Lash lift: Κατά πόσον είναι ασφαλές να το δοκιμάζεις στο σπίτι

02.02.2021
Lash lift: Κατά πόσον είναι ασφαλές να το δοκιμάζεις στο σπίτι
Δεν θα το κρύψουμε ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει στις περισσότερες μια ανάγκη να γίνουμε πιο δημιουργικές με το κομμάτι της ομορφιάς. Χάρη στο Zoom και τα πειράματα ομορφιάς του TikTok, «πολλές γυναίκες θέλουν να κάνουν θεραπείες που προκαλούν κάποια αίσθηση κανονικότητας», αναφέρει στο Womens Health Mag, η δερματολόγος Dendy Engelman. Από την αφαίρεση των νυχιών gel έως τα κουρέματα στο σπίτι, έχουμε γίνει ειδικές στην τέχνη του να τα κάνουμε πλέον σχεδόν όλα μόνες μας. Ωστόσο, υπάρχει μια τάση DIY που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής και ακούει στο όνομα lash lift ή ανόρθωση βλεφαρίδων, όπου όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρέπει να γίνεται αυστηρά μόνο από επαγγελματίες.

Σύμφωνα με την Master Brow και Lash Expert, Natalie Badura, ένα lash lift είναι ουσιαστικά σαν περμανάντ για τις βλεφαρίδες σου. «Η διαδικασία είναι να σηκώσει και να γυρίσει ελαφρώς τις φυσικές βλεφαρίδες σου, για να δημιουργήσει μια καλύτερη εμφάνιση από αυτή που μπορεί να επιτύχει ένα ψαλίδι βλεφαρίδων», λέει.

Γιατί τότε οι γυναίκες δοκιμάζουν lash - lifts στο σπίτι;

Χάρη στα social media και την έλλειψη πρόσβασης σε σαλόνια ομορφιάς, οι γυναίκες μοιράζονται τις εμπειρίες τους σε όλο το διαδίκτυο για το πώς έχουν κάνει τα δικά τους lash-lifts στο σπίτι, τα οποία συνήθως περιλαμβάνουν κάποιο συνδυασμό lash clanser , κάποιο διάλυμα για «περμανάντ» και κόλλα βλεφαρίδων. Αρκετά αποτυγχάνουν στο συνολό τους, ενώ άλλα φαίνονται επιτυχημένα. Όμως, οι ειδικοί συμφωνούν ότι αυτή δεν είναι μια θεραπεία που πρέπει να κάνεις μόνη σου.

Διάβασε και αυτό: Έτσι θα δώσεις ένταση στο βλέμμα χωρίς μάσκαρα ή ψεύτικες βλεφαρίδες!

Είναι πραγματικά επικίνδυνο να κάνεις μόνη σου lash lift;

Η επαγγελματίας αισθητικός Ali Tobia λέει ότι δεν είναι απολύτως ασφαλές να το κάνεις στο σπίτι. «Πρώτα απ 'όλα, το lash lift πρέπει να εκτελείται μόνο από εκπαιδευμένους, έμπειρους επαγγελματίες», λέει. Κάνοντας έναν χαμό εκεί στην ευαίσθητη περιοχή των ματιών, όταν δεν είσαι σίγουρη το τι κάνεις, δεν είναι ποτέ καλή ιδέα. «Το lash lift δεν είναι σίγουρα ένα DIY προτζεκτ», συνεχίζει η Tobia, προσθέτοντας ότι πρέπει να ζητήσεις από κάποιον άλλον να το κάνει για εσένα, ώστε να μπορεί πραγματικά να βλέπει τι γίνεται.

«Για να γίνει αυτή η θεραπεία, τα μάτια πρέπει να είναι κλειστά. Είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμόσεις με ασφάλεια χημικές ουσίες στις βλεφαρίδες σου ενώ τα μάτια σου είναι κλειστά να μην μπουν στο μάτι ή στο δέρμα σου», λέει η Dr. Engelman. Μην ξεχνάς ότι θα εφαρμόσεις μόνη σου χημικές ουσίες στις βλεφαρίδες, οι οποίες μπορεί να έρθουν σε επαφή με το δέρμα. Υπάρχει πάντα μια πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης στα προϊόντα που εφαρμόζονται», προσθέτει.

Αυτό το είδες; 4 tips για να κάνεις τα χείλη σου πιο ζουμερά άμεσα!

Καλύτερα να δοκιμάσεις ασφαλή προϊόντα στο σπίτι.

Φυσικά, το απόλυτο lash lifter είναι το αγαπημένο σε όλες μας ψαλίδι βλεφαρίδων. Υπάρχουν διάφοροι τύποι στην αγορά.

Εάν παρόλα αυτά θες ένα πιο έντονο αποτέλεσμα, εξακολουθούν να υπάρχουν επιλογές. Μπορείς να αγοράσεις μια μάσκαρα που να σηκώνει και να γυρίζει τις βλεφαρίδες.

Για ένα lift που θα έχει λίγο μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, δοκίμασε ψεύτικες βλεφαρίδες που μπορούν να εφαρμοστούν εύκολα και θα σου δώσουν ένα look που θα είναι σαν να βγήκες από σαλόνι ομορφιάς. Για καλύτερα αποτελέσματα, αναζήτησε βλεφαρίδες που έχουν φτιαχτεί να δείχνουν φυσικές.