Μια καθημερινή συνήθεια που καλό είναι να κόψεις για να έχεις ακόμη πιο υγιή μαλλιά | ομορφια , μαλλια , μαλλια - φροντιδα | womenonly.gr
7:21
12/8/2021

Μια καθημερινή συνήθεια που καλό είναι να κόψεις για να έχεις ακόμη πιο υγιή μαλλιά

mail to Εκτυπώστε το Αρθρο

Κάτι που κάνεις σχεδόν καθημερινά αλλά, ίσως, δεν έχεις αξιολογήσει σωστά!

Η ψαλίδα και η ξηρότητα είναι δύο από τα μόνιμα προβλήματα που απασχολούν τις γυναίκες με μακριά μαλλιά – και όχι μόνο. Δυστυχώς, οι τυχερές με την πολύ δυνατή τρίχα και τα υγιή, λαμπερά μαλλιά είναι ελάχιστες καθώς οι περισσότερες επιμένουμε στα ίδια λάθη που καταστρέφουν την όψη τους.

Και μην πάει το μυαλό σου στο ψαλίδι μαλλιών, το συχνό πιστολάκι και τη χωρίς μέτρο αλλαγή χρώματος. Αυτά είναι οι πιο γνωστοί "εχθροί" του τριχωτού της κεφαλής. Υπάρχει και ένας πιο άγνωστος. Μία συνήθεια που, δυστυχώς επαναλαμβάνουμε καθημερινά -και απολαμβάνουμε κιόλας!

Διάβασε επίσης: Τι ακριβώς είναι η ψαλίδα και πώς μπορείς να την αποτρέψεις

Το λούσιμο με πολύ ζεστό νερό. Ειδικά τον χειμώνα που απολαμβάνουμε το ζεστό μας μπάνιο, πολλές φορές δεν συνειδητοποιούμε ότι η θερμοκρασία του νερού με το οποίο βρέχουμε, λούζουμε και ξεπλένουμε τα μαλλιά μας είναι πιο ζεστό από ό,τι μπορεί να «ανεχτεί» ακόμα και το δέρμα μας.

Πρόκειται για μια συνήθεια που αφυδατώνει, ξηραίνει και «σπάει» την τρίχα μας, σε σημείο που μόλις τα μαλλιά μας στεγνώσουν μοιάζουν ξηρά και ταλαιπωρημένα ακόμα κι αν μόλις έχουν δεχτεί τη φροντίδα της μάσκας που τους έβαλες μερική ώρα πριν.

Μην ξεχνάς: Το χλιαρό νερό είναι ό,τι πρέπει για τα μαλλιά σου. Δεν υπάρχει λόγος να τα ταλαιπωρείς (και) στο μπάνιο.

ΧΡΟΝΟΜΗΧΑΝΗ