Μαγνητικές βλεφαρίδες: Όσα θέλεις να μάθεις για τη χρήση και την ασφάλεια τους

15.12.2020
Μαγνητικές βλεφαρίδες: Όσα θέλεις να μάθεις για τη χρήση και την ασφάλεια τους
Οι ψεύτικες βλεφαρίδες είναι καταπληκτικές αν εξαιρέσεις ότι είναι δύσκολο να εφαρμοστούν και αδύνατον να αφαιρεθούν χωρίς να τραβήξεις και κάμποσες δικές σου μαζί. Αστείες στιγμές! Τι γίνεται όμως αν σου λέγαμε ότι υπάρχει ένας τρόπος να αποκτήσεις τις μακριές βλεφαρίδες των ονείρων σου με λιγότερα χρήματα από τα extension των βλεφαρίδων και χωρίς όλη την κόλλα, τη δύσκολη εφαρμογή και αφαίρεση που έχεις κάθε φορά να περάσεις; Ο λόγος για τις μαγνητικές βλεφαρίδες.

Το μόνο που κάνεις είναι να κουμπώσεις το προϊον όποτε θέλεις να τονίσεις τις βλεφαρίδες σου και απλά να τις τραβήξεις απαλά όταν θελήσεις να τις αφαιρέσεις - τόσο απλό. Είναι όμως ασφαλείς; Και ποιες θα ήταν καλύτερες στη χρήση; Η Ilyse Haberman, μια οφθαλμίατρος στο NYU Langone Health, απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σου σχετικά με τη χρήση των μαγνητικών βλεφαρίδων.

Τι είναι οι μαγνητικές βλεφαρίδες;

Οι μαγνητικές βλεφαρίδες έχουν διαφορετικά στυλ, αλλά κατηγοριοποιούνται με τον τρόπο που εφαρμόζονται στα βλέφαρα. Οι λωρίδες τους έχουν μαγνήτες κατά μήκος της βάσης, και στη συνέχεια μπορούν είτε να εφαρμοστούν με μαγνητικό eyeliner είτε με μια δεύτερη μαγνητική λωρίδα βλεφαρίδων που εφαρμόζεται κάτω από τις δικές σου βλεφαρίδες. Ουσιαστικά κάνεις «σάντουιτς» τις φυσικές σου βλεφαρίδες ανάμεσα σε δύο μαγνητικές ταινίες.

Είναι ασφαλείς οι μαγνητικές βλεφαρίδες;

Μόλις ανακαλύψεις πόσο εύκολο είναι να τις εφαρμόσεις (και πόσο καλά φαίνονται), θα θέλεις να φοράς μαγνητικές βλεφαρίδες κάθε μέρα. Αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει. «Θα συνιστούσα να περιορίσεις τη χρήση των μαγνητικών βλεφαρίδων που καλύπτουν τις δικές σου φυσικές βλεφαρίδες προκειμένου να αποφύγεις το ενδεχόμενο βλάβης των βλεφαρίδων και να έρθεις αντιμέτωπη με αλωπεκία από έλξη, λέει στο Cosmopolitan η Dr. Haberman. O ιατρικός όρος αλωπεκία χρησιμοποιείται για την τριχόπτωση που προκαλείται από το επαναλαμβανόμενο τράβηγμα των τριχών που βρίσκονται στα βλέφαρα.

Διάβασε και αυτό: No-Makeup Makeup: Πώς να κάνεις μακιγιάζ χωρίς να φαίνεται...

«Το μαγνητικό eyeliner είναι πιθανώς ασφαλέστερο όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόκλήσης αλωπεκίας από έλξη, καθώς οι ψεύτικες βλεφαρίδες υποστηρίζονται περισσότερο από το βλέφαρο παρά από τις ίδιες τις φυσικές βλεφαρίδες», λέει. Βασικά, οι βλεφαρίδες κολλούν στο μαγνητικό eyeliner, το οποίο αφαιρεί λίγο από το βάρος των φυσικών βλεφαρίδων σου.

Και μην δοκιμάσεις το μαγνητικό eyeliner για πρώτη φορά πριν από ένα σημαντικό γεγονός όπου πρέπει να παραβρεθείς καθώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα δερματίτιδας εξ επαφής ή αλλεργίας στο ίδιο το προϊόν, οπότε θα πρέπει να τις αφαιρέσεις το συντομότερο δυνατόν. Εκτός από αυτό, θα πρέπει οι κινήσεις σου να είναι ήρεμες όταν θα πρόκειται να τις βάλεις ή να τις βγάλεις, καθώς οι βλεφαρίδες σου είναι αρκετά ευαίσθητες.

Αν βέβαια δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κάτι έξτρα, κάνε κλικ στον σύνδεσμο και δες πώς θα δώσεις ένταση στο βλέμμα χωρίς μάσκαρα ή ψεύτικες βλεφαρίδες!