλεια συμπληρωματική απόχρωση για τον τόνο του δέρματος και το χρώμα των ματιών σου.

Σε ποια ταιριάζουν τα καστανά μαλλιά;

Όπως αναφέραμε, τα καστανά μαλλιά μπορεί να διαφέρουν σε τόνο και βάθος, καθιστώντας τα κολακευτικά για διάφορους τόνους δέρματος, βασικά χρώματα και χρώματα ματιών, ωστόσο, υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που αναδεικνύεται με αυτό το χρώμα. «Το κάστανο θα κολάκευε τις γυναίκες με ζεστό τόνο δέρματος ή με φυσικό μαύρισμα», λέει η Gregory.

Πώς να αποκτήσεις καστανά μαλλιά στο κομμωτήριο

Το βασικό χρώμα για τα καστανά είναι τα μαλλιά μεσαίου έως σκούρου καφέ, οπότε αν αυτό είναι το αρχικό σου χρώμα, έχεις ήδη φτάσει στα μισά του δρόμου.

Εάν τα μαλλιά σου δεν έχουν βαφτεί ποτέ, μπορείς να πετύχεις αυτό το τονισμένο look χωρίς τη χρήση οξυζενέ. «Λειτουργεί σε παρθένα μαλλιά που θέλεις να διατηρήσεις υγιή αλλά να τα φωτίσεις είτε με αλουμινόχαρτα είτε με balayage», λέει. «Αυτό σημαίνει ότι κανένα παλιό χρώμα ή χρωμοσαμπουάν ή γυαλάδα οποιουδήποτε είδους, δεν θα απογοητεύσει τον hair colorist σου αλλά και εσένα».

Αν νιώθεις ότι θες να δοκιμάσεις το συγκεκριμένο χρώμα, δες μερικές από τις αγαπημένες μας αποχρώσεις στο καστανό χρώμα μαλλιών.