Ο «χρόνος του δημίου» πρέπει να μειωθεί

02.12.2010
Και ο παίκτης που αποχωρεί είναι...».

Και ο παίκτης που αποχωρεί είναι...».

«Και ο παίκτης που παραμένει είναι...».

«Και η σωστή απάντηση είναι...».

Πόσο μπορεί να διαρκέσει η υπομονή ενός τηλεθεατή και να μη μετατραπεί σε οργή; Και πόσο μπορεί να αντέξει ένας παίκτης κάποιου τηλεπαιχνιδιού ή ενός ριάλιτι τη δοκιμασία της αναμονής της «καταδίκης» του ή της «λύτρωσής» του; Αλλά και πόσο ένας παρουσιαστής-δήμιος μπορεί να παίζει το σαδιστικό του ρόλο, χωρίς να νιώθει μέσα του το ίδιο χάλια;

Νομίζω ότι κάτι τέτοιες «λεπτές πινελιές» ή «μικρές λεπτομέρειες» σπάνια απασχολούν τους παραγωγούς μας, που έχουν πτυχία από τα αμερικάνικα τηλεοπτικά στούντιο ή την Ακαδημία Τηλεόρασης της Στοκχόλμης. Και ακόμη σπουδές ψυχολογίας.

Για να μην πω master!

Όχι, κυρίες και κύριοι της τηλεόρασης! Αυτό το παιχνιδάκι της αναμονής το παρατραβάτε.

Ξέρετε τι σημαίνουν 30 νεκρά δευτερόλεπτα στην τηλεόραση περιμένοντας την απάντηση; Ασύλληπτος χρόνος για τη ροή ενός τηλεοπτικού προγράμματος. Σκεφθείτε να είχαν πέσει 30-40΄΄ μαύρο στην οθόνη...

Έβλεπα πριν από τις εκλογές τον Γιώργο Καπουτζίδη να έχει μπροστά του τον Λευτέρη Πανταζή και την Εύη Αδάμ και να κρατάει το «χαρτάκι» με την αποχώρησή τους από το τραγουδιστικό ριάλιτι του Mega. Και να πρέπει να παίξει και το παιχνίδι της τυραννικής αναμονής. Πελιδνός ο Καπουτζίδης. Πελιδνός και ο Πανταζής, που δεν είναι δα και της ηλικίας του, να ξεπετιέται στην τρίτη εκπομπή, περιμένοντας να ακούσει τον? δήμιο ότι εκτελείται. Για την Αδάμ δεν λέω τίποτα. Είχε το χαμόγελο της κρεμάστρας, συνηθισμένη από την καριέρα του μανεκέν, αλλά και τη γνώση της αφωνίας της, που δικαιολογημένα την έστειλε εκτός παιχνιδιού.

Αλλά η αναμονή;

Τα ίδια το περασμένο Σάββατο με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και δύο παίκτες (πατέρας και νύφη).

«Και η σωστή απάντηση είναι...».

«Και η σωστή απάντηση είναι...».

«Ας πάμε για διαφημίσεις!».

Θυμάμαι το καλοκαίρι τη Ρούλα Κορομηλά. Για να αναγγείλει τη Βαλάντω, νικήτρια στο «Greek Idol», πέρασαν 10 λεπτά!

Δεν ξέρω πόσο οι τηλεθεατές μας παρακολουθούν, ως όφειλαν, τις αντίστοιχες ξένες παραγωγές. Ο «χρόνος του δημίου» έχει μειωθεί σημαντικά. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ήταν η αναγγελία της Miss Universe 2010. O χρόνος αναμονής ήταν 10 δευτερόλεπτα και «καλύφθηκε» από το δήθεν πέσιμο του φακέλου από τα χέρια του παρουσιαστή την κρίσιμη ώρα της αναγγελίας.

Δείτε τα αυτά!