Πώς να κάνεις μόνη σου το νυφικό σου μακιγιάζ

22.02.2023
Πώς να κάνεις μόνη σου το νυφικό σου μακιγιάζ
Photo: Unsplash
Οι επαγγελματίες makeup artists μοιράζονται τις καλύτερες συμβουλές τους

Το νυφικό μακιγιάζ μπορεί να είναι δύσκολο να γίνει σωστά, αλλά αν έπρεπε να διαλέξεις μια στιγμή για να έχεις το καλύτερο δυνατό μακιγιάζ, είναι πολύ πιθανό να επέλεγες την ημέρα του γάμου σου. Και είναι το πλέον αναμενόμενο ότι πολλές νύφες ζητούν τη βοήθεια μιας επαγγελματίας makeup artist για τη ξεχωριστή αυτή ημέρα - αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να το κάνεις μόνη σου.

Είτε είσαι λάτρης του μακιγιάζ και είσαι εξοικειωμένη με αυτό είτε θέλεις απλώς να μειώσεις τα έξοδα σου, το νυφικό μακιγιάζ μπορεί συχνά να είναι καλύτερο να το κάνεις μόνη σου. Οι ειδικοί στο νυφικό μακιγιάζ μοιράζονται τις καλύτερες συμβουλές τους για το πώς να κάνεις μόνη σου το μακιγιάζ σου, σε αυτήν την ιδιαίτερη μέρα.

Πώς να καλύψεις τέλεια ένα σπυράκι με μακιγιάζ, σε πέντε βήματα

Διάλεξε το look σου αρκετούς μήνες νωρίτερα

Το νυφικό σου look θα πρέπει στην πραγματικότητα να ξεκινήσει μήνες πριν από αυτήν τη μέρα. Εάν σκέφτεσαι να κάνεις ημιμόνιμες θεραπείες, είναι καλύτερο να έχεις δοκιμάσει αυτές τις μεθόδους εκ των προτέρων. Σκέψου εάν θέλεις να κάνεις διαδικασίες όπως βαφή φρυδιών και βλεφαρίδων, brow lamination, extentions βλεφαρίδων, σολάριουμ, fillers ή botox. Δώσε στον εαυτό σου αρκετό χρόνο για να τα δοκιμάσεις και να καταλήξεις στο αν είναι κάτι που όντως θέλεις ή όχι.

Διαμόρφωσε την περιποίηση της επιδερμίδας σου

Εάν θέλεις ένα πραγματικά λαμπερό μακιγιάζ που θα διαρκέσει όλη την ημέρα, «ξεκίνα την προετοιμασία του δέρματός σου εβδομάδες νωρίτερα», συμβουλεύει η επαγγελματίας makeup artist Adeola Gboyega. Μελέτησε το τι λειτουργεί για το δέρμα σου και μην αρχίσεις να αλλάζεις τη ρουτίνα σου πολύ κοντά στην ημέρα του γάμου. Κάνε απολέπιση μία ή δύο φορές την εβδομάδα για να εξομαλύνεις την υφή του δέρματος σου και να δημιουργήσεις μια πραγματικά απαλή βάση. Εάν φροντίζεις την επιδερμίδα σου με μια κατάλληλη για εσένα ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας, θα χρειαστείς λιγότερο μακιγιάζ, το οποίο θα κάθεται πολύ καλύτερα σε έναν απαλό, υγιή καμβά.

Την ημέρα του γάμου σου, προετοίμασε το δέρμα σου με μια ενυδατική μάσκα - αυτό θα βοηθήσει το foundation σου να λάμψει. Στη συνέχεια, εφάρμοσε ένα υβρίδιο ενυδατικής κρέμας-primer για να δημιουργήσεις έναν άψογο καμβά. Η σωστή βάση για τον τύπο του δέρματός σου είναι πολύ σημαντική για να εξασφαλίσεις διάρκεια.

Πώς να αποφύγεις το παστωμένο μακιγιάζ σε 10 βήματα

{https://www.instagram.com/p/CPV9UQTHgBn}

Εξάσκηση, εξάσκηση, εξάσκηση

Απόφυγε το άγχος της τελευταίας στιγμής κάνοντας εξάσκηση το makeup look σου πολλές φορές εκ των προτέρων.

