Ένα έξυπνο κόλπο για να διατηρείς ανέπαφο το κραγιόν σου ενώ φοράς μάσκα

03.03.2021
Ένα έξυπνο κόλπο για να διατηρείς ανέπαφο το κραγιόν σου ενώ φοράς μάσκα
Εάν προσπαθείς να μη λερώνεις τη μάσκα σου με το κραγιόν σου, σίγουρα δεν είσαι μόνη. Ακόμη και οι πιο long-lasting φόρμουλες διατρέχουν τον κίνδυνο μουτζούρας ή ξεθώριασματος όταν φοράς μάσκα, ειδικά αν πρέπει να την κρατήσεις για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Στην πραγματικότητα, αισθάνεσαι μια δυσαρέσκεια, κάτι που μπορεί λόγω της μάσκας, να σε κάνει μην φοράς και καθόλου το αγαπημένο σου κραγιόν. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα της NPD Group, οι πωλήσεις κραγιόν μειώθηκαν σχεδόν κατά 50% στα τέλη του περασμένου έτους.

Ευτυχώς όμως, υπάρχει ένα κλασικό κόλπο που θα μπορούσε να σε σώσει. Τι καλά νέα, δεδομένου ότι οι μάσκες είναι απίθανο να εξαφανιστούν από τη ζωή μας σύντομα.

H make up artist Carl Ray - που είχε πελάτισσα την πρώην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Michelle Obama - μοιράστηκε αυτή την έξυπνη συμβουλή στο Instagram και είναι πολύ απλό, αν την εφαρμόσεις, να την πετύχεις και εσύ.

Στην πραγματικότητα, το πιο σημαντικό εργαλείο που χρειάζεσαι (εκτός από το αγαπημένο σου κραγιόν, φυσικά) είναι ένα χαρτομάντηλο.

Βήμα πρώτο: προετοιμασία

«Απολέπιση και ενυδάτωση των χειλιών. Τα χείλη μας δεν παραμένουν φυσικά μαλακά και λεία, ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπου υποφέρουμε από εποχιακή ξηρότητα» γράφει η Ray.

Βήμα δεύτερο: primer και εφαρμογή

Στη συνέχεια, η Ray σε συμβουλεύει να χρησιμοποιήσεις ένα lip primer ή ένα κονσίλερ (αν δεν έχεις το πρώτο) και έπειτα να περάσεις με ένα μολύβι χειλιών όλη την επιφάνεια των χειλιών σoυ. Μαζί αυτά τα βήματα – που τα ξεχνάμε συχνά όταν βιαζόμαστε - θα μεγιστοποιήσουν πραγματικά τη δύναμη του κραγιόν σου.

Μετά από αυτό, ήρθε η ώρα να εφαρμόσεις το κραγιόν. Τα ματ φινιρίσματα τείνουν να έχουν περισσότερη δύναμη παραμονής σε σχέση με τα γυαλιστερά lip gloss, για αυτό και είναι πιθανώς η ασφαλέστερη επιλογή. Αλλά, εάν τελικά θελήσεις να βάλεις lip gloss, τουλάχιστον εφάρμοσε από λίγο σε λεπτά στρώματα για να αποφύγεις την κολλώδη αίσθηση που θα λερώσει και τη μάσκα σου.

Το ταμπονάρισμα του χρώματος των χειλιών σου για την αφαίρεση του περιττού υλικού θα σε βοηθήσει να το αποφύγεις επίσης. Μπορείς πάντα να εφαρμόσεις ξανά λίγο περισσότερο από την απόχρωση που έχεις επιλέξει, εάν θέλεις μια πιο έντονη απόδοση.

Βήμα τρίτο: το κόλπο του χαρτομάντιλου

«Τοποθέτησε ένα μονόχρωμο χαρτομάντηλο πάνω από το κραγιόν και πασπάλισε με μια χαλαρή ημιδιαφανή πούδρα πάνω από το χαρτομάντηλο», λέει η Ray. Το κραγιόν δεν θα μεταφερθεί στη μάσκα σου.

Μην ξεχνάς να διατηρείς τη μάσκα και το πρόσωπό σου καθαρό για να αποφύγεις επίσης τα σπυράκια (ακμή) από τη μάσκα.