Τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση των μαλλιών μας - Καιρός να τα διορθώσουμε

07.01.2022
Τα 3 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε στην περιποίηση των μαλλιών μας - Καιρός να τα διορθώσουμε
Πολλές από εμάς ακολουθούμε ευλαβικά τις ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας μας, αλλά τι γίνεται με το τριχωτό της κεφαλής μας; Συχνά, σε μια προσπάθεια να έχουμε ωραία μαλλιά, εστιάζουμε κατευθείαν στο κομμάτι του styling και παραμελούμε τα υπόλοιπα. Ωστόσο, αν δίναμε περισσότερη προσοχή στην υγεία των μαλλιών μας, πιθανότατα θα χρειαζόταν λιγότερο styling για να δείχνoυν καλύτερα.

Η περιζήτητη hair specialist, Εva Proudman, λέει στο Harper’s Bazaar ότι η περιποίηση των μαλλιών πρέπει να σημαίνει κάτι περισσότερο από απλά τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε σε αυτά. Παρακάτω, η τριχολόγος εξηγεί ακριβώς πώς να προστατεύουμε τα μαλλιά μας, βελτιώνοντας τις καθημερινές μας συνήθειες.

Συνηθισμένα λάθη στην περιποίηση των μαλλιών

Λάθος 1: Δεν λούζεις τα μαλλιά σου αρκετά

«Ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους για την περιποίηση των μαλλιών που ακούω είναι ότι δεν πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου πολύ συχνά. Ωστόσο, από την άποψη μιας τριχολόγου, αυτό δεν είναι αλήθεια. Η καθαριότητα είναι το κλειδί για να διατηρείς τα μαλλιά σου υγιή και το τριχωτό της κεφαλής σου καθαρό και ισορροπημένο, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθείς να το πλένεις τουλάχιστον κάθε δύο έως τρεις ημέρες.

«Το τριχωτό της κεφαλής είναι δέρμα με περίπλοκους σμηγματογόνους αδένες που παράγουν σμήγμα, προκαλώντας λιπαρότητα στα μαλλιά αν συσσωρευτεί πολύ υλικό. Μπορείς να πλένεις τα μαλλιά σου χωρίς να αφαιρείς τη φυσική τους λάμψη χρησιμοποιώντας σαμπουάν, κοντίσιονερ και έπειτα λοσιόν για να βοηθήσεις στη θρέψη και στη ενδυνάμωση των μαλλιών».

Θέλεις κούρεμα; Δοκίμασε να κόψεις τα μαλλιά μόνη σου στο σπίτι - Οδηγίες για κάθε τύπο μαλλιού

Λάθος 2: Χρησιμοποιείς έλαια για λάθος λόγους

«Το έλαιο μαλλιών ήταν πάντα πολύ δημοφιλές, ωστόσο, το έλαιο είναι αδιαπέραστο, πράγμα που σημαίνει ότι κάθεται και τυλίγεται γύρω από τα μαλλιά σου αντί να τα μουσκεύει στον φλοιό τους. Στη συνέχεια, δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο πιστεύεται για τη θρέψη των μαλλιών. Αντί για έλαιο, θα πρέπει να χρησιμοποιείς προϊόντα με συστατικά που απορροφούν την υγρασία, όπως η γλυκερίνη. Εάν προτιμάς να χρησιμοποιείς φυσικά έλαια στη ρουτίνα σου, δοκίμασε έλαιο καρύδας που έχει αρκετά μικρό μόριο για να διαπεράσει τον φλοιό των μαλλιών, δηλαδή τις πρωτεϊνικές ίνες των μαλλιών».

To κούρεμα που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα με μακριά μαλλιά

Λάθος 3: Παραμελείς το τριχωτό της κεφαλής σου

«Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος για την περιποίηση των μαλλιών που κάνουμε συχνά είναι ότι ξεχνάμε να φροντίζουμε το τριχωτό της κεφαλής. Πραγματικά πρέπει να σκέφτεσαι το τριχωτό της κεφαλής σου σαν το πρόσωπό σου, καθώς έχει τη μεγαλύτερη συλλογή σμηγματογόνων αδένων σε σύγκριση με οπιουδήποτε αλλού στο σώμα σου. Εάν έχεις πολύ λεπτά μαλλιά ή συχνά πέφτουν τα μαλλιά σου, τότε το υπερβολικό σμήγμα θα καθίσει στο τριχωτό της κεφαλής σου και θα προκαλέσει φαγούρα και ξεφλούδισμα. Η χρήση ενός σαμπουάν για το τριχωτό και ένα scrub μία φορά το μήνα θα βοηθήσει να διατηρηθεί αυτή η περιοχή καθαρή και να αποφευχθεί ο σχηματισμός υπερβολικής συσσώρευσης λίπους».