Το συστατικό που μπορεί να κάνει θαύματα στα μαλλιά σου

22.10.2021
Το συστατικό που μπορεί να κάνει θαύματα στα μαλλιά σου
Και υπάρχει ήδη στην κουζίνα σου!

Θα φανταζόσουν ποτέ πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μηλόξυδο για να βοηθήσεις τα μαλλιά σου; Κι όμως, το φυσικό αυτό συστατικό έχει τόσα πολλά οφέλη, που αξίζει όχι μόνο να βρίσκεται στο ντουλάπι της κουζίνας σου, αλλά και στο ντουλάπι του μπάνιου σου.

Οι καλύτεροι τρόποι να μακρύνεις τα μαλλιά σου

Ο επαγγελματίας χρωματιστής και ειδικός μαλλιών Justin Anderson απαντάει σε όλες τις πιθανές ερωτήσεις που μπορεί να έχεις σχετικά με το ξέπλυμα των μαλλιών σου με μηλόξυδο.

Τι ακριβώς μπορώ να κάνω με το μηλόξυδο στα μαλλιά μου;
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μηλόξυδο για να πλύνεις τα μαλλιά σου όταν λούζεσαι. "Το ξέβγαλμα των μαλλιών με μηλόξυδο είναι μια εναλλακτική λύση για το σαμπουάν, οπότε μπορείς να ξεπλύνεις τυχόν βρωμιά χωρίς υπερβολικό καθαρισμό ή αφαίρεση των καλών λιπαρών και χρωμάτων από τα μαλλιά σου", λέει ο Anderson.

Ποια είναι τα οφέλη του μηλόξυδου για τα μαλλιά μου;
Γεμάτο με βιταμίνη Β, βιοτίνη, φολικό οξύ και βιταμίνη C, το μηλόξυδο μπορεί να βοηθήσει στην πιτυρίδα, τη θαμπάδα και το φριζάρισμα και παρέχει ευαίσθητο καθαρισμό. "Το μηλόξυδο είναι ένα φανταστικό συστατικό στη φροντίδα των μαλλιών. Κάνει λίγο από τα πάντα - από τη μείωση του φριζαρίσματος έως την ενίσχυση των μαλλιών, την ενίσχυση της υγείας του τριχωτού της κεφαλής μέχρι και το κλείδωμα του χρώματος", λέει ο Anderson.

Μια καθημερινή συνήθεια που καλό είναι να κόψεις για να έχεις ακόμη πιο υγιή μαλλιά

Πρέπει να το φτιάξω μόνη μου;
Οι διαφορές ανάμεσα σε ένα σπιτικό μηλόξιδο και ένα που μπορείς να αγοράσεις εξαρτώνται από το τι άλλο προστίθεται στο μείγμα. Ο Anderson προειδοποιεί να μην χρησιμοποιείς μόνο καθαρό μηλόξυδο. "Το μηλόξυδο είναι ένα φυσικό συστατικό, αλλά είναι πολύ σκληρό για τα μαλλιά από μόνο του". Όταν το φτιάχνεις στο σπίτι, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να ανακατέψεις τις ποσότητες, αντί να αγοράσεις ένα προκατασκευασμένο μείγμα που έχει δοκιμαστεί και έχει άλλα θρεπτικά συστατικά στο μείγμα.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω το μηλόξυδο;
Το μηλόξυδο λειτουργεί όπως κάθε κανονικό σαμπουάν, με μια σημαντική διαφορά: Το μηλόξυδο δεν πρόκειται να κάνει αφρό, λόγω της έλλειψης θειικών.

Πόσο συχνά πρέπει να χρησιμοποιώ μηλόξυδο στα μαλλιά μου;
Ο Anderson λέει ότι μπορείς να ξεπλύνεις τα μαλλιά σου με μηλόξυδο όποτε χρειαστεί. "Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα απαλό πλύσιμο, δεν μπορείς πραγματικά να το παρακάνεις με τη χρήση του. Το μηλόξυδο δρα ως απορρυπαντικό διατηρώντας τα φυσικά έλαια των μαλλιών που συνήθως αφαιρούνται με το κανονικό σαμπουάν.