Πώς να αποφύγεις τους λεκέδες από τη μάσκαρα

20.12.2020
Πώς να αποφύγεις τους λεκέδες από τη μάσκαρα
Οι τεχνικές που θα σε σώσουν

Νομίζω πως μπορούμε όλες να συμφωνήσουμε ότι οι μουτζούρες από τη μάσκαρα κατατάσσεται αρκετά ψηλά στη λίστα των προβλημάτων ομορφιάς. Η λιπαρότητα από τα βλέφαρά μπορεί να μετακινηθεί μέχρι τη γραμμή των βλεφαρίδων και να λερώσει, ενώ οι βλεφαρίδες μπορούν να μεταφέρουν ποσότητα της μάσκαρας πάνω από το καπάκι καθώς ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου.

Δες και αυτό: Μαγνητικές βλεφαρίδες: Όσα θέλεις να μάθεις για τη χρήση και την ασφάλεια τους

Δες παρακάτω τους τρόπους να λύσεις αυτό το συχνό πρόβλημα:

Χρησιμοποίησε primer βλεφάρων

Ακόμα κι αν δεν φοράς σκιά ματιών, το να εφαρμόσεις primer στα καπάκια των ματιών σου, περιορίζεις τη λιπαρότητα και μειώνεις την πιθανότητα λεκέδων.

Χρησιμοποίησε αδιάβροχη φόρμουλα - στρατηγικά

Οι περισσότερες γυναίκες που προσπαθούν να αποφύγουν τους λεκέδες επιλέγουν αδιάβροχη φόρμουλα μάσκαρας. Όμως, αν φοράς αδιάβροχη μάσκαρα καθημερινά, μακροχρόνια ταλαιπωρείς τις βλεφαρίδες σου στην προσπάθεια σου να αφαιρέσεις αυτό το δυνατό προϊόν. Εάν έχεις φυσικά μακριές βλεφαρίδες που αγγίζουν συνεχώς το καπάκι σου, χρησιμοποίησε κανονική μάσκαρα και στη συνέχεια πρόσθεσε λίγη αδιάβροχη μάσκαρα στις άκρες των βλεφαρίδων σου. Με αυτόν τον τρόπο, όταν ανοιγοκλείνεις τα μάτια σου, η μάσκαρα δεν μεταφέρεται.

Αυτό το είδες; Το γρήγορο trick για ξεκούραστο βλέμμα

Προσοχή στο ανοιγοκλείσιμο

Αφού τελειώσεις με την εφαρμογή της μάσκαρας, προσπάθησε να μην ανοιγοκλείσεις τα μάτια σου για ένα λεπτό. Ακούγεται δύσκολο, αλλά θα βοηθήσει πραγματικά να δώσεις στη φόρμουλα το χρόνο της για να στεγνώσει και θα μειώσει τις πιθανότητες να λερωθείς.