Πάρε το χρόνο σου

Πάρε το χρόνο σου και άφησε άφθονο χώρο για να κάνεις το μακιγιάζ σου με την άνεση σου. Εκτός του ότι με αυτόν τον τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι καλύτερο και πιο μελετημένο, η προετοιμασία είναι σημαντικό και συναρπαστικό κομμάτι της ημέρας, οπότε απόλαυσε το!

Λάθη προς αποφυγή

Τα περισσότερα λάθη συμβαίνουν όταν εφαρμόζεις υπερβολικό μακιγιάζ. Το νυφικό μακιγιάζ πρέπει να έχει φυσική όψη και να το αισθάνεσαι ανάλαφρο στο δέρμα. Θα θέλεις να διαρκέσει όλη τη μέρα και μέχρι το βράδυ, να μην «σπάσει» και να μη βγάλει λιπαρότητα, να φαίνεται όμορφο στις φωτογραφίες και να σε κάνει να νιώθεις όμορφη και σίγουρη. Τα πάντα έχουν να κάνουν με το ελαφρύ layering. Για παράδειγμα, μην χρησιμοποιήσεις μια βάση πλήρους κάλυψης, αλλά ένα foundation που είναι ελαφρύ προς μέτριο, και όπου χρειάζεσαι περισσότερη κάλυψη, χρησιμοποίησε ένα καλό κρεμώδες concealer.

Και ενώ πρέπει οπωσδήποτε να βάζεις αντηλιακό κάθε μέρα, η μόνη εξαίρεση είναι η ημέρα του γάμου σου. Το foundation που περιέχει SPF μπορεί μερικές φορές να αντανακλά το φως από την κάμερα, επομένως το δέρμα σου μπορεί να φαίνεται πιο ανοιχτόχρωμο στις φωτογραφίες. Επιπλέον, αν εφαρμόσεις ένα αντηλιακό υψηλού δείκτη κάτω από το μακιγιάζ, μπορεί να οξειδώσει το foundation σου και να αλλάξει το χρώμα του όσο περνάει ο χρόνος. Το να βάλεις ένα foundation χωρίς SPF όχι μεγαλύτερο από 15 θα βοηθήσει στο να αποφευχθεί αυτό. Και, αν σκοπεύεις να φορέσεις ψεύτικες βλεφαρίδες, δοκίμασε τις εκ των προτέρων για να ελέγξεις ότι δεν είναι υπερβολικές. Αν είναι πολύ βαριές, μπορεί να σου βαραίνουν τα μάτια.

Βεβαιώσου ότι η μάσκαρα είναι αδιάβροχη

Ακόμα κι αν πιστεύεις ότι δεν θα κλάψεις, είναι καλύτερο να επιλέξεις μια αδιάβροχη μάσκαρα. Δε θέλεις να ρισκάρεις το να δημιουργηθούν μαύρες μουτζούρες λίγες ώρες αργότερα.

Πώς να δημιουργήσεις τη νυφική «λάμψη»

Αν θέλεις να δημιουργήσεις τη λάμψη που φαίνεται σα να έρχεται «από μέσα», ξεκίνα εφαρμόζοντας ένα primer λάμψης. Αυτό θα σου δώσει μια διακριτική λάμψη που κάνει το δέρμα να φαίνεται υγιές και ενυδατωμένο. Κατά την εφαρμογή του ρουζ, χαμογέλασε όσο περισσότερο μπορείς και βάλε το ρουζ στα μήλα σου, ανακατεύοντας την περίσσεια προς τα αυτιά.

Τέλος, μπορείς να προσθέσεις λίγο highlighter σε όλα τα ψηλά σημεία του προσώπου σου: τα ζυγωματικά, την άκρη και τη γέφυρα της μύτης και το τόξο του έρωτα.

Πάρε μαζί σου τα απαραίτητα

Κράτησε μια συμπιεσμένη πούδρα και το κραγιόν σου στην τσάντα σου, καθώς αυτά είναι τα βασικά που θα χρειαστεί να ανανεώσεις. Αν έχεις ιδρώσει και θέλεις να απορροφήσεις τη λιπαρότητα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ειδικά φύλλα, τα οποία απλώς ακουμπάς ταμποναριστά στα σημεία που θέλεις να κάνεις πιο ματ.

Τελευταία τροποποίηση στις 22.02.2023 - 12:52