Πώς να φαίνεσαι σα να γύρισες μόλις από ηλιόλουστες διακοπές (ακόμα και αν δε βγήκες από το σπίτι)

28.02.2021
Πώς να φαίνεσαι σα να γύρισες μόλις από ηλιόλουστες διακοπές (ακόμα και αν δε βγήκες από το σπίτι)
Οι ειδικοί μοιράζονται τα tips τους

Ανεξάρτητα από το αν βρίσκεις το χειμώνα ρομαντικό ή απαίσιο, η έλλειψη ηλιακού φωτός επηρεάζει όλες τις επιδερμίδες. Και ενώ η λιγότερη έκθεση στον ήλιο σημαίνει ελάχιστη βλάβη από την υπεριώδη ακτινοβολία, πολλές θα προτιμούσαν να φαίνονται σα να γύρισαν μόλις από ηλιόλουστες διακοπές.

Η celebrity makeup artist και ιδρυτής του Westman Atelier Gucci Westman, η makeup artist και ιδρυτής της Danessa Myricks Beauty Danessa Myricks, και η makeup artist Sarah Redzikowski μοιράζονται όλα τα μυστικά τους για το πώς να αποκτήσεις αυτό το πολυπόθητο look:

Η σωστή προετοιμασία
Ακολούθησε μια ρουτίνα φροντίδας του δέρματος με υγραντικά και αποφρακτικά που θα μεταφέρουν νερό στο δέρμα και θα κλειδώσουν την υγρασία στη θέση της. Εάν, παρά τον καιρό, το δέρμα σου βρίσκεται στην πιο λιπαρή πλευρά, προτίμησε μια ενυδατική κρέμα χωρίς λάδι για να αποφύγεις την ολίσθηση των προϊόντων στο πρόσωπό σου.

Τα εργαλεία
Η Redzikowski λέει πως ένας καθρέφτης με ενσωματωμένο φωτισμό θα βοηθήσει να δεις καλύτερα το πρόσωπο σου ενώ κάνεις το μακιγιάζ σου στο σκοτάδι, ενώ προσθέτει πως ένα στρογγυλεμένο ή οβάλ πινέλο με μαλακές τρίχες είναι ιδανικό για την εφαρμογή bronzer, καθώς διασκορπίζει το προϊόν πιο ομοιόμορφα και δίνει μεγαλύτερο έλεγχο στην εφαρμογή.

Η εύρεση του σωστού bronzer
Η φόρμουλα του bronzer θα πρέπει να συμπληρώνει τον τόνο της επιδερμίδας σου. Δεν είστε σίγουρη πώς να βρεις τη σωστή απόχρωση; Οι ειδικοί προτείνουν να εστιάσετε στην απόχρωση της επιδερμίδα σου.

Αν το δέρμα σου είναι πιο ανοιχτόχρωμο και ψυχρό....
Χρησιμοποίησε ένα bronzer που με πραγματική απόχρωση τερακότας.

Αν το δέρμα σου είναι πιο σκούρο και ζεστό...
Προτίμησε ένα bronzer με χρυσές αποχρώσεις που θα ενισχύσει το χρώμα του δέρματός σου χωρίς να φαίνεται ποτέ λασπωμένο.

Ολοκλήρωσε με λάμψη
Όλοι οι makeup artists συμφωνούν ότι το bronzer από μόνο του δεν είναι ποτέ πλήρες χωρίς την προσθήκη λίγου highlighter. Για να πετύχεις μια φυσική λάμψη, εφάρμοσε το highlighter στα ψηλά σημεία του προσώπου σου, όπως τις κορυφές των ζυγωματικών, τη γέφυρα της μύτης σου και το οστό του φρυδιού